Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cierpliwa inaczej

czym powstrzymać chęć objadania się?

Polecane posty

Gość cierpliwa inaczej

może znacie jakieś sposoby? swoich mam kilka, ale wiadomo że czesem chęć na słodycze jest bardziej motywująca i można zrobić wszystko żeby przekonać się do konieczności pochłonięcia tony żarcia więc proszę, jeżeli macie coś jeszcze, dorzućcie... może będzie łatwiej a to sposoby litr coca-coli light gumy do żucia szybki spacer (żadko skutkuje) sex rozmowa z kimś kto potrafi polepszyć nastrój zakupy typu odzież, czyli trwonienie pieniędzy sen wiem że objadanie się jest na tle nerwowym , i prawdopodobnie rozładowywanie złości w inny sposób może mu zapobiec tylko nie bardzo wiem co jeszzce mogłabym robić... może któraś z Was ma podobny problem?

Gość rt
Najprościej chyba będzie zamiast czekolady i chipsów zjeść jakieś owoce albo warzywa.Wiem,że to nie jest łatwe,ale musisz sobie tłumaczyć,że tak będzie lepiej. Ja mam w tej chwili ten sam problem-schudłam 10 kg w miesiąc i strasznie mnie ciągnie do słodyczy,ale kiedy sobie pomyślę ile już wycierpiałam i że mam do zrzucenia jeszcze prawie 20 kg od razu mi przechodzi ochota na "puste kalorie" ;)

Gość taka ktora.
to ja kolo 15 schudlam... tzn wyjsciowo ponad 20, ale na przestrzeni 3 lat, 7kg wrocilo da się nie objadac, na mnie bardzo wplynely sugestie z zewnatrz, ze wiekszosc osob ktore schudly, maja jo-jo, albo bulimie, albo kompulsywne objadanie sie a ja przeciez nie po to chudalm, zeby znowu tyc.. poszlam za ciosem, gdy stwierdzilam ze jednak za duzo stracilam na wadze i ok, z 3,4 kg wiecej wygladalam lepiej teraz jestem tak na granicy dobrego wygladu ale od objadania sie MOZNA sie powstrzymac powodzenia..

Coca cola nawet light na pewno nie jest dobrym sposobem!!! Sprawdż czy nie msz przypadkiem kandydozy (na twoim języku jest biały nalot), jeżeli tak to dlatego tak ciągnie cię do słodyczy...

Gość przeciez ma niewiele kcal
dlaczego cola nie?

Gość luniek
Tez bardzo lubilam wykret z cola light niestety po jakims czasie zaczal mi sie problem z demineralizacja szkliwa zebowego. Zeby zaczely mi sie robic przezroczyste na koncowkach i latwo kruszyc! Tak wiec ulubiony sposob poszedl na spacer!

Gość JjjjAaaaJjjjUuuuSssZzzKkkkOooo
Mi pomaga: - jedzenie fistaszków, owoców, warzyw - picie dużej ilości wody - opalanie się i pływanie na plaży w lato - randkowanie - wykłady na uczelni - obfity obiad i śniadanie później to kolacji nie jem - dbanie o siebie ( maseczki, manicure, pedicure, ćwiczenia np. skakanie na skakance ) - częste mycie zębów - modny ubiór - picie piwa słodkiego typu Gingrers Cynamonowe - zabawy z chomikiem

Gość snyyyyyyy
najprostszy sposób to wyrzucenie słodyczy do śmieci i po problemie :P albo jakiemus zebrakowi oddaj a zobaczysz jak sie ucieszy

Gość heheheeeeee
"zabawy z chomikiem" heheheheheeee :D :D :D Biedne zwierze :D :D :D :D :O

Gość ddddddd
ja sobie obieralam marchewki i kroilam w cieniurtkie paski

Gość sws2
poprostu zrozumiec i uswiadomic sobie ze objadanie cie niszczy, nie chodzi o przyjecie do wiadomosci ale ZROZUMIENIE, wtedy moentalnie przestaniesz.

Gość praca fizyczna
pranie, sprzatanie , gotowanie (tylko w tym punkcie to z rowaga, najlepiej cos warzywno-miesnego)

Gość Judyta44321
miętusy bez cukru np. WINTERFRESH MINTS :P