Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biedrona

PEELING TCA U DERMATOLOGA. Ktos robil?

Polecane posty

zastanawiam sie nad podaniem się temu zabiegowi ze wzgledu na przebarwienia po tradziku i blizny, rowniez te glebokie (takie dziurki, wglebienia na twarzy). Czy taki peeling u dermatologa pomaga?? slyszalam ze potem wyglada sie strasznie przez kilka dni i wlasnie chcialam sie dowiedziec jak dlugo skora sie regeneruje, ile kosztuje taki zabieg i ile trwa, w ogole wszystko co mozecie o tym powiedziec. Z gory dzieki i pozdrawiam!

Gość malwina a
Ja mialam robione TCA pod koniec wrzesnia . ( u dermatologa ) stezenie 25% , nie wiem jakie ty masz miec. Kosztowalo mnie to 80 zl. Podczas "zabiegu" nakladano mi kwas 3 razy , za kazdym razem warstwe kolejna na poprzednia , przez jakies 2 minuty po nalozeniu skora bardzo pali , boli troszke ale chlodzono mnie wiatrakiem. Za chwile przestaje . Potem po zabiegu buzia jest sciagnieta ale juz nie piecze. Dostalam rozne kremy do smarowania . Calosc gojenia trwala ok tygodnia , nie wychodzilam wtedy z domu. Najgorsze sa pierwsze dni, buzia stopniowo ciemnieje i ta skora twardnieje, wyglada sie jakby sie bylo poparzonym. Stopniowo skora zaczyna schodzic , jak po opalaniu , ale pamietaj nie mozna zrywac bo powstaja blizny. Natluszczac jak najwiecej. Potem buzia robi sie fajna gladka , bardzo gladka , cala ta skora zejdzie wiec na poczatku tylko jest leciutko zaczerwieniona potem juz dobrze. Teraz o bliznach.. mam tradzik .. noi naturalnie blizny ... zarowno plamki czerwone jak i niewielkie dziurki ... noi tu rozczarowanie ... nie jest tak jak sie spodziewalam ...tak jak mowil lekarz. Blizny sa dalej ...fakt zeszly moze te malenkie takie najmniejsze ... ale teraz po takim czasie stwierdzam ze wygladam dokladnie tak samo jak przed zabiegiem. Moje blizny nigdy nie byly jakies ogromne dlatego myslalam ze znikna i tu rozczarowanie, sa dalej. Myslalam o powtorzeniu na wiosne ale nie wiem czy jest sens .. moze warto pomyslec nad czyms mocniejszym.. dlatego zastanawiam sie czy ktos kto ma naprawde spore blizny czym ma to usunac ? tyle ... jakbys miala jakies pyt pisz

Gość ewa.l.
czy chodzi tu o m.in. blue peel ? czy to taki zabieg mialas robiony? ja myslalam o blue peel ale niestety nie moge sobie pozwolic na zmiane ubarwienia:) na tydzien lub dluzej i z tego co sie orientowalam blue peel (robiony przy uzyciu kwasu tca)kosztuje ok 1000zl

na spore blizny potrądzikowe pomaga tylko laser CO2. nie mam dzieki bogu potrzeb aby z niego korzystac, bo minusów jest sporo: to duży koszt, 2 tygodnie wyjete z zycia, no i ból. ale pomaga.jak nic innego

Gość likitiki
Mialam tez robiony taki peeling tylko ze ja placilam 150 zl za jedna wizyte bylo ich w sumie 5! Wazne zeby zabieg przeprowadzac w porze roku kiedy nie ma slonca bo po takim zabiegu jak wyjdziesz na slonce (i solarium) to powstana ci paskudne przebarwienia! Odstep pomiedzy zabiegami wynosil ok 3 tygodni w zaleznosci jak szybko wygoi ci sie skora. Łuszczenie skory po zabiegu jest dwuetapowe: pierwszy tydzien skora schodzi (naskorek jest rozpulchniony), drugi jest calkiem ok no i trzeci tydzie gdzie skora znow zaczyna sie łuszczyc! Acha po takim zabieu przez pierwszy tydzien nie mozesz korzystac z basenu i sauny! Oprocz tego stosujesz rozne kremy! A teraz o efektach.... blizny poschodzily... ale co najgorsze wrocil mi tradzik :( (przypuszczam ze mialam na to uczulenie lub po odkryciu kolejnych warstw naskorka odkryly sie kolejne pryszcze) Pozniej znow leczylam sie wiec na tradzik i powstaly kolejne blizny! Ale kupilam sobie w aptece krem na blizny NO SKAR i efekt ten sam (cena ok 50 zl) Wiec przemysl ten peeling!

Wlasnie kupilam sobie No-scar. Jestem lekko rozczarowana, chociaz o skutkach nie moge mowic, bo uzylam zaledwie kilka razy ale jest inny problem. Mam po nim pryszcze!!! Leczylam tradzik dlugo, u dermatologa, antybiotykami az w koncu pomogly mi tabletki anty. Pryszczy nie mam, moze jakis jeden lub dwa na miesiac. A tu po tym kremie znowu wylaza takie male, biale. Myslalam ze to zbieg okolicznoscie ale nie, nie posmarowalam sie nim przez jakies 4 dni, potem znowu na noc i rano obudzilam sie z 4 nowymi wypryskami. Tak wiec mimo iz bardzo chcialam stosowac go regularnie to widze ze nie ma sensu, po co leczyc blizny po tradziku i jednoczesnie nabawiac sie nowych syfow...bledne kolo... Tak wiec powracam do starego, sprawdzonego sudocremu...

Gość taka jednaa
Mam pytanie do biedrona:Czy mogłabyś mi powiedzieć czy sudocrem jest dobry na przebarwienia??

Wiesz co nie wiem do konca... u mnie jest tak, ze jak sie posmaruje na noc to rano wszystkie przebarwienia po pryszczach i zaczerwienione blizny sa wyraznie bledsze. Ale w ciagu dnia wszystko wraca do normy, tak ze wieczorem znowu jest tak samo... Chociaz nie powiem tez ze wcale nie pomaga, bo ja juz ma blizny takie...jakby to powiedziec...no takie juz sa i takie zostana. Ale kiedy bylam w okresie konca tradziku sudocrem bardzo mi pomogl, bo wszystko wyraznie zbladlo do takiego stanu jaki jest dzisiaj i juz sie niestety nie poprawia. Ale i tak bardzo polecam ten krem, jest wydajny, tani no i nie mam po nim nowych pryszczy tak jak po no-scar, przez co jestem wsciekla, bo mozy by mi pomoglo, ale nie chce sie tym smarowac i budzic z coraz to nowymi syfkami. A tego peelingu u dermatologa to sie boje... boje sie ze bedzie to efekt krotkotrwaly.

Gość Duac
ja dzis jestem po trzecim TCA 35& jedna warstwa , laczony z mikrodermabrazja placilem teraz 100 zlotych za to . Mysle ze ten ktory walczyl z stanami zapalnymi i jeszcze wyciskal je a tareaz ma przbarwnienia i blizny tak jak ja na policzkach to potrzebuje wiecej takich peelingow niz jeden bo po jednym dwoch nawet trzech niebedzie efektu zadowalajacego . Trzeba wtedy Wykonac takich na moje oko ( na przykladzie mojej skory -18 lat) min. 6....

Gość lucyoo7
ja .mialam robiony peeling tca tydzien temu. ladnie sie zluszczylam.robie go systematycznie 3,4 razy w roku w okresie zimowym.jestem bardzo zadowolona. blizny sie splycily i jest takie fajne uczucie gladkiej skory.juz mnie tak nie wysypuje jak wczesniej.jest znacznie lepiej a tradzik mialam naprawde paskudny przez wiele lat!!

Gość gość
ja robiłam w bytomskiej klinice Amaryllis peeling TCA, super wygładził mi blizeńki po trądziku a skóra jest po nim gładsza i jędrniejsza, kiedyś w ogóle nie korzystałam z peelingów, a teraz robię je kilka razy w roku, niesamowicie wpływają na skórę i jej wygląd :)