Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieniądzor

Gdzie inwestować gotówkę?

Polecane posty

Gość pieniądzor

Jaki wybrać fundusz inwestycyjne a może gdzie jeszcze można zainwestować pieniądze, prosze o rzeczowe rady. D jakiej placówki najlepiej się udać a może są, na pewno są ale gdzie ich szukać -->> osoby, które zajmują się inwestowaniem pieniędzy?

Gość pieniądzor
do gory

we mnie zainwestuj pieniądzor....we mnie:D zwróci się:D

Gość do jacy
jaca, gdzie ty latasz? do domu , oj, ty

Nie wierze w zadne fundusze inwestycyjne ani inne fundusze bądz polisy, który niby maja pomnażac pieniadze. Juz lepszym rozwiazaniem jest lokata chodz fakt, że oprocentowanie w skali roku jest znikome. Według mnie, dobrym ulokowaniem pieniedzy(zalezy od sumy) jest inwestycja bądz w nieruchomośc bądz w działalność gospodarczą. Wszystko zalezy od Twojej kreatywności , czy chcesz aby same \" cudownei się rozmnażały\" czy tez chcesz trochę popracować nad tym... pozdrawiam

Gość z banku
lokata, być może jest to jedna z bezpieczniejszych form oszczędzania, ale mało opłacalna, oprocentowanie max 4 %, zależy na jaki termin, ale jest gwaranja BFG, więc jest to bezpieczne, fundusze sa bardziej ryzykowne, ale jak już zarobić to warto, pozdrawiam

zgadzam się Z BANKU - fundusze sa bardziej ryzykowne jednak czasmi warto podjąc takie wyzwanie gdyz nawet lepiej stracic niz nic nie robic ;):) a czasmi mozna duzzzzzzo zyskac. To tak jak z akcjami , obligacjami..... fakt- kto ryzykuje ten do czegos (czytaj pomnożone pieniadze) dochodzi.

Derbilu masz Trzy sposoby: 1. (najwazniejszy) W żone! 2. W nowy samochód (idzie 2006 Rocznik) 3. We mnie! (albo do banku)

Gość z banku
tak więc decyzja nalezy do Ciebie, zależy też jaką gotówką dysponujesz, bo jeśli jest to niewielka kwota, to lepiej do banku, by jej nie rozpie......, a i nieco odsetek złapać i spokój masz, chyba, że chcesz pobawić się troszkę ryzykowniej, giełda, itp

Gość big up 187
jak _jedwab , nie masz pojecia o tym wiec nie doradzaj ludzią.

a swoja droga BIG UP 187 gdybys Ty miał pojęcie to bys doradził, a nie krytykował moje wypowiedzi. Uwazasz sie za znawce w temacie wiec napisz jak najlepiej pomnozyc pieniadze to i ja poczytam i skorzystam.

Gość pieniądzor
no właśnie gdzie i jak pomnożyć te pieniądze w końcu? Rankingi funduszy przejrzane juz wszystkie, akcje i obligacje również! Szukam osoby, doradcy finansowego, zna ktos? Pieniązków jest dużo więc trza z nimi coś zrobić.

Wybacz pieniedzor nie pomoge Ci, znam się tylko na podatkach, ksiegowosci a nie na pomnazaniu cudzych pieniedzy jednak zajrze tu jutro moze coś BIG ... mądrego napisze :):)

Gość pieniądzor
Przecież są doradcy inwestycyjni, jak ich szukac?

Gość pieniądzor
do góry

Gość pieniądzor
do gory

Gość pieniądzor
...

Gość pieniądzor
obciągam z połykiem maklerom na łol strit:classic_cool:

Gość pieniądzor
do góry, pytanie ponawiam: Gdzie znajdę poważnego inwestora, kogoś kto zajmuje się pomnażaniem pieniędzy!

Gość Doradca ze śląska
Witam, widzę że temat dość stary ale może jeszcze jesteś zainteresowany. Jestem doradcą inwestycyjnym firmy Skandia, która zajmuje się inwestowaniem pieniążków w fundusze inwestycyjne poprzez zastoswanie portfeli inwestycyjnych. Czyli w zależności od potrzeb oraz aktualnej sytuacji giełdowej inwestujesz w fundusze akcji, obligacji, rynku pieniężnego. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej napisz na maila: dagus83@o2.pl Pozdrawiam i zapraszam do inwestowania w fundusze bo to się naprawdę opłaca :)

Gość Doradca ze śląska
Portfele inwestycyjne polegają na tym, że możesz przeskakiwać sobie np. z funduszu akcyjnego na obligacyjny nie płacąc żadnej prowizji!!! Tak więc jakbyś np teraz zaczął inwestować w fundusze to włożyłbyś pieniążki w obligacyjne (które są wyżej oprocentowane niż lokata) a gdy giełda znów zacznie iść w górę (jak się uspokoi) wtedy przeskakujesz na akcyjne NIPŁACĄC PROWIZJI!!!

Gość Doradca ze śląska
A najlepsze w tym wszystkim jest to, że fundusze możesz zmieniać BEZPŁATNIE kiedy tylko zechcesz :)

Gość igorr
Aktualnie na rynku liczą się tylko fundusze, które pobierają opłaty za efekt - zerknij np. na mm prime.

Gość Mateusz_WRS
Ja mam już kilka nieruchomości. Zastsanawiam sie na inwestycją w TFI bo lokaty nie opłacają sie tak bardzo jak by się wydawało. Słyszał ktos o Piotrze Bralczyku - specjaliście od finansów? Podobno to dobry doradca w tym sektorze. Chciałbym podjąć z nim współpracę i szukam opinii

Gość gość
sprawdźcie sobie ofertę http://powiernik.net/ tam można zakupić złoto, wg mnie to jeden z dobrych pomysłów na inwestycje