Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmm....

Zabezpieczenie a ciąża???

Polecane posty

Gość hmmm....

Witajcie , Mam pytanie - czy zażywając tabletki anty mój mąż musi się również zabezpieczać ???? i kiedy zazwyczaj bieże się pierwszą tabletkę i od kiedy w sumie działa to zabezpieczenie - czy już od pierwszej tabletki ??? sorki , że pytam , może był już taki temat , ale chcę wybrać tę metodę bo jak narazie preferuje stos.przerywany a na dłuższą metę się po prostu boję :/ proszę pomóżcie z góry dzięki

Jeżeli dopiero rozpoczynasz przyjmowanie tabletek, to pierwszą tabletkę należy wziąć pierwszego dnia miesiączki. Działanie antykoncepcyjne uzyskuje się już od zazycia pierwszej tabletki. Po skończonym opakowaniu następuje 7-dniowa przerwa a w niej miesiączka, 8 dnia zaczynasz nowe opakowanie tabletek. Każde następne opakowanie będziesz rozpoczynać tego samego dnia tygodnia. Ważne jest, żebyś brała tabletki regularnie, zawsze o tej samej godzienie, wtedy działanie antykoncepcyjne będzie jak nalezy.

Acha, zapomniałam napisać, że nie musicie się już wtedy dodatkowo zabezpieczać. Więcej informacji będziesz miała napewno w ulotce tabletek.

Gość hmmm....
dziekuję bardzo ;) a czy mój mąż musi się również zabezpieczać mimo iż będę zażywać tabletki ??? pozdr

Gość hmmm....
markotka dziękuję bardzo za odpowiedź :)

Gość hmmm....
a i jeszcze jedno - nie byłam jeszcze ani razu u gina bo się boję strasznie , ale zanim przepisze mi tabletki mimo wszystko muszę być badana ???? :( i jakie badanie przed przepisaniem należy wykonać zazwyczaj ???

Naprawdę nie byłaś jeszcze? No badanie musi być, tym bardziej, że nigdy nie byłaś. Ale nie martw się, nie taki diabeł straszny jak się pomaluje :) Lekarz musi Cię zbadac i przeprowadzi wywiad.

Gość hmmm....
co do badania to słyszałam , że starsznie boli :( a badania jakie należy wykonać przed przepisaniem tabl ??? i na czym one polegają ??? dzieeeekuje bardzo za odp. to dla mnie b.ważne...

Gość hmmm....
plisssseee pomóżcie , bardzo was proszę...

Gość Hmmmmmmmm
Skad Ty sie urwałaś????? słyszałas, że boli wiec łatwiej było za mąż wychodzić niż do ginekologo pójśc??!!!

A kto Ci powiedział, że badanie boli? To bzdura! Lekarz pobierze ci napewno wymaz do badania cytologicznego i w razie potrzeby może skierować też na badania hormonalne. Wypyta też o choroby, czy teraz jestes na coś chora, na co chorowałaś w przeszłości. To naprawdę nic strasznego.

Gość hmmm....
markotka dziekuję za wyrozumiałość ;) teraz to napewno się wybiorę , ale raczej prywatnie , nie wiem jak to jest w przychodniach ;) pozdr

Gość kasiaaaaa
wiesz co a ja mam informacje ze jesli wczesniej nie bralas to przez pierwsze 7 dni trzeba sie dodatkowo zabezpieczac

Gość hmmm....
kasiaaa dzięki bardzo :) w sumie mimo wszystko - jak będę zażywać tabl. trochę boję się bez dod.zabezpieczenia

hmmm... a Ty masz przecież męża, to czemu tak bardzo boisz się zajść w ciążę? Masz już dzieci i więcej nie chcesz, czy wogole nie chcesz??

Gość hmmm....
ja od zawsze mam problem z przyjmowaniem wszekiego rodzaju tabl. i czy to nie zaszkodzi i nie spowolni i czy mogę być w 100 % pewna , że wszystko ok ????