Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złoty pierścionek

pierścionek zaręczynowy to powinien facet wybrać dla narzeczonej?

Polecane posty

Gość złoty pierścionek

Czy powinni razem pójść do jubilera i wybrać konkretny pierścionek i dobrać rozmiar , podobnie z obrączkami , jaki wariant należy wybrać , czy razem powinni dobierać , czy ten obowiązek spada na faceta ? Doradźcie proszę...

Gość pierscion
Ja " zasugerowałam":) konkretny wzór czytaj pokazałam paluchem, sprawdziłam jaki rozmiar mi odpowiada. I dzisiaj dostałam :))))))))))))))

Gość asia______
my bylismy razem u jubilera po pierscionek zareczynowy i sobie sama wybralam

Gość gość
up up

Uważam,że to mężczyzna sam powinien wybrać pierścionek oraz z zaskoczenia się oświadczyć.Teraz kobiety jednak marudzą,wydziwiają,foc**ją i Bóg wie co jeszcze a oświadczyny nie mają już tej magicznej otoczki...

Gość gość
zależy czy to ma być niespodzianka czy planowane oświadczyny typu: "ubierz się ładnie w sobotę, bo Ci się oświadczę". Zwykle dziewczyna już wcześniej sugeruje jakie pierścionki jej się podobają, ewentualnie chłopak pyta jej najlepszą przyjaciółkę bądź mamę, robią akcję konspiracyjną pt. wykradanie innego pierścionka, żeby poznać rozmiar :)

Gość Moim zdaniem absolutnie
powinien sam wybrać. Po pierwsze, oświadczyny są już z pierścionkiem i to powinna być taka "niespodzianka" pokazująca jednocześnie, że facet wystarczająco dobrze zna dziewczynę i wie dokładnie, jaki jest jej gust oraz że umie się trochę postarać by zdobyć rozmiar jej palca :) Po drugie, pierścionek to taki symbol. Pójście z dziewczyną do jubilera żeby sama wybrała pierścionek nie ma uroku, magii, to takie zwyczajne zakupy. Na dodatek pokazuje, że młodzi specjalnie się nie znają, że nie wiedzą o sobie ważnych rzeczy, że nie chce im się postarać by sprawić niespodziankę, że wszystko jest takie trywialne, a może i wymuszone? Zakup pierścionka z facetem to sprowadzenie oświadczyn do wagi zwykłych zakupów, których się ona nareszcie!!!! wreszcie!!!! doczekała a narzeczonego do rangi miśka przygłupa, który żadnych zakupów nie zrobi, jeśli dziewczyna nie pokaże mu palcem dokładnie, o co chodzi. To tak jakby sama sobie pierścionek kupiła. Dla mnie nie do przyjęcia, takie zaręczyny nie są ważne.

Gość martaaaaaaa22
zapierolilabym narzeczonego ktory mi daje brzydki pierscionek :D nie lubię cinekich,nie lubię jakiś z cieemnym oczkiem,nie lubie starego zlota...nie lubie sygnetow babcynych... napewno nie raz rozmawialabym z nim...chodzilibysmy gdzies "przypadkiem" do jubilera i wiedzialby jaki mi sie podoba...:) Pierscionek ma byc od faceta prezentem i pamiatka na cale zycie...i to w pewnym sensie powinna byc niespodizanka...Panna NIE powinna isc do jubilera i wybrac "ten chce" :O ,znalaby cene i byo by niezrecznie....:) poogladaj z nim /nia katalog...albo 30 stron na allegro..Pokaz mu 10 ktore ci ssie podobają i 10 ktore kategorycznie odpadają... (dziwie sie ze na allegro najchetniej kupowane zareczynowe sa za 50-100zł!!!) :O Jesli i tak bedzie krecic nosem ze nie jest wymarzony to przeciez za miesiac czy dwa mozna sie chapnąc na inny:)

Nigdy w życiu nie pokazałabym pierścionka jaki bym chciała na zaręczyny.Nie oświadcza się przecież po 2 tygodniowej znajomości,więc zna mój gust i wie jaką biżuterię lubię a czego bym nie założyła.Tylko trzeba się postarać.Proste.Rozmiar pierścionka nie jest problemem,ponieważ jak się razem mieszka i posiada inny to łatwo "podkraść"aby obczaić co i jak.Oświadczyny mają być zaskoczeniem i udowodnienie przez faceta,że jesteśmy tą jedyną.Nie rozumiem kobiet,które marudzą"kiedy mi się oświadczysz,chcę pierścionek..." :O.Cena pierścionka dla mnie osobiście też nie gra roli.pierścionek za kilka tysięcy nie dodaje punktów do "z***bistości związku".Liczą się miłość,uczucia i chęć bycia razem ale ja to staroświecka jestem ;)

Gość martaaaaaaa22
no tak...jesli sie chce oswiadczyc to powinna byc to niespodzianka dla panny...po X latach znajomosci facet musi wiediec ktory pierscionek sie jej spodoba a ktory nie.......:) (jakie ciuchy,jaka biezlina,jaki zapach,jaka szczoteczka,jaki smak jedzenia...)....jesli tego nie wie to ten zwiazek jest jakims nieporozumieniem:)