Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rzeczka Zapomnianego

Termin SIERPIEŃ 2006 - kto jeszcze??

Polecane posty

Witam wszystkich! Wczoraj dowiedziałam się o nieplanowanej ciąży, testy z moczu wyszły pozytywnie, dziś zrobiłam test z krwi i jutro dostanę ostateczne potwierdzenie! Tak czy siak jeśli to ciąża to z moich obliczeń wynika, że poród będzie w sierpniu 2006r. Na razie jestem w wielkim szoku i nie potrafię ogarnąć wszystkiego myślami, na szczęście przyszły tatuś pociesza mnie mówiąc, że będzie dobrze :) Dziś przeżywam chyba najbardziej stresującą dobę życia czekając na jutrzejsze wyniki... Jestem pełna obaw i pytań, ale to może jutro...albo jak nieco ochłonę :) Pozdrawiam serdecznie wszystkie starające się jak i te przypadkowe mamusie!!! 🌻

Gość kolorowaa
powiedz mi datepi (pierwszy dzień) ostatniego okresu a powiem ci dokłądną datę porodu:)

Witam, ja również dowiedziałam się o ciąży niedawno i pewnie też termin będę mieć na początku sierpnia albo koniec lipca. Chociaż licząc od taty ostatniej miesiączki a była 17.10 i cykli 29 dniowych to termin przypada mi na 26 lipca 2006r. ale wiadomo że do zapłodnienia doszło później więc może się przesunąć na sierpień. Pozdrawiam cieplutko :)

Gość nie wymadrzam się
ale uwazam, że Wasz termin zdecydowanie przypadnie na koniec lipca... Nawet na 100% :) A tak w ogóle to Gratulacje!!!!!!!!!!!!!1 :)

Gość IWKA26
TERMIN NIE WYJDZIE CI NA SIERPIEN TYLKO KONEC LIPCA TEZ TAK MIAŁAM TYLKO ROK TEMU:D GRATULUJE🌻🌻🌻

witam:) ja równiez staram sie o fasolkę ,ale jesli zafasolkuje w tym cyklu to termin będę miala na 15 sierpnia. ostatnią @ miałam 10.11 wiec przytulanki bedą w przyszłym tygodniu:0 z tego co mi wiadomo to raczej termin bedzieszz miała na 15 LIPCA:) CHYBA RZECZYWISCEI cI SIE POMYLIŁO......:p

Tak termin wyjdzie nam na lipiec ale co to za różnica i tak będzie cieplutko :) Mi wychodzi na moje imieninki ...

Gratuluję! Jak okaże się, że jestem w ciąży to termin przypadnie mi prawdopodobnie na 4 sierpnia, bardzo bym chciala, żebym była już w ciąży. Ostatnią miesiączkę powinnam była mieć 31 października, ale nie było, poprostu wypadła mi. Już wtedy myślałam, że to ciąża, ale wynik beta był 0,00 czyli nie.

No a teraz muszę jeszcze kilka dni poczekać do miesiączki, ale mam nadzieję, że jej nie będzie jeszcze długi, długi czas :)

Witajcie, Test z krwi potwierdził ciążę!! Mimo, że to przecież wielkie szczęście dla każdej kobiety ja nadal jestem całkowicie oszołomiona i czasami wydaje mi się, że to jakiś sen :P mam nadzieję, że to mi szybko minie i w pełni będę potrafiła cieszyć się tym dzieciątkiem :) Zdaje sobie sprawę, że mój termin waha się miedzy końcem lipca a początkiem sierpnia, mam nadzieję, że niebawem zostaną rozwiane moje wątpliwości przez ginekologa!! Chcę iść do niego pod koniec 4 tyg.ciąży (przynajmniej tak mi się wydaje) nie wiem czy jest sens odwiedzać go tak wcześnie?? Pozdrawiam wszystkich serdecznie 🌻

Gratuluję! A jaki wynik beta? 4 tydzień to troszkę za wcześnie, bo niby gin może już potwierdzić ciążę, ale serduszka bijącego jeszcze nie widać, więc i tak książeczki (karty ciąży) jeszcze nie dostaniesz. Ale tak dla własnego spokoju możesz pójść. Jeszcze raz bardzo gratuluję :)

Można, ale ja się za bardzo na tym nieznam. Jak chcesz to wejdź na forum www.forumginekologiczne.pl i w forum specjalista radzi-dla pacjenta (tylko musisz się zalogować) i zadaj pytanie do Pani Dr Królak, ona odpowie, chociaż może to troszkę potrwać. W temacie wpisz, że to do pani dr.

Ale wpadka, ałaśnie obliczyłam sobie termin porodu, bo znalazłam jakiś schemat i wyszło mi na 26 lipca, a więc niestety ale czas przenieść się na temacik lipcowy :P Pozdrawiam wszystkich🌻

U mnie też wszyskie znaki na niebie i ziemi mówią, że będę mamą w sierpniu. Jestem a właściwie jesteśmy z mężem baaardzo szczęśliwi, bo nasza fasolka była jak najbardziej planowana. To wspaniałe uczucie ( to ma być nasze pierwsze dziecko) :)

Obinka to już można gratulować? A po czym poznajesz, że to ciąża? Robiłaś teścik?

Nie, jeszcze nie robiłam, ale ja to poprostu wiem , czuje. Jestem w 100% pewna, że mam w brzuszku fasolke. Jutro kupie test i wtedy dam znać o wyniku.

A objawy to: obolałe i twade piersi, ciemniejsze i nieco większe brodawki, nadmierne zwiększenie przy pracach domowych, brzuch jak na puchnięty i zwiększona senność.

obinka...a kiedy miałas ostatnia @ ?????? bo wg mnie chyba za wczesnie abys zrobila test?????

20 października. Dodam, że na @ mi się nie zapowiada, zawsze wcześniej boli mnie już brzuch.

to tak czy siak jak sie sprawdzą twoje przypuszczenia :) ...termin będziesz miała na ok 20 lipca obinko:) Dziewczyny ciąza trwa 40tyg licząc od 1 dnia ostatniej @

Enigma, ale mnie oświeciłaś! Wiem jak liczy się termin rozwiązania, do ostatniej @ dodaje się 7 dni + 9 miesięcy. Ale jak ja to liczyłam,że mi sierpień wyszedł to sama nie wiem. hahaha no jasne, ze lipiec i to 27 lipiec!!! to chyba ze szczęścia :)

hihi:) obinka ja taka obeznana jestem bo ja mialam @ 10 pazdziernika i tez byłam 100% pewna a ta cholera opoznila mi sie o 3 dni i ciaza sie skonczyla ...urojona oczywiscie:P tak wiec jak w tym cyklu uda mi sie to ja urodzę w sierpniu:) i mam juz nawet termin:) na 15go hihihihih:) ale jeszcze czekam poki co na owulacje:) alw widze ze ten topik pechowy....... załozycielka tez z lipca ....:) najlepiej jak ktoras bedzie pewna ze ma termin na sierpien to niech wtedy załozy topik:) hihihihihihih na lipcowym topiku sa fajne dziewczny:) polecam

Stałam przed chwilą pod prysznicem i jeszcze się śmiałam z tych moich obliczeń. Jak mi napisałaś, że to będzie lipiec, to nic tylko paluszki poszły w ruch i kolejno odliczałam każdy miesiąc. hahahahah

Obinka i jak, teścik zrobiony? Czekam na wynik! U mnie niepewność potrwa jeszcze do środy, wtedy mam dostać ewentualną @, a mam nadzieję, że nie dostanę :)

markotka.... obinka poszła na lipcóweczki to ten topik przynosi pecha... w obiczaniu:p:p:p ja tez stąd spadam:) ....odpukac:)

Ale u mnie byłby to na 100% sierpień, bo wiem kiedy doszło do ewentualnego zapłodnienia!