Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedocukrzenie Hypoglykemia

Niedocukrzenie -Hypoglykemia -Czy ktos z was mial?

Polecane posty

Prosze podzielcie sie doswiadczeniami na ten temat,co to jest,jak to sie leczy itp.Ide 29.11 na badania lekarz kazal mi w Aptece kupic taki syrop DEXTRO O.G-T. i przyniesc ze soba na te badania,powiedzial ze 12 godz. przed badaniami nie moge nic jesc ani pic i ze te badania beda trwaly ok 2 godz. beda mi pobierali co iles minut krew z palca,czy ktos z was mial takie badania na ta chorobe??Jeszcze nie wiem czy ja mam rzeczywiscie .

Gość gochaaa
a robiłaś poziom gluzkozy we krwi? jaki miałaś wynik?

Gość bede miala
wlasnie mi to chyba beda robic dokladniej.W sumie gbylam u gina na badania hormonow we krwi i skierowal mnie do internisty z tymi wynikami i internista powiedzial ze moge to miec bo we krwi mam za wysoka insuline czy cos tam,ale to nie jest jeszcze pewne dopiero bede miala dokl. badania 29.11

Tu jest artykuł o hypoglykemii pomoże ci zrozumieć jej istotę. Czy głodówka pozwoli wyjść z nałogu objadania się słodyczami? Głodówka jest bardzo skuteczna na sugar blues, czyli na uzależnienie organizmu od cukru. Aby zrozumieć ten problem przyjrzyjmy się dokładnie mechanizmowi przyswajania cukru przez organizm. Już w parę minut po zjedzeniu czegoś słodkiego, cukier przenika do krwi powodując nagły, skokowy wzrost poziomu cukru we krwi. Już kilka łyżeczek cukru przekracza możliwość organizmu na bezkolizyjne jego zagospodarowanie. Zaburza się więc gospodarka cukrowa organizmu. Trzustka zaczyna wydzielać insulinę, której zadaniem jest wiązanie wolnego cukru. Wydziela ją jeszcze wówczas, gdy cały cukier zostanie już związany. Powstaje hypoglikemia. W efekcie organy przestają być prawidłowo zaopatrywane w cukier, a człowiek czuje się ospały, zmęczony ... i sięga po następną porcję słodkości. Po takiej kilkuletniej lub dłuższej „huśtawce” cukrowej zazwyczaj następuje uzależnienie, a w konsekwencji załamanie się sprawności ustroju i wydolności pracy trzustki. Jeśli codzienna dieta składa się głównie z nabiału, mleka, gotowanego lub smażonego wymieszanego pożywienia, nawet wegetariańskiego, to nie ma się czemu dziwić, że dopadł nas sugar blues. Organizm potrzebuje dużych ilości energii do trawienia tych pokarmów, zanim uzyska z nich energię. W czasie trawienia szuka źródła szybkiej energii. I znajduje w cukrze sprzymierzeńca. Tym można wytłumaczyć fakt, że najbardziej nerwowo rozglądamy się za czymś słodkim po spożyciu większego posiłku. Łaknienie cukru można także tłumaczyć w kategoriach medycyny chińskiej. Słodycze są elementem wychładzającym organizm, więc jeśli wcześniej zjedliśmy potrawę z rozgrzewającymi, ostrymi przyprawami, nie mówiąc o mięsie, czy alkoholu, to wówczas także może pojawiać się ochota na słodkości. Głodówka przerywa sugar blues i pozwala przejść na zdrową dietę. Jeżeli byłabyś zainteresowana głodówką WWW.GLODOWKA.PL

A tak w ogóle to ja sobie zrobiłam tylko jednodniową głodówkę i od tego czsu nie mam łaknienia na słodycze a wcześniej wprost się nimi obrzerałam!!! Spróbuj naprawdę warto!!!

Ale ja naprawde jem tak malo slodyczy ze szok,a wiec strasznie mnie to dziwi.Na ogol to ja nie przepadam za slodkim.

Gość Podobno ze trzeba od czasu
do czasu trzeba sie napic Coli jesli sie ma ta chorobe,ale dlaczego?

Gość słodyczka
Kurtka, przeczytałam artykuł, wiesz, ja uwielbiam słodkie, poproetu ciągle mam ochotę na słodycze, oczywiście staram się je ograniczać, ale po zjedzeniu czegoś konkretnego np. obiadu muszę zjeść coś słodkiego, chyba spróbuję tej głodówki, może to jakoś problem rozwiąże

Gość Podnoszeee