Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perrełka

Śluz a ciąża?

Polecane posty

Gość Perrełka

Mam pytanie: jak wygląda śluz pochwowy w czasie ciąży? Czy gęsty śluz może świadczyć o tym, ze doszło do zapłodnienia???

Z tego co mi wiadomo, ale nie z doswiadczenia, to jest biały, gęsty i nierościągliwy, ale różnie to bywa. Wystarczy jakieś drobne zapalenie, które są częste na początku ciąży i sluz już się zmienia.

a jesli kochalam sie wczoraj i dzis mam gesty,biały sluz czy to juz może yc oznaka zapłodnienia??? Tak szybko??

Przed chwilką na innym poście wyczytałam, że jest taki jak płodny, czyli płynny i czuje się jakby było cały czas mokro. Przyznam, ze już nic z tego nie wiem. To chyba jest sprawa indywidualna. A co do drugiego pytania, to niemożliwe jest, żeby objawy pojawiły się w dzień po współżyciu.

ee ja tez z tego sluzu nic nie wiem,kazdy gada co innego i pozatem trudno to zaobserwowac;/ pozdrawiam.I thx.

a pozatem czy jak zazywa sie tabletki to ten sluz ma jeszcze jakies znaczenie???

Gość OLEŃKA1982
jak jeie tabletki to śluz zawsze jest gęsty i jego obserwacja nie ma większego znaczenia tak samo jest z temp.

Gość Perrełka
mnie bardziej chodziło o to, czy dość gęsty białawy śluz można uznać za objaw ciąży. kiedy się nie je żadnych tabletek.

Część dziewczyn pisze, że mają właśnie taki jak opisujesz, a druga część, że zupełnie odwrotnie, czyli przeźroczysty i bardziej wodnity. A spóźnia Ci się okres?

Gość Elfinka 23
a jak sie nie ma w ogole sluzu to o czym to swiadczy?? dodam, ze z niecierpliwoscia czekam na pojawienie sie miesiaczki, ktora mi sie spoznia :O

Gość OLEŃKA1982
w tabletkach jest progesteron który sprawia że śluz jest gęsty i nieprzenikliwy. w czasie ciąży też zwiększa się jego ilość więc śluzu jest więcej. ale może duża jego ilość to objaw zapalenia. więc nie martwcie się od razu może to nie ciąża

Oleńka ja biorę tabletki (Diane) a pojawił mi sie teraz śluz taki jak płodny, czyli przeźroczysty i rozciągliwy, co to może oznaczać?

Gość OLEŃKA1982
nie wiem ale może coś cię podnieciło (tylko się nie śmiej) mnie też się tak zdarza ale jak mnie weźmie. może oglądałaś jakiś albo facet był przed chwilą :)

Gość Elfinka 23
a mi nikt nie odpowie?? :(

z tym sluzem nie dojdziemy do ladu. Ja nie mialam sluzu jakiegos ktpry zwrocilby moja uwage. A dzis rano patrze a tu biały,\"mokry\" ciagnacy sie sluz.Tez zazywam Diane.Kochalam sie wczoraj z moim facetem.I sama nie wiem co to.

Gość OLEŃKA1982
elfinko tzn. że jesteś przed okresem i wówczas możesz nie mieć sluzu

EFFINKA z tego co ja wiem to suchość powinna byc przed okresem zaraz.Ale ja tak nigdy nie mialam bo ja zawsze przed okresem miałam żadki sluz. Wiec nie wiem napewno.

Gość Elfinka 23
Dziewczyny tak sie boje.... bo to juz minely ponad 40 dni od ostatniej @ :O

naprawde zrob test.I najlepiej nie czytaj tego forum.Bo ja kurde jak to czytam to sie schizuje;] A mialas jakas ryzykowna sytuacje??

Gość Elfinka 23
no wlasnie mialam.... kochalam sie z moim facetem nie wiem jak to nazwac "przez" stosunek przerywany... boje sie...

a dlaczego nie chcesz zrobic testu??Przynajmiej nie bedziesz sie niepotrzebnie stresowac tylko wszystko sie wyjasni.

Gość Elfinka 23
tak masz racje zrobie test... wlasciwie sama juz nie wiem... wkladka higieniczna jest troszke mokra i ma taka dziwna zolta barwe (ale to moglo powstac od kropelek moczu) a poza tym dzis strasznie mnie na buzi wysypalo (okropne pryszcze)....

no to widzisz nie ma sie czym martwic.Dostaniesz okresu niedlugo i bedie dobrze. A naprzyszlosc moze zainwestuj w jakas PEWNA metode antykoncepcji?? Zreszta ja zainwestowalam a i tak sie boje teraz:(

Gość Elfinka 23
wiesz co to jest dziwna historia... bylam u ginekologa jakies 2 tyg. temu... dostalam tabletki ale z ich zazyciem mialam poczekac do 1 dnia miesiaczki... i tak leza sobie na polce 2 opakowania... a czlowiek jest mlody i glupi i bez milosci dlugo nie wytrzyma :O a tobie ile czasu sie juz spoznia??

Gość sluzem w czasie
brania tablet sie nie przejmujcie. Ja czasami mam go duzo i jest gesty, innym razem mam ciagnacy, a jeszcze kiedy indziej nie mam go w ogole

eh no mnie sie nic nie spoznia.Poprostu niepotrafie zaufac tabletką.Zazywam ta Diane niesczesna i wiele osob tu pisze ze antykoncepcja to tylo ich dzialanie uboczne itp.itp no i kochalismy sie z prezerwatywa ale ostatnie 2 razy bez i teraz sie martwie.