Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość j.a

Ile zarabiają informatycy?

Polecane posty

Gość j.a

Pytam i oczekuję szczerych odpowiedzi ile zarabia przeciętny informatyk pracujacy w swoim zawodzie bo ja właśnie studiuję ten kierunek i jestem ciekawa:) Może są tutaj informatycy i powiedzą... Aha i czy po studiach inżynierskich można wybrać sobie specjalizację czy dopiero na magisterce? Pozdrawiam.

Gość 2345326
pewnie jesteś jakaś lala co to zastanawia się czy warto kręcić z informatykiem i ściemniasz tutaj. informatyk to pojęcie baardzo szerokie. możesz administrować jakąś siecią komputerów za 1200 pln brutto w jakieś małej prywatnej firmie w małym mieście, możesz dostawać 3000 jako grafik 3d w warszawie, możesz dostawać 4000 funtów miesięcznie za programowanie w javie w londynie.

Gość wejdz
na pracuj.pl tam czesto mozna sie dowiedziec czegos ciekawego:)

Gość przebijam
Hmmmm , wszystko zalezy w jakiej firmie pracujesz ja jestem programistką ale pracuje w sklepie komputerowym a dokładnie w Vobisie , tam gdzie chciałm sie dostać do pracy nie ma miejsc wiec tylko moje cv sobie leży zarabiam ok 3,000 , mój kolega tez jest programistą i pracuje w firmie która zajmuje się produkcja programów do anten satelitarnych zarabia ko 6,000 , kolezanka pracuje PKO SA i zarabia 2,500 jest administratorem Wiec sama widzisz z tymi zarobkami to tak jak się komu trafi , jeśli pytasz o specjalizacje to na trzecim roku mozna sobie wybrać kierunek

Gość j.a
Dzięki:) Chciałam mniej więcej się tylko dowiedzieć... wiadomo, że informatyka to ogólne pojęcie ale ja jeszcze nie wiem jaką będę miała specjalizację bo jestem na 3,5 letnich...dopiero na 1 roku. Akurat programowanie nie jest niestety moją mocną stroną. Grafiki jeszcze nie miałam...i nie ściemniam po prostu chciałam wiedzieć jakie są realia. Dzięki. Pozdr. :)

Jak myślicie, czy to kierunek przyszłościowy?Słyszałam, że informatyk zawsze znajdzie pracę ale nie wiem... Ja wybrałam ten kierunek ze względu na to, ze komputery, tworzenie stron internetowych to moje hobby i gdybym mogła połączyć przyjemne z pożytecznym to jeszcze lepiej :)

Gość ja to sie zawsze zastanawialam
czemu tak malo kobiet informatykow, czy baby sa az takie tępe? a jedyne co potrafią to odpalic gg. skonczylam mechane i budowe maszyn, jestem programista. java, borland 2 patyki z kawałkiem

Gość ja to sie zawsze zastanawialam
a to na studia tez sie nie boją iśc? moze sobie nie poradzą? nie rozumiem, czym mózg damski rózni się od żeńskiego, czego żeński nie jest w stanie pojąc.

A może większości kobiet po prostu nie interesuje informatyka, czy inne nauki techniczne?:o Zresztą z kobietmi na politechnikach jest bardzo różnie... skończyłem technologie chemiczna na politechnice i tam była przewaga kobiet w grupie, a jak studiowałem jeszcze taki jeden dziwniejszy kierunek (wiertnictwo naftowe) to tam były tylko 3

Ja myśle, że po prostu kobiety interesują się psychologią, pedagogiką itp.. coś bardziej humanistycznego.. mówię o większości oczywiście.... np moje kolezanki ze szkoły średniej w wiekzosci wybrały się na pedagogikę właśnie czy socjologię, ekonomię, filologię. Mnie to po prostu nudzi dlatego wybrałam ten a nie inny kierunek bo mnie to "kręci" :) Ja jeszcze w Javie nie byłam, na razie Delphi 7... ale gość po prostu nic nie wytłumaczył podając zadania.. kazał je zrobić i tyle, a że większość nie miała z tym do czynienia to nieważne.. dlatego musi mnie ktoś tego nauczyc.. tzn podstaw o co chodzi bo inaczej sobie tego nie wyobrażam. Jeśli chodzi o mnie to na 176 informatyków (przyszłych oczywiście:)) jest 8 dziewczyn a w mojej grupie jestem tylko ja i jeszcze jedna dziewczyna :)

Gość tajemnica służbowa
:p

Za mało?:)A ja myślałam, że to bardzo dobrze płatny zawód :)No cóż, ważne żeby robić to co się lubi...

A może wpiszą się tutaj dziewczyny-informatyczki z doświadczeniem?:)