Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola99

poradzcie cos

Polecane posty

Gość ola99

moze mi ktoras z was podpowie jak sobie poradzic z dzieckiem szescioletnim ktore moczy sie w nocy bede bardzo wdzieczna za wszelakie podpowiedzi osob ktore borykaly sie z tym problemem albo nadal z nim sie nie moga uporac

Gość ola99
moze ktos cos wreszcie napisze czekam

Olu :) posłużę się programem ,,Niesforne aniołki,, Był taki przypadek,z dziewczynką 4-5 letnią. Polecono mamie wybranie się do sklepu z wyposażeniem łazienek i wybraniem razem z dzieckiem kilku drobiazgów zachęcających,do korzystania z wc ;) Np. kolorowa deska sedesowa w muszelki itp Fajny kolorowy papier toaletowy,reczniki,dywanik itp ;) Oraz zrobienie tablicy na której dziecko przykleja nakleji za każde skorzystanie z wc:) w nagrodę . Efekt był,więc warto spróbować ;)

Gość Pewnie zaraz...
beda okrzyki matek polek.. Ale ja radze zrobic tak.. Jak sie maly zsika nie zmieniaj mu ani poscieli ani ubrania... Niech chodzi zmoczony.. Bedzie mu w dopinke zimno..zacznie go szczypac.. i powiesz mu wtedy ze to dlatego tak sie dzieje...ze robi siku w majtki... powiedz tez ze jak sie dzieci dowiedza to sie beda z niego smialy... Ale... przede wszytkim wyklcz przeziebienie u dziecka... i ze to moczenie nie jest na tle nerwowym lub tez ze strachu..wiem ze dzieci z takich przyczyn potrafia sie moczyc... Jesli sie moczy do lozka.. Przypilnuj aby minimum godzine przed snem nie spozwal zadnych napojow i przed snem kaz mu sie wysikac...i jak wsaniesz w nocy...wybudz go i kaz mu sie wysikac... Tego sposobu uzyla moja szwagierka na corke.. ktora notorycznie sikala do lozka... w wieku nawet 7 lat teraz dziewczynka sama juz pilnuje sie z piciem przed snem i sikaniem... To powinno pomoc! zycze powidzenia

Gość ola99
co do porad to za wszystkie wielkie dzieki robilam tak ze do rana lezal zsikany ale to nie pomoglo nabawil sie tylko odparzen

Gość ola99
pilnuje zeby przed snem szedl do lazienki i nie spozywal duzo plynow ale i tak to nie pomaga ostatnio ustawilam sobie budzik na 12 i budze go zeby zrobil siusiu ale nie wiem jak dlugo mozna tak robic mieszkam za granica i ciezko mi dostac jakas dobra ksiazke z ktorej moglabym sie dowiedziec czegos wiecej takze licze na was drogie panie

Powinno sie dziecko zachęcić a nie straszyć naśmiewaniem 😠 To pogorszy sprawę...

Gość ola99
chce jeszcze dodac ze nigdy nie prowokowalam do tego zeby sie z niego ktos nasmiewal ze sie zmoczyl staram sie duzo z nim na ten temat rozmawiac ale jak widac na razie z marnym skotkiem

Gość Pewnie zaraz...
Kiedys... Ale ty pieprzysz... To nie chodzi o to aby zle zrobic dziecku.. tylko niektore dzieciaki robia na zlosc w majtki... dlaczego kupy nie zrobi? I tu nie chodzi o empatie.. i nie rob ze mnie czy z oli potfora... Tu chodzi o to aby niekiedy pokazac dziecku kto rzadzi... Olu skoro to nie pomoglo probowalas stosowac zasade kija i marchewki.. Czyli za wysikanie sie nagroda a za zasikanie np kara.. nie obejrzysz wieczorynki...? Ale przede wszytkim.. jak dlugo to trwa.. bo trzeba tez jak pisalam wykluczyc aspekty zdrowotne... Ze chlopiec jest zdrowy i ze to tylko jego jakis bunt ... Bo moze tak nie jest.. Tlumaczy ci sie jakos?

Gość ola99
nic nie wiesz o mnie wiec sie nie wypowiadaj w ten sposob na pewno jesli byl miala podobny problem szukala bys wszystkich mozliwych rozwiazan

Gość Pewnie zaraz...
Ola.. Nie sluchaj moze zbytnio tej zdesperowanej kobiety... Sama powiedziala ze ma depresje i pewnie traumy zyciowe a teraz sie wyzywac na tobie bedzie... Ja uwazam ze cudowna matka jestes.. Wkoncu chcesz pomoc wlasnemu dziecku... Olu.. Powiedz od kiedy tak sie dzieje... Moze warto zachecac malego jakos? a moze cos sie stalo .. jakas sytuacja w przedszkolu i on tak wlasnie odreagowuje... czy to sie w szkole tez dzieje czy tylko w domu?

Gość ola99
ostatnio jest troche przeciebiony ale ten problem trwa troch dluzej ale dzieki za podpowiedz postaram sie wszystko obserwowac dokladniej

Gość ola99
chodzi do pierwszej klasy jak juz wczesniej pisalam mieszkamy za granica

Gość Pewnie zaraz...
Olu... a jak ci sie tlumaczy z tego? mowi cos? tlumaczy sie jakos z tego ze sie zsikal...

Gość ola99
moczy sie tylko w domu i tylko do polnocy jak ta pora mija on sie wysiusia to juz do rana mamy spokoj zaobserwowalam to juz od jakis dwoch tygodni

Gość ola99
tak mowi ze mial zamkniete oczy i nie wiedzial ze ma isc do lazienki i krzyczy na mnie ze mu ja o tym nie powiedzialam

Gość ola99
poszlabym z nim do lekarza ale taen doktor ktorego mamy przydzielonego z ubezpieczenia to sam powinien sie leszyc na glowe

Czasem tak,jest ;) Kiedyś byłam tak zmęczona,leżałam już w łóżku i chciało mi sie siku... Ale zasypiałam i przyśniła mi się łazienka i ...popuściłam ;) Ale to mnie szybko wybudziło :) A może on ma tak samo? Tylko przesypia dalej? Mówię poważnie!

Co do lekarzy to Ci wierzę ;) Moja siostra mieszka w Niemczech i szkoda słów na ich lekarzy...

Gość Pewnie zaraz...
Olu.. Kochanie.. To zrob tak jak pisama na poczatku... Dawaj plyny godzine przed snem..albo jeszcze wczesniej... i jak sie bedzie kladl spac to I jak bedziesz sama kladla sie spac..to na pol sennego go wybudz... Zobaczysz ze to da efekt... Moja bratanica miala do tego jakies problemy z nerkami... i wiesz.. do dzis a ma 10 lat i nie sika w lozko jau 2-3 lata zawsze pod przescieradla sciela sobie folie... w razie czego... To naprawde powinno pomoc... A nie snia mu sie jakies koszmary?

Gość Pewnie zaraz...
Loli.. Wiem ze to prawda... Bo sama w wieku pamietam 5 lat taki sen mialam.. ze wstaje z lozka ide do wc siadam i sikam...poczym czulam ulge cieplo a potem mokro :) Ale to bylo sporadyczne przyznasz... a nie monotone...

Gość ola99
dzieki wielkie za wszystkie rady bede starala sie uczulic na to wszystko o czym piszecie moze to faktycznie stres moze za duzo gier komputerowych jeszcze raz dzieki za zyczliwosc

Gość ola99
no ale same powiedzcie skad ja mam wiedziec co akurat sie mu przysni czy to koszmary czy moze lazienka

Gość Pewnie zaraz...
Olu nie ma za co... A teraz idz i obudz synka..aby zrobil siku.. Jemu ta pobudka nie zaszkodzi.. bo pewnie pol zywy pojdzie do wc :) Powodzenia.. Mam nadzieje ze przestanie sie moczyc..czego Ci zycze 🌼

Gość ola99
dziekuje jeszcze raz za mile i cieplutkie slowka i biegne do syna bo on jest dla mnie najwazniejszy

Gość Pewnie zaraz...
Olu.. Wiem... Jesli bedziesz w stanie to na jakis czas sproboj zwrocic uwage aby nie mial stycznosci z bajkami w ktorych sobie bohaterowie na wzajem cos obcinaja... bo teraz jest sporo agresji w bajach... Wycisz go emocjonalnie...

No taki sen miałam tylko raz i miałam może 14-15 lat ;) No ale rad kilka wróbla ćwirka powinno pomóc ;) Powodzenia :)

Gość Pewnie zaraz...
loli mam nadzieje ze pomoga.. Bo jak sama dostztrzeglas Ola sie juz martwi tym...

Gość ola99
staram sie aby nie byl otoczony agresja zwlaszcz w telewizji powiem nawet ze nie przepada za nia zbytnio no ale jednak cos musi sie dziac skoro tak sie zachowuje

Dziewczynki,prześpię się z tym problemem i może jeszcze coś napiszę 😴 dobranoc 🖐️