Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga1000

PIELUCHY DO DUPY DOSŁOWNIE

Polecane posty

ja rowniez wole huggiesy, uzywam classic i super flex - bdb. natomiast pampersy... no coz... nie raz i nie dwa zdarzylo sie ze siuski z nich po prostu wyciekly, czasem tez natrafialam na pourywane rzepy, co nigdy nie zdarzylo sie w przypadku huggiesow :O

Gość ta zwykła kobieta......
nie mogę narzekać na HAGGISY :) Nigdy nie przeciekły:)

Gość asiula24
wogole te wszystkie pieluchy sa o tylek rozbic.to zalezy od dziecka ile pije.moj po 2 godzinach to ma pelna ;pieluche

Gość anula123456
Ja używałam już chyba wszystkich ;). Jak dla mnie najlepsze DADA z biedronki, nie ma lepszych. Moja córka nie ma po nich odparzeń, nigdy nie przeciekły w przeciwieństwie do huggiesów miałam super-flex i soft&dry obydwie beznadziejne po dwóch godzinach wszystko mokre łącznie z pościelą.

Gość Dada z biedronki
strasznie uczulają mojego synka :(

Wg mnie Huggies Super-Flex to najlepsze pieluchy na rynku. Pampersy przeciekały i uczulały Lusię. Huggies Classic to podobno dno. Ja nie używałam.

Gość kasia 34
mój synek jak miał 2 miesiące miał zapalenie dróg moczowych i w szpitalu bezwględnie kazono zakładać pieluchy tetrowe,ponieważ zmienia sie je cześciej a jednorazowe są siedliskiem bakterii.A jak jedna osoba napisała że trzyma przez 8 godz dziecko w tej samej pieluszce to juz jest straszne.

U mnie huggisy tez sie nie sprawdzily, ciagle przeciekaja! Wczoraj kupilam te Dada o ktorych piszecie i to samo! W nocy wstawalam do malego 3 razy, zeby go przebrac, jakie jeszcze polecacie pieluszki?

A prawda jest taka że ile dzieciaczków tyle naszych opinii :) Chodzi o to że po pierwsze, każde dziecko jest inaczej zbudowane i jedne pieluchy będą super dla bardziej pulchnego dziecka, a dla szczuplejszego do bani i odwrotnie. Po drugie - każdy rozmiar u danego producenta jest trochę inaczej zrobiony. My od początku używaliśmy Pampersów i dla nas były super. Przerobiliśmy rozmiary do numeru "3" i dopiero teraz myślę o zmianie na coś innego, bo "trójki" mają jakiś balsam i od tego cholerstwa mała zaczęła dostawać krostek na pupie. Huggisy do tej pory były do bani (te klasyczne) - leciało bokami i górą. Bella bardzo dobre tylko wielkie jakieś. Zastanawiam sie właśnie czy wypróbować te chwalone Huggies Super Flex czy od razu kupić Bella happy. Co do pieluch tescowych, biedronkowych itd. - w życiu nie zaufam więc nawet nie testuję. Niedawno też czytałam na Kafe właśnie jak dziewczyny pisały że wyszła jakaś seria pieluch Dada po których dzieciaki dostawały grzybicy :o

Gość jahajah
Hej! Ja na początku używała pampersów ale po ok 3 miesiącach przeszłam na huggiesy syper flex!! Są REWELACJA!! Jestem z nich BARDZO ZADOWOLONA!! Ostatnio na noc kupiłam soft &dry i ogólnie są ok ale czasami Daria ma mokre body i piżamkę i maja jeden minus mają cienkie rzepy!! Po Huggiesach super flex jak rano wstała nie była przesikana!! A co sądzicie o pampersach DADA z Biedronki?? Chcę coś tańszego na noc!! Nie polecam Happy!! Matko kochana jaką Daria miała pupę i cipulkę odparzoną!!! NIGDY W ŻYCIU HAPPY!!!

My używamy pieluch z kauflanda- wickies(okolo 25zl za duza paczkę)-ale nie tych w zielonym opakowaniu(bo te mają zewnetrzna powloke z ceraty i parzą) tylko te w niebiesko-pomaranczowym, lub czerwonym(to 4 lub 5,nie wiem jakie kolory sa w tych mniejszych). Powloke mają normalną, nie odparzają i sa chlonne(wytrzymuja cala noc-czasami sie mala przesika ale jak juz wstajemy-tylko trzeba zaznaczyc ze w nocy te pieluszke ma okolo 12 godzin,bo tyle spi i gdybym ją chciala przewijac w nocy to juz by od 3 nad ranem chodzila :o i mam gdzies czy mnie skrytykujecie-pewnie wiekszosc mam nie przewija swoich dzieci w nocy). tyle w tym temacie

Gość Huggiesów super flex ....
Cześć Przy pierwszym dziecku używałam pampersów ale z czasem się pogorszyły. Teraz używamy Huggiesów super flex i z czystym sumieniem je polecam. Inne się przy szkrabiku nie sprawdziły. Moim zdaniem są najlepsze i cena 39,00 zł za 79 sztuk jest też ok.

Gość anty-Halina-nie z Tatr
jak mozecie uzywac huugiesow z tą tarką pod spodem tego strasznego sciagacza na plecach?>? Maskra!! Mały ma półtora roku i jakos jeszcze mu jeszcze w zyciu pampers nie przeciekł,nawet po tych osławionych tu 8 godzinach!!! chodzi o NOCNE 8 godzin -to tej bardzo współczujacej dziecim kafeteriance:P// huggiesy,wszelakiego rodzaju,zakładają swym dzieciom tylko sadysci-SERIO-przyłózcie sobie do pleców te tarkę-falbankę-sciągacz,a pampersowy aksamicik.........

pieluchy pampers - hmm, sa dziwne..... nie uważacie ze jakos dziwnie pachna po tym jak dziecko zrobi siusiu? a moze to byly moje imaginacje w kazdym razie odeszlam od nich po kilku miesiacach huggies normal - ich jakosc byla kiedys o wiele lepsza teraz mam wrazenie ze sa to po prostu jakies odpady po super flex uggies super flex = zakladam je corce juz ponad rok i moim zdaniem ich jakosc rowniez sie pogorszyla Zuza czesto je przesikuje choc zmieniam jej pieluszki dosc czesto jak na jej wiek czas najwyzszy na nocnik, ale moje dziecię uzywa go jako fotela bądź kapelusza, i co robic? .....

Spróbujcie pieluch z www.pieluchy.net (wysyłają darmowe próbki) są jak pampersy ale nie śmierdzą. Ich minusem jest to że w jednym rozmiarze występują różne wielkości i trzeba zamawiać konkretny wzorek. Kupiłam pierwszą mega pakę i jestem na etapie testów, jak narazie wszystkie zaliczone ;)

do anty halina....... hehe nie wiedziałam ze jestem sadystka, no ale skoro tak twierdzisz.... :) moje dziecka pieluchy pampers bardzo uczulaja, zreszta chusteczki rowniez dodam, ze oprocz produktow pampers nic ja nie uczula daje to do myslenia no nie?

Anty-Halino - Lusia jak miała Pampersa na pupie to nieustannie płakała (nie płakała tylko na przewijaku - po tym poznaliśmy, że winne są pieluchy; Myślę że ją ten balsam szczypał, bo Pampers 1 i 2 jakoś dała radę na tyłku nosić) i miała obtarty brzuszek (bo się ta pampersowa miękkość podwijała, a kolorowa taśma obcierała). Zmieniliśmy pieluchy na Huggies SuperFlex i dziecko momentalnie przestało płakać. I nigdy już nie miała żadnego zaczerwienienia ani na brzuszku, ani w żadnym innym miejscu. Nawet na pleckach.

Gość jahajah
Do Anty Haliny Kobieto ty chyba się z choinki urwałaś!! Wiesz co piszesz? chyba nie!! Fajnie że jestem sadystką jupi jak się cieszę!! Dziecko nie płacze miało tylko raz odparzony tyłek (po pampersach Happy) jest zadbane itp!! Są same dobre opinie o Huggiesach super flex a ty z takimi Hasełkami wyjeżdżasz!! Nawet nie wypróbowałaś a krytykujesz!! Wypróbuj a potem pisz!!

Gość marteczka79
super flex sa super a te dada z biedronki sa sztywne i przeciekaja. szybko musze nauczyc na nocnik i bedzie po sprawie:)

Gość mama Krzysia
Mój synek ma prawie 1,5 roczku i od urodzenia niemal używam Huggisów, z tym że PREMIUM. Żadna z Was o nich nie wspomniała. Polecam z całego serca! Owszem zdarzyło się, ze synek przesikał pieluszkę. Jednak albo to ja ją źle założyłam, albo był to sygnał, ze trzeba zmienić na większy rozmiar. Myślę, że np. nr 5 (56 sztuk) za 39 zł (a czasami w promocji za 33-35 zł) to całkiem przyzwoicie. A na Zachodzie to raczej króluje Huggies niż Pampers, to tak na marginesie... Ostatnio też spróbowałam Happy. Też jestem mile zaskoczona...choć ekonomiczniejsze sa Huggiesy.

Gość babki
dodam tez ze nie kupujciee pieluch happy. ogolnie ich nie kupuje jednak dostalam paczke w prezencie i sa okropne. niedosc ze obcieraja dziecko przy nozkach to jeszcze sa grube jak kawal jakiejs waty.tragedia! najlepsze sa oryginalne pampersy i juz!!

uzywamy czesto huggiesy i sa dobre, mam na mysli te z elastyczna gumka. te zwykle sa raczej przecietne

no zaraz sie okaze ze zadne pieluchy sie nie nadaja:) u nas nie sprawdzily sie pampersy, a inni je sobie chwala chyba wiec nie mozna uogolniac bo to co dla jednych jest dobre dla innych okaze sie dziadostwem

Najbardziej do d... z pieluch których używałam są pieluchy z Rossmana, mój maluch nie ma od urodzenia problemów ze skórą, ale po tych miał odparzenia, już po jednym dniu stosowania. Poza tym paskudnie śmierdzą. Kolejne wg mnie beznadziejne pieluchy to Pampersy. Nie sprawdziły się całkowicie, chemicznie śmierdzą, przeciekają, maluch mi je przesikiwał. No i w małych rozmiarach brak gumeczki. Jak zmieniałam pieluszkę po jedzenium, pieluszka była ok. Potem zaczynała odstawać. I jeszcze takie mało miękkie, takie sztuczne. Do tego sztywny rzep, który przykleja się do skóry dziecka.Jestem niezadowolona. Używamy Huggies Premium. Ta gumeczka, są bardziej delikatne, takie jakby bawełniane. Fajne rzepki. Są wyższe sięgają dość wysoko, dzięki czemu nic z nich nie ucieka. Nie śmierdzą. Może nie są aż tak chłonne jak Pampersy. Ale nie zamienimy ich już na inne.

Witam Czy któraś z Was używała moze pieluch Higieco? Trafiłam na ich stronę przypadkiem i nie wiem czy warto ryzykować? http://pieluchy.net/ Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.

Gość miiiiiii
Uzywalam tez Huggies, na szczescie kupilam mala paczke i nigdy wiecej do nich nie wrocilam, przeciekaly... Ja kupuje tylko pampers, nigdy nie przesikane od 1,5 roku, zadnych odparzen czy kupy na plecach, cala noc w jednej pieluszce i jest ok. jedynym mankamentem jest cena ale coz na eksperymenty wyda sie duzo wiecej.

Gość coś o pieluszkach
Ja kupowałam różne pieluchy, tak żeby różnych wypróbować i genefralnie najlepsze były firmy Pampers a z tańszych te z Lidla (Toujours) - mimo że szybko puchną. Z Huggisa tylko początkowe numery były ok. Im dziecko starsze tym pieluchy bardziej zawodziły. Natomiast pieluchy Dada są beznadziejne. Nie wiem czemu tyle dziewczyn sie nimi zachwyca. Co prawda są tanie i mają fajne obrazki ale przecież to nie wszystko!!!!! Są sztywne, grube, jakby ktoś napakował ligniny napakował w tą pieluchę, często odkształcają się na pupie dziecka, robią się takie zwinięte wałki, no i ten chemiczny zapach jak sie otwiera opakowanie... Niby spełniają swoją funkcję ale żadna rewelacja.

Gość potrójna mama
Na stronach Federacji Konsumentów zamieszczony jest test pieluszek jednorazowych. Ocenia on chłonność pieluszek, czystość mikrobiologiczną, dodatkowe cechy użytkowe. Największą liczbę pkt. dostały pieluchy Pampers. Ale umówmy się, że oprócz testów pokazujących ilość absorbowanych płynów, cała reszta jest rzeczą względną. I to, co jedna z nas będzie uważała za plus (ściągacze, warstwa balsamu wewnątrz), innej może nie odpowiadać, bo będzie powodowało podrażnienia u dziecka.