Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krolewna22

powiedzcie mi prosze

Polecane posty

Gość zastanawiająca
markotko, mój lekarz mi powiedział że czasem trzeba czekać pół roku na to żeby organizm wrócił do normy po hormonach. W pierwszych miesiącach po odstawieniu dochodzi do mnogich owulacji ale rzadko kiedy te jajeczka nadają się zapłodnienia, dlatego potrzeba czasu na powrót naturalnego pełnowartościowego cyklu. Tak dzieje się po długim stosowaniu tabletek...lekarz mi tez powiedział ,ze dziewczyną które maja problem zajścia w ciąże cześto przepisuje się tabletki anty na jeden miesiąc bo po odstawieniu łatwiej można zajśc w ciąże.... ja planuje odstawić tabletki za pół roku ale nie planuje jeszcze dziecika, chce powoli wrócić do normy i ewentualnie potem pomyśleć...

Ok, wszystko fajnie, tylko dlaczego już drugi miesiąc nie mam okresu? Wiesz może co może byc powodem? Szukam informacji na ten temat, ale nie mogę nigdzie znaleźć, a do lekarza idę dopiero w poniedziałek.

Gość zastanawiająca
ale bierzesz teraz tabletki czy nie??

Skończyłam drugie opakowanie po tej trzymiesięcznej przerwie. I po pierwszym i po tym też nie dostałam miesiączki, a jutro powinnam zacząć 3 opakowanie.

Gość zastanawiająca
markotko pewnie masz nie dobrane tabletki, czytałam Twoj topik pisałaś że bierzesz Diane35 to sa tabletki przepisywane bardzo często na poprawienie stanu cery a właściwości antykoncepcyjne występują w przy braniu tych tabletek że tak powiem przy okazji...powinnać zgłosić się do lekarza wtedy kiedy nie dostałaś okresu po pierwszym opakowaniu! Pewnie masz jakies zaburzenia hormonalne, musisz zmienić tabletki. Pędz dziewczyno go gina bo to nie ma żartów z tym. Poza tym brałaś dodatkowo jakiś lek kto wie czy to on nie spowodował zanik miesiączki.

Gość kocham marcinka
a czy w takim razie ma jakis wplyw to ile czasu sie bierze tabletki?czy jesli sie bierze np 3 to jest wieksze ryzyko zajscia w ciaze?

Gość cefka
spoko ... nie panikuj ... masz 9 miesięcy czasu na wybranie imienia ....

Gość cefka
wygrałaś los na loteri ... becikowe jest Twoje ... podwyższone zresztą

Cefka byłoby bardzo miło, ale na becikowe nie załapie się, bo mam za wysokie dochody :) Ale dzidziuś jak najbardziej :) Zastanaiwjąca się zgłosiłam lekarzowi brak tamtej miesiączki i kazał mi dalej brać tabletki i przyjść jak znowu sytuacja się powtórzy no i powtórzyła się. Ale idę dopiero w poniedziałek, a martwię się co może być powodem. Byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby spełniły się słowa cefki :) Królewna a co u Ciebie?

Gość KROLEWNA22
no ja czekam do konca opakowania bo tak mi powiedzialytscie zeby test robic w dniu planowanej @ bo teraz wynik moze byc niewiarygodny.Zastanawia mnie tylko czemu mam takie dziwne uczucie w dole brzucha jakbym zaraz miala dostac @.........

No ja też mam takie uczucie już od tygodnia a jakoś do tej pory @ nie ma! Już mnie to zaczyna wkurzać, boję się zrobić drugi test, żeby znowu nie zobaczyć jednej kreski i dlatego poczekam do poniedziałku na wizytę, no chyba że mnie coś podkusi. Trzymaj za mnie kciuki :) Ja za Ciebie trzymam!

Gość KROLEWNA22
trzymam trzymam,ale ty cierpliwa jestes ja napewno bym nie wytrzymala i kupila 2 test:)bo do poniedzialku daleko:)))ja mysle ze nie jestem w ciazy ale obmyslilam plan zeby nieregularnie brac tabsy,tak niby "przypadkowo"i moze sie uda:) a ja sie ciebie pytalam po co bierzesz skoro chcesz miec dzidzie?

Dostałam okres :( :( :( :( Wczoraj zaczęłam plamić, no a dzisiaj... szkoda gadać :(

Gość KROLEWNA22
markotko i tak 3mam kciuki:)odstaw tablety i bierz sie do roboty napewno niedlugo powiesz mi ze bedziesz mamą:)))

Królewna w tym cyklu już nie biorę i nie zamierzam się zabezpieczać :) Jak się uda to dobrze, a jak nie to trudno, chociaż nie liczę na to, żeby sie udało, po prostu nie myślę o tym. Jak się nie uda, to od następnej miesiączki zaczynam od nowa brać tabletki i poczekam rok. Za rok w listopadzoie zaczynam staranka, żeby dzidzia urodziła się po skończeniu przez mnie studiów :) Zdawaj relacje co u Ciebie, bo jestem bardzo ciekawa! Powodzenia!