Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość typowa ja

Dostałam maila zachwalającego nowe tabletki antykoncepcyjne. Przeczytajcie.

Polecane posty

Gość typowa ja

Szanowna Pani! Edukacyjny portal Antykoncepcja.pl poruszający tematy związane ze świadomym planowaniem rodziny oraz tematyką prozdrowotną zaprasza do przeczytania artykułu poświęconego najnowszej pigułce antykoncepcyjnej, która weszła na rynek polski w maju tego roku. Preparat ten różni się od dotychczas stosowanych doustnych środków antykoncepcyjnych. Różnice wynikają z właściwości progestagennego składnika o nazwie drospirenon. Drospirenon, jako jedyny składnik doustnej antykoncepcji, wykazuje klinicznie mierzalny efekt zapobiegający zatrzymaniu wody w organizmie. W efekcie wśród kobiet stosujących preparat antykoncepcyjny z drospirenonem stwierdza się: 1. redukcję objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego (takich jak zły nastrój, retencja wody, wzrost apetytu) 2. obniżenie średniej masy ciała (utrzymujące się przez prawie dwa lata, będące efektem zrównoważenia estrogenozależnej retencji wody) Dodatkowo właściwości drospirenonu prowadzą do zmniejszenia aktywności gruczołów łojowych w skórze, co w większości przypadków prowadzi do cofania się zmian trądzikowych. Można zapytać lekarza ginekologa o Yasmin, jeżeli potrzebuje Pani pewnego zabezpieczenia antykoncepcyjnego, a jednocześnie: - dba Pani o utrzymanie stałej masy ciała, - objawy zatrzymania wody pojawiają się w trakcie aktualnie stosowanej antykoncepcji, - cierpi Pani z powodu objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego, - chce Pani zmniejszyć natłuszczenie skóry czy włosów. Więcej informacji o pigułce antykoncepcyjnej z drospirenonem znajdziesz w artykule. Informacje i doświadczenia na temat nowej pigułki można wymieniać na forum. Powyższy list został skierowany na konta pocztowe zarejestrowane na kobiety w wieku powyżej 18 lat, zgodnie z regulaminem portalu. ------------------------------------------------------------ List przekazany przez Wirtualną Polskę w imieniu firmy: Antykoncepcja.pl List został wysłany zgodnie z regulaminami kont pocztowych Wirtualnej Polski, dostępnymi pod adresem: http://profil.wp.pl/regulamin/ ------------------------------------------------------------ Oryginał tego listu znajdziesz pod adresem: https://poczta.wp.pl/uwierzytelnianie/?list=499994G99OE070O9D0I640BDD6Q20BA7CG9CA8P2K6C

Gość Laurkaaaaaa
Też dostałam tego maila. Wyjątkowo bezczelnie reklamują Yasmin jako cudowny środek.... niestety jest też druga prawda jest to środek wyjątkowo dla kobiet niebezpieczny....ja musiałam odstawić i to ekspresowo, po 12 tabletkach z powodu szumów w uszach, w głowie, bólów łydek, ud, głowy, mrowienia w dłoniach, działy się ze mną cuda.... w życiu nie przeżyłam takiego horroru jak na Yasmin i wiem, że nie jestem jedyna takich kobiet jak ja są tysiące. Yasmin jest tylko dla chm, chyba dla najbardziej wytrzymałych dziewczyn o KOŃSKIM zdrowiu. Przysięgam! Teraz biorę z powrotem sprawdzony leciutki Harmonet i nie odczuwam ŻADNYCH dolegliwości.

Gość Laurkaaaaaa
Heh, a co do zmniejszenia wagi.....oj niewiele kobiet chudnie na Yasmin. A jak już, to tylko tracą wodę, potem ją odzyskują zresztą. Natomiast Yasmin ma 30 mikrogramów estradiolu, i wcale nie jest taka znowu najlżejsza, na pewno nie dla młodziutkich dziewczyn!!!

Gość nokia3410
tez dostalam, myslalam ze jakies nowe tabletki sie pojawily a to ten glupi yasmin

Gość Beti 1973
Ja zaczynałam od Cilestu, przez 2 tyg. wymioty co noc. Straszna męczarnia. Szybko postanowiłam się z nim rozstać. Po kilku latach przerwy wybrałam właśnie Yasmin. Miałam wówczas 31 lat. Minęło sporo czasu bo teraz stosuję 30 opakowanie tego preparatu. Od pierwszych dni stosowania czułam się super, tak jak zawsze. Okres mam punktualnie, zawsze we wtorek. Nigdy nie było niespodzianek. Yasminem jestem wręcz zachwycona, nie podoba mi się tylko cena, ponieważ miesięcznie muszę przeznaczyć na te tabletki 36 zł. WNIOSKI: Każda z nas jest inna i widocznie trzeba testować różne środki by trafić na ten właściwy. Pozdrawiam

Gość REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU
A naiwni się nabierają i płacą pieniędzmi oraz własnym zdrowiem :-(

Bo Yasmin: a) odwadnia. Wszystko pięknie, tylko pozbawia też elektrolitów, zwłaszcza magnezu i potasu, b) zagęszcza krew. Bardzo łatwo o dysfunkcje urologiczne, nefrologiczne, kardiologiczne, naczyniowe. Wcale nie jest taki cudowny. Owszem, komu służy, temu służy, ale Schering reklamuje go na chama. Jak słyszałam od lekarzy, podobno nawet na forach internetowych, takich jak to, przedstawicielki zakładają sobie konta, żeby reklamować Yasmin.