Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbex

Plombowanie zębów?

Polecane posty

Gość sandra746352
ja dzisiaj zapłaciłam 140zł - biała plomba, znieczulenie, także znieczulenie przed zaszczykiem (maścią truskawkową :D), plomba światłoutwardzalna, ząb był prawie cały robiony i sympatyczna dentystka. :)

Gość sterko
Ja płaciłem trochę ponad 100 zł w gabinecie Tarabuła, wypełnienie materiałem kompozytowym. Bardzo miło i przyjemnie, jeśli tak może być u dentysty:p I plomba zupełnie niewidoczna.

W Alfa Dental mają dobrych specjalistów i świetne materiały. Wypełnienia w sumie najlepszej klasy. Ceny też są całkiem przystępne. Zresztą zawsze można się wybrać na konsultacje, a za pierwsza się nie płaci. Zresztą można sobie zerknąć na ich stronę i trochę poczytać, sa tam tez namiary na gabinet.

Gość Marzena_85
Jeśli korzystasz z gabinetu , który ma podpisana umowę z NFZ to za biała plombę dopłacasz ok 60-100 zł

no niby można iść na NFZ, ale ja sobie wolę dopłacić iść do dobrego lekarza, jak T. Rozwadowski i mieć pewność, że wszystko z moimi zębami będzie ok, a nie oszczędzać a potem cierpieć.

Gość Noikaaa
100 zł Gdańsk.

Gość dfghm,j.kl;./
ja na rentgen zeba nie musialam miec skierowania bo i tak jest płatne, wystarczy powiedziec ktory zab

Gość A ja z kolei płaciłam
Znieczulenie, lakierowanie odsłoniętych szyjek, wymiana plomby i pilowanie nierównosci za 150 zł za dwa zęby, 80 za jeden. Małe miasteczko powiatowe, temu ceny takie niewygórowane.

Gość różowe_okulary_w_lecie
różnie z tymi cenami jest, ale powiem wam, że ja wyznaję zasadę, że moje zęby są dla mnie tak ważne, że wolę dopłacić więcej niż potem cierpieć, dużo ważniejsze jest dla mnie jakość usług niż cena, dlatego, żeby wszystko było jak na najwyższym poziomie chodzę do doktor Urszuli Kuszyńskiej.

Gość gość
ja płacę w Dental Services tak miedzy 80 a 180 , ale to zależy od stopnia skomplikowania ;) no ale wypełnienie rzecz jasna porządne i białe, na tym nigdy nie oszczędzam

Gość gość
ceny są różne zależy, gdzie chcesz się wybrać, ale powiem szczerze, że ja i tak przy wyborze odpowiedniego gabinetu kieruję się przede wszystkim jakością usług, a nie cenami. We wspominanym już dental mam i dobrą opiekę i ceny tez nie przyprawiają o zawrót głowy.

Gość gość
ale też moim zdaniem nie powinno się oszczędzać na zębach, bo może to się odbić na naszym zdrowiu później. Ważne dla mnie jest też żeby atmosfera była sympatyczna. Dlatego ja chodzę do Bamdu. Wszystko na wysokim poziomie, jest też miło.

Gość gość
ha, a widzisz, u mnie chyba tańsze rozwiązanie, bo proteza w Białymstoku wstawianie było - http://www.popkoadam.pl fakt, zaniedbanie to jedno, a choroby i wypadki to drugie, na szczęście w razie potrzeby jest taka usługa..

Gość gość
Ja za leczenie w http://www.vipdental.pl/ płaciłam coś około 150-180 zł, ale mam zęby zrobione tak dobrze, że plomba ani drgnie. A robione w innych gabinetach stomatologicznych mi wypadły.

Gość gość
no własnie, każdy ma swoje sprawdzone, u mnie akurat jest kilka ulic od mojego domu, dentysta w tychach - http://www.esdentica.pl i chyba dobra rzeczą ogółem mieć swojego sprawdzonego stomatologa od takich zdarzeń losowych czy nagłej potrzeby.

Gość gość
u mnie z kolei dobry dentysta w sosnowcu jest - www.sawdent.pl/uslugi.html teraz z córką zaczęłam chodzić bo kilka zębów do plombowania ma i oswaja się z dentystą ;)

Gość gość
śmieszy mnie, to niby dopłacanie do białych plomb na nfz w kwocie kilkadziesiąt zł. ja chodzę do dentysty, ktory nie ma zadnej umowy z nfz[i tak ma mnóstwo pacjentów, bo jest dobry] i normalna biała plomba kosztuje 80-100 zł bez żadnej łaski. w ciula lecą w tych przychodniach z tym leczeniem rzekomo w ramach ubezpieczenia skoro "dopłacasz" tyle samo co cały zabieg u prywatnego popularnego dentysty

Gość gość
okolo 100zl pewnie, jakos nie wydaje mi sie zeby wiecej. Najlepiej to skontaktuj sie z dentysta ktory cie interesuje np. http://www.cs-eskulap.eu/ i sie zapytaj jak wyglada sprawa kosztow

Gość gość
a no dokładnie, zalezy od wielu czynników, rozmiaru plomby/ubytku itp. Różnie to wychodzi, ale jak się ma sprawdzony gabinet, to nie ma strachu - ja ostatnio miałam 2 zęby do plombowania tutaj - http://www.przychodniadental.pl i pod względem cen ok bardzo :)

Gość Bez bólu
Znalazłem stomatologa który nie rozwierca zęba przy okazji nie uszkadza miazgi i kanałów i nie wymaga znieczulenia ,czyszczenie żelem ,lub ewentualnie abrazja ,bez martwicy zęba,inni stomatolodzy to durnie bez nawet podstaw wiedzy w stomatologii butni i dui

Gość Katarzyna

Ja miałam bardzo duże problemy z ubytkami, dopiero w gabinecie Dental Arts Studio znalazłam pomoc i profesjonalistów. Moje zęby zostały wyleczone, jestem bardzo szczęśliwa bo nie spodziewałam się takiego efektu i wspaniałego traktowania pacjenta. Serdecznie polecam