Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kurtca

DEPILATOR czy wyrywa wszystkie włoski?

Polecane posty

Hej! Czy to z Toba rozmawiałam o depilatorach niedawno? No cóż, wydepilowałam się dwa tygodnie temu bodajże i na razie jest ok. Trochę bolało, ale wystarczyło naciągnąć skórę i taką depilować. Natomiast trochę mnie zniechęciło to, że tym depilatorem trzeba wiele razy \"jeździć\" po nodze, bo za jednym razem wszystkich włosków nie chwycił. Nie wiem, nastepnym razem chyba będę przystawiać depilator na dłużej do nogi i tak powoli może wszystko dokładnie wyrwie.

Tak pamiętam gadałyśmy już na ten temat, ale ten topic się gdzieś zapodział i założyłam nowy... A ja dalej mam wątpliwości czy kupić czy nie...

No wiesz, zawsze możesz potem komus odsprzedać. A nie masz kogoś znajomego, kto mógłby Ci pożyczyć tak na próbę?

Używany depilator na próbę ? Przecież to mniej wiecej jakby cudze majtki ubrać . Wątpliwosci się nie pozbedziesz dopóki nie zakupisz i nie spróbujesz. Z własnego doswiadczenia - nie wyrywa wszystkich włosków , niektóre tylko urywa. Nieprawdą w moim wypadku jest to ,ze po depilacji włosy nie odrastają przez 4 tyg tak , jak to obiecuje producent . Raz w tygodniu muszę go używać. Nie mam problemów z wrastajacymi włoskami , wystarczy peeling 2 razy w tygodniu. Ale słyszałam sporo negatywnych opini . Ja miałam farta i sobie chwale :)

A u fryzjera jednorazowych grzebieni czy lokówek uzywasz? Że o innych kosmetyczkach, dentystach i w ogóle lekarzach nie wspomnę? Przecież można to wszystko porządnie wymyć i zdezynfekować.

Gość UUUUAAAAAAA
DEPILATORÓW ZAZWYCZAJ SIĘ NIE MYJE :) MOŻNA CO NAJWYŻEJ USUNĄĆ SZCZOTECZKĄ WLOSKI, KTORE ZOSTALY W GLOWICY.

Nie mam właśnie od kogo pożyczyć depilatora, moje koleżanki mają takie włoski na nogach, że mogą je golić raz na tydzień a odrostów prawie nie mają. I wcale nie uważam, żeby to było niehigieniczne czy coś wtym stylu! A niedawno sobie zrobiłam próbe - powyrywałam włoski na nodze pęsetką, na niewielkiej powierzchnie, i teraz około 2-3 tygodnie póżniej zaczęły odrastać ale jakie poskręcane i powrastane pod skórę!!! A wyrywałam je dokładnie i delikatnie z cebulką... To chyba oznacza, że mam jednak tendencję do wrastających włosków :( :( :(

Depilatory (przynajmniej te nowe) posiadają wymienną głowicę depilującą, którą po kazdym zabiegu należy umyć. Tak jest napisane w instrukcji, ale to sie przecież rozumie samo przez się.