Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczony77777

wyskoczyla mi gulka przy pachwinie

Polecane posty

Gość zrozpaczony77777

jest pod skórą, widze lekkie zaczernienie i zaczerwienienie. bolalo i piekło mnie to jak dotykalem lub ocieralo sie o spodnie. teraz przestalo ale gulka zostala co to moze byc? prosze o pomoc

Gość alicja19
lepiej zgłoś się do lekarza, bo może byćto coś poważnego

Gość podejżewam że
zapalenie gruczołu potowego ot może jest... albo wrzód poprostu

Gość CZARNA23
moja kolezanka miala takie cos pod pacha.tez myslalysmy,ze to wrzod.lekarz powiedzial,ze to od przeziebienia .dostala antybiotyk i masc do smarowania tego.no i lekarz kazal dbac o siebie:)))

Takie gulki często pojawiają się od przeziębienia i od golenia - szczególnie jak ma się wrażliwą skorę, a goli zwykłą maszynką. Jak pisał ktoś wyżej-idź do dermatologa i on przepisze Ci antybiotyk-bo często takie gulki mogą być powiększonymi węzłami chłonnymi.

Gość karina59
Właśnie wczoraj rano wstałam z bólem pachy i zauważyłam taką gulkę. Wystraszyłam się bardzo (myślałam że to coś z węzałami chłonnymi), dlatego też już wieczorem byłam u lekarza. Okazało się, że to zapalenie gruczołu łojotokowego spowodowane "zatkaniem" go antyperspirantem w sztyfcie. Lekarz powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam tak szybko reagując, bo nie robiąc nic gulka by sobie rosła i mógłby z niej zrobić się czyrak, a wtedy konieczny byłby zabieg chirurgiczny. Od wczoraj wieczora robię okłady z antybiotyku i dziś jest już stanowczo lepiej. Gulki prawie nie ma i nie ma też bólu. Dlatego radzę nie lekceważyć takich objawów - to się może skończyć źle!

Gość a mialo byc tak pieknie
ooooł ja takie gulki w okolicach bikini mam praktycznie non stop...dotag calkowicie je olewalam. a zalozycielko topiku powiedz jaich rozmiarow sa twoje gulki, bo moje to sa dosc male, nie wiem do czego porownac wiecej jak 1 cm nei maja, i czesto sa podluzne. opisz swoje

i zmoich wychodzi jeszcze ropa, aj zawsze wyciskam je

Gość mam lepszy sposób
może węzły chłonne... powiekszają sie przy przeziębieniu, ale też przy nowotworach :O

haaaaaaaaaaalo

Gość karina59
Ja miałam taką gulkę w dole pachowym ręki. Bardzo bolała, też była podłużna (ok. 1,5 - 2 cm) i uwydatniona, ale żadnej wydzieliny nie miałam. W każdym razie okłady z antybiotyku pomogły i to od razu. I nie będę już stosować antyperspirantu w sztyfcie. Lekarz powiedział, że najlepiej używać w aerozolu. a mialo byc tak pieknie - na Twoim miejscu odwiedziłabym jednak lekarza. Pozdrawiam!

ehhhhh

Gość ja mam taka gulke w pach
winie po goleniu- zastanawiam sie czy to może włos wrósł ?zapalenie mieszka włosowego?? jak to się leczy?

no to ja mam to samo

Gość karina59
Poświęćcie się i ten jeden raz dajcie się obejrzeć lekarzowi. Może Wam też wystarczy kilka okładów z antybiotyku i będzie po sprawie. A tak się zamartwiacie... No dobrze - idę spać, bo rano do pracy. Trzymajcie się - pa, pa!

ale ja sie nei zamartwiam prawie tego nei odczuwam tylko jak pojde do kibla i cos majstruje przy tym to czuje ze boli a tak to zapominam o tym. i w zyciu bym nie pomyslala ze to moze byc cos zlego gdyby mie to froum

Gość karina59
No cóż - Twój wybór... Życzę zdrówka i pa, pa!

Gość zdesperowana.
Mam podobny problem jak pisze "a mialo byc tak pieknie" mam to w tym samym miejscu ale z tym wyjątkiem że mnie to boli, dodam jeszcze że robi mi sie to co jakiś czas i znika pierwszy raz pojawiło mi sie to ze 2 lata temu, nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Wstydze się troche pójść z tym do lekarza.

zdesperowana idź do lekarza ja mam jeż to samo i chyba od 1,5 roku pojawia się i znika i boli i idę do lekarza, a co u Ciebie wyszło???

Gość zdesperowana.
Nie byłam u lekarza jak zwykle zniknęło, i od tamtego czasu nie miałam tego. Jak będzie teraz się powtarzać częściej to chyba wybiorę się jednak do lekarza, i Tobie też to radzę.

Gość załamana !!
Ostatnio zauważyłam w okolicy bikini Jedna taka chrostkę którą lekko zdrapałam... na następny dzień zauważyłam ,że pojawiły mi się kolejne dwie tak jak by mi się to rozniosło... co prawda nie boli mnie to tak jak wy opisujecie tylko jedna mnie troszke boli ale nie tak jak inni opisują swój straszny ból! I nie wiem co to jest czy to faktycznie te wrzody ?? nie leje mi sie z tego żadna ropa ani krew.. czasemi tylko taka woda jak by.. dużo przeczytałam na forum o wrzodach i troszkę się boję. Juz dzisiaj byłam w aptece i kupiłam maść tą TRIBIOTYK , o której inni pisali ,że pomaga może jednak pomoże. Proszę na odpisanie Pozdrawiam Gorąco..