Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PFFFFFFFFFFFFF

TABLETKI BEZPIECZNE DO KOŃCA??

Polecane posty

Gość PFFFFFFFFFFFFF

Witam! Zaczne od tego ze jestem mezczyzna, a pytanie dotyczy pigulek antykoncepcyjnych! Moja dziewczyna wlasnie zaczela je przyjmowac (dokladnie jest to Yasmin, ktory bierze od miesiaca). Pytanie brzmi, czy tabletki sa bezpieczne, na tyle, ze mozna bez obaw konczyc "w srodku"?? Ja jestem w tym temacie zielony wiec naprawde dziekuje za zetelne i powazne odpowiedzi! Pozdrawiam!!!

Gość są bezpieczne
do konca, biore tabletki i nigdy nie uzywamy prezerwatyw. biore Yasmin.

dołącze pytanko do waszego topicu co ze skutecznością pigułek kiedy pijemy alkohol ??? czy nadal jestem zabezpieczona ? dzięki za odpowiedzi

Gość tak jestes bezpieczna
pijąc alkohol.Alkohol nie ma bezpośredniego wpływau na skuteczność pigułek.....chyba,że wypijesz go tyle,ze zaczniesz po nim wymiotować:-oWtedy po prostu wyrzygasz pigułkę.Pigułka wchałani się 4 godziny i jeżeli w tym czasie będziesz wymiotowac albo miec buiegunke to pigułka się nie zdąży wchłonąc bo ją po prostu wydalisz:-oNo i raczej nie popijac piguki alkholem.Pigułki trzeba popijać wodą!Ale ogólnie alkol można pic w czasie brania tabsów:-)

dzięki za odpowiedź wypiłam tylko jedno piwko ale mieliśmy problem bo pękła nam prezerwatywa no i mój chłopak jest tym strasznie przejęty byłam pewna że pigułki wystarczą ale zawsze jest to ale ... dzięki wielkie zatem moge spać spokojnie

Gość Julies
bierzesz tabletki i jeszcze sie prezerwatywami katujecie? bezsens... A co do alkoholu....rzeczywiscie nie ma wplywu na skutecznosc chyba ze zwymiotujesz tabletke ale najlepiej w trakcie 4 godz. po zazyciu tabletki nie pic alkoholu w wiekszych ilosciach.

Gość PPPPPFFFFFFFFFF
dzieki za wszystkie odpowiedzi! ale moze jeszcze ktoras z Pan podzielilaby sie swoim doswiadczeniem?? Im wiecej opinii, tym lepiej i pewniejsze zddanie!pozdrowki

Gość lulululululubbs
oj ludzie.... tabletki są po to, żeby zabezpieczały przed ciążą!!! Nie potrzeba żadnych gumek, nic. Jeśli bierze się regularnie nie ma cholery dziewczyna w ciążę nie zajdzie....

hej lulululululubbs nie jest tak do końca jak mówisz !!! jakoś nie mam przekonania na 100 % ze tabletki są tak pewne moja przyjaciólka brała regularnie zaszała w ciąże teraz jest w 8 miesiącu :) i jak to wytłumaczyć ???? lekarz powiedział cud natury !!!! nie jest to pocieszające :( wystarczy że hormony zaczną wariować, złapiesz wirusika i pojawi sie podwyższonqa temperaturka, zawsze trzeba myśleć na zapas stąd \"katowanie sie gumkami\"

wirusy, choroby nie maja wplywu na tablety. Chyba, ze bedziesz brala antybiotyki. Wasz uklad hormonalny wtedy spi i bedzie spal dopoty, dopoki bedzie dostawal hormony. Moja kumpela tez zaszla w \"cudowny\" sposob na tabletach. Po prostu brala antybiotyki i zapomniala, ze powinna sie wtedy zabezpieczac. Ja nie wierze w te \"cudowne\' wpadki, bo za dlugo czytam kafe :O