Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aime

PUBLIC RELATIONS! Help, prosze

Polecane posty

Gość aime

1) przepraszam że zakaldam nowy z tym temat ale tamte spadają 2) przepraszam że dużymi literami, jak kogoś oczy bolą od dużych literek to niech popatrzy przez okno na coś zielonego, wtedy przestaną ;) 3) tak, tak. Są google ale w tym wypadku nieskuteczne Więc: Czy ktos studiuje ten kierunek. PR albo reklamę Albo wazniejsze: gdzie można ją studiować chociaż jako specjalizację na uczelniach (dobrze by było :( ) państwowych Zainteresowana jestem tez reklamą 4) przepraszam ale będę yten temat podbijać do góry aż się czegoś dowiem ;)

Gość aime
nie spadaj :P

Gość PR-manka
Hej! Nie wiem, czy na jakiejś uczelni państwowej jest kierunek PR i reklama jako "samodzielne" studia. Ja np. studiuję socjologię na KUL-u (Lublin) i od III roku mam specjalizację "Komunikowanie społeczne i dziennikarstwo" a w ramach tego jeszcze moduł "PR i reklama". Ale ja zaczynalam studia prawie 5 lat temu (teraz już kończę), więc program mógł się pozmieniać (bo wprowadzili jakieś nowe specjalizacje). Zresztą nie polecam tej uczelni... ani samego miasta. A wracając do tematu, to myślę, że najlepiej szukać specjalizacji PR w ramach takich kierunków jak : socjologia, dziennikarstwo i psychologia albo ewentualnie marketing i politologia. Tylko trzeba dokładnie przyjrzeć się programowi zajęć, wypytać w dziekanacie i ewentualnie pogadać ze studentami, że by nie okazało się, że to tylko ładne nazwy, za którymi nic się nie kryje. Ja np. mam trochę zajęć z interesujących Ciebie i mnie dziedzin, ale i tak myślę o studiach podyplomowych w tym zakresie, bo wiedza z uczelni jest bardzo teoretyczna i ogólna. Pozdrawiam i życzę udanych poszukiwań, a potem dobrego wyboru!!!

Gość aime
dziękuję :). Ciekawa jestem w ogle jak z pracą po tym kieunku. Dziwne, dziennikarstwo, ekonomia, jak to się łączy? ;). Ja szukam raczej czegoś w Poznaniu

Gość facet altacet
na ISNS (Instytut Stosowanych Spolecznych) na UW są jedni z lepszych specjalistów od PR. Sam pisze pracę mgr z PR i prawie wszyscy u mnie na seminarium. ISNS prowadzi tez świetne podyplomowe z PR. Poza tym wawie dziennikarstwo na UW socjologia. Jednymi z bardziej cenionymi PR-owcami są ludzie po filozofii (właśnie się obroniłem :) Masę uczelni prywatnych w wawie i to by było na tyle. Możesz tez spróbowac Socjologię na SGGW jest tam kilku świetnych specow od socjologii organizacji prowadzących szkolenia prywatnie z PR, są świetni I to raczej na tyle z tego co wiem w wawie. pozdrawiam papa

Gość aime
jeszcze niem a aż tak dużo ;). Poza tym myśle że byłabym w tym dobra a to że dodatkowo na 100% zrobie grafikę, może coś z fotografii i reklamy to pewnie bedzie plus w tym zawodzie. Ale własnie, jak z pracą? Aż takie przesycenie? Bo wsumie ile może być potrzebnych tych prowców A jak z matematyką? Potrzebna? Czym wg Was powinien charakteryzować się dobry pr? Nie o choarakter mi chodzi chociaż to też :)

Gość zxcvbn
up

Gość Asia Mruczasia
Spytaj kogoś, kto pracuje w PR, jak to jest. Może kaznowski.blox.pl albo www.koczorowski.net ? Pozdrawiam i życzę powodzenia!