Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hana

Fotelik od 0-18 kg, czy można tak sadzać noworodka?

Polecane posty

Gość Hana

Kupiłam na allegro fotelik od 0 do 18 kg i jest tam wkładka dla noworodków na główkę i atest, ale zastanawiam się czy można posadzić w nim takie małe dziecko skoro on nie jest w pozycji całkiem leżącej??? Dałam maxymalnie na pozycje leżącą ale wydaje mi się że jak dam tam małą to bardziej będzie siedziec niż leżeć , boję się że coś z kręgosłupem dziecku porobię. Napiszcie cokolwiek na ten temat.

Napisz co to za marka fotelika, moze link z allegro? Wtedy bedzie latwoej ocenic...

jesli dobrze rozumiem to taki fotelik d0 18 kilo to jest nosidelko :-) kolyska :-) Jamojego wsadzalam w takie cos, ale za bardzo mi to nie odpowiadalo bo dziecko lezalo jakies takie wygiete w nim, dlatego pod pupe wkladalam mu zlozona w kostke pieluszke tetrowa. Troche pomoglo. na szczescie maly zbyt dlugo nie chcialw tym jezdzic i kupilismy mu prawdziwy fotel.

Witaj Hana! Ja też kupiłam taki fotelik i malam takie same obawy, bo dziecko bardziej w nim siedzi niż leży. Niby w instrukcji jest napisane, że to pozycja półleżąca i można w foteliku sadzać noworodki, ale ja się bałam i na początku woziłam dziecko w nosidełku takim w którym leżał na płasko. Jak tam z karmieniem Hana? Nie odzywasz się :(((

Gość ola2000
mieszkam w stanach i dodam tylko ze tu dziecka nowonarodzonego nie wypuszcza ze szpiyala tylkodlatego ze rodzice nie przyniesli takowego fotelika chce wam powiedziec przez to ze tutaj wszycsy nosza w ten sposob swoje maluszki i nie ma to jakis ujemnych skutkow

Jeśli masz na myśli nosidełko to mój synek był w nim noszony i wożony od urodzenia. Nawet usypialiśmy go w tym do czasu jak nas ortopeda nie opieprzył. Powiedział, że ze względu na kręgosłup noworodki i niemowlaki, które nie siedzą nie mogą leżeć w takich nosidełkach dłuzej niż godzinę (no chyba, że gdzieś jedziecie dłużej). W każdym razie dla kręgosłupa noworodka jest najlepiej jak leży płasko

Bez problemu możesz używać. W szczególności polecam fotelik marki GRACO ponieważ jest najbardziej ułożony w pozycji leżącej dzięki dodatkowej nakładce. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.