Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aaaanuska

dni plodne

Polecane posty

Mam pytanko bo zawsze mam z tym problem,czy tuz przed miesiaczka,kilka ostatnich dni to sa dni plodne czy nie?

Gość kobieetka
niepłodne dni są PO OWULACJI aż do miesiączki.. jeśli wiesz że owulacja już była (np. mierzysz temperaturę) to wiesz że są dni niepłodne.. jeśli nie wiesz czy owulacja już była .. nigdy nie masz pewności kiedy dokładnie są dni bezpieczne (i kiedy dokładnie pojawi się miesiączka)

Gość -xxx-
heh boje sie:( jestem strasznie przygnebiona:( czy w trzecim dniu miesiaczkowania bylam plodna?:(czy to mozliwe?:( prosze napiszcie mi cos bo zwariuje:( dodam ze prezerwatywa sie zsunela.nie bylo wytrsku ale mogly byc a najprawdopodobniej byly plyny:( pomozcie!

Gość -xxx-
_do zalozycielki tego topicu_ pomoz mi prosze:( ja nie potrafie juz:( zyc mi sie nie chce:(

Gość -xxx-
prosze dziewczyny napiszcie mi co o tym wiecie:( czy mozna zajsc w ciaze podczas miesiaczki:(

Teoretycznie mozna- jesli masz bardzo krotkie cykle. Przy cyklu 28-dniowym to raczej niemozliwe, zebys zaszla w ciaze.

Gość -xxx-
a jesli mam cykle bardzo rozne? czasem mam 34 dniowe a czasem 22 dniowe.

Gość też
Tak jak pisze aga - trzeci dzień miesiączki zazwyczaj jest jeszcze niepłodny, ale fakt, że można mieć zupełną pewność tylko przy "podręcznikowej" długości cyklach (i/lub jeśli się prowadziło wcześniej obserwacje). Przy krótkim cyklu to MOŻE być dzień płodny. xxx --> jeśli masz aż taką schizę, to możesz na wszelki wypadek zdecydować się na postinor (o ile to świeża sprawa). A tak w ogóle to może przerzuć się w przyszłości na tabletki? Będziesz spokojniejsza.

Gość no to tera jo
jesli masz neta przed nosem to poszperaj na google lub stronach z bocianem jest jeszcze jedno bardzo cenne źródło wiedzy pod nazwą ginekolog ludzka głupota granic nie zna , kolejna debilka

Gość -xxx-
to sie stalo w piatek i od piatku mam schize:( a ten posintor to jest tylko na recepte czy jak?:(

Gość -xxx-
wiem ze jestem debilka:( szukalam juz informacji wszedzie i roznie podaja:( nie biore jeszcze tabletek ale chce zaczac jak skoncze 18 lat bo teraz brakuje mi kilku miesiecy do osiemnastki:(

Gość do xxx
Raczej to bardzo wątpliwe, żebyś zaszła w ciąże, więc się uspokój. Teoretycznie możliwe, ale raczej rzadko tak bywa. Zajście w ciąże nie jest wbrew pozorom takie proste.

Gość -xxx-
do obecnej miesiaczki mialam cykl 33 dniowy:(

Sluchaj, nie znam nikogo, kto by w 3 dniu cyklu zaszedl w ciaze. Wiec sie odstresuj. Jest to teoretycznie mozliwe, ale mozliwosc ta jest bardzo, bardzo niewielka!

Sama piszesz, ze ostatni cykl byl dosc dlugi. Jesli ten tez bedzie przecietny lub tak samo dlugi, to nawet nie masz sie co stresowac.

Gość -xxx-
heh nie wiem co mam ze soba zrobic:( jestem idiotka :( nie umiem nie myslec o tym:( dziekuje Aga za slowa pocieszenia. poczekam kilka dni i zrobie test:( co to jest ten posintor ?

Gość też
xxx --> znaczy się seks przed osiemnastką - tak, a tabletki - nie? Jakaś dziwna zasada...

Gość -xxx-
nie moge jeszcze brac tabletek poniewaz mam nadcisnienie i lecze sie na serce. lekarz powiedzial ze po 18 roku zycia zostana zrobione mi jesczez raz badania i wtedy dowiem sie czy bede mogla brac tabletki antykoncepcyjne:(

Gość też
Zajrzyj tu: www.antykoncepcja.pl www.wpadka.pl