Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosiaczek1975

Duphaston a zajscie w ciążę

Polecane posty

pół roku temu poroniłam, okazało sie ze mam mięśniaka w macicy którego 2 tyg temu usunięto mi histeroskopią. Teraz mam brac w 2 fazie cyklu od 16 do 25 dnia duphaston bo moja sluzowka jest zbyt druba 12mm czy ktoras brala duphaston i czy pomogl on w zajsciu w ciażę?? bardzo prosze o jakies wiesci gosiaczek

Z tego co wyczytałam w ulotce tego leku w portalu mp, to jest on pomocny w zaburzeniach owulacji i podaje się go pacjentkom planujacym zajść w ciążę. Bierze się go również na początku ciąży, szczególnie w poronieniach nawykowych. Sądzę, że lekarz przepisał Ci Duphaston ze względu na poronienie, żeby zapobiec takim sytuacjom w przyszłości. Nie wiem nic natomiast na temat, czy lek ten ułatwia zajście w ciążę. W każdym bądź razie życzę owocnych starań :)

Dzieki śliczne:-) Tez czytam od dwoch dni wszystko na ten temat bo prawde mowiac juz mam dosc tych schodow...i prochow..ale jak trzeba to trzeba..

Trzymam kciuki! Nie martw się, napewno będzie wszystko dobrze, musi być! Glowa do góry :)

tak tez uczynie:-) w tym m-cu juz za pozno a poza tym jestem po 2 tyg po histeroskopi operacyjnej i troche mam obawy przed wspolzyciem..ale od najblizszego cyklu zaczynamy z Miskiem starania dalsze...mam nadzieje ze nie bedziemy musieli dlugo czekac..a co z Toba??

co do duphastonu to ja brałam go przez 2 miesiace w ciązy.mam mieśniaka.jak narazie jest wszystko dobrze .jestem w 30 tygodniu.i niedawno lekarz tez mi przepisal duphaston.ze wzgledu na twarnieja cy brzuch.nie wiem czy ten rzeczywiscie ułatwia zajscie wciąze ,ale jka widac ma wiele zastosowan wiec moze takie tez. życzę owocnych starań!!:))

Ja mam pco i w związku z tym wiele prblemów. Teraz czekam na ewentualny okres, ale mam nadzieje, że go nie będzie :)

markotka, zycze ci tego z calego serca. Wiem z doswiadczenia ze lepiej wogole nie myslec i wtedy jest to zaje... niespodzianka:-)

Do Gosiaczka, Ja biore duphaston. Ma wspomoc zagniezdzenie sie zarodka i zapobiec poronieniu. To moj drugi cykl. Biore od 15/16 dc do terminu przewidywanej miesiaczki (ale mozna tak jak ty do 25 dc), jak nie ma krwawienia to test i jak negatywny to odstawic, a jak pozytywny to brac dalej. W zeszlym miesiacu mialam negatywny. W tym zrobilam test w 26 dc. i sa 2 kreski. Biore nadal duphaston i ponownie zatestuje jutro. Jak bedzie pozytywnie to dzwonie do gina i pytam co dalej. Bylam sceptycznie nastawiona do duphastonu, bo u mnie poziom progesteronu jest w normie i nie mialam poronien. Ale jednak moze wspomogl :) Staramy sie od 8 cykli i dopiero teraz chyba sie udalo. Powodzenia!