Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZARNA23

escherichia coli i dysplazja..

Polecane posty

Gość CZARNA23

dzis bylam u lekarza.z jednych badan wynika ,ze mam bakteria E.coli, a z drugich ,ze mam dysplazje.czy ktoras z was moze miala z tym juz"do czynienia"??? jakie bylo leczenie??? czy skuteczne???

Gość CZARNA23
nikt nic nie wie w tym temacie?

Gość kukulka
hej, co do e.coli to nie wiem co to jest, ale wiem cos o dysplazji, tzn jakis czas temu zaczelo mnie bolec biodro, poszlam do lekarza, zrobiono mi zdjecie RTG i ortopeda powiedzial, ze mam stan po przebytej dysplazji stawu biodrowego i ze tego sie nie leczy:( mam jedynie plywac i nie przeciazac biodra, tzn. np. nie wolno mi biegac, skakac itp.,

W obrębie gatunku Escherichia coli (pałeczka okrężnicy) znajdują się zarówno bakterie wchodzące w skład fizjologicznej flory jelitowej człowieka i zwierząt ciepłokrwistych, jak i bakterie chorobotwórcze. Bakterie E. coli jako stali mieszkańcy przewodu pokarmowego biorą udział w rozkładzie pokarmu, syntetyzują witaminy z grupy B, witaminy K i C, a także hamują rozwój bakterii patogennych. Stanowią one także powszechnie przyjęty wskaźnik kałowego zanieczyszczenia wody i żywności. Chorobotwórcze szczepy E. coli należą do bakterii najczęściej izolowanych z materiałów klinicznych. Wśród szczepów E. coli wywołujących zakażenia przewodu pokarmowego wyróżniono kilka kategorii, a za kryterium klasyfikacji przyjęto sposób, w jaki atakują swego gospodarza. Pod względem wyznaczników chorobotwórczości szczepy E. coli należą do czterech grup: Enterotoksynogenne E. coli (ETEC - ang. enterotoxigenic E. coli ) - wywołujące biegunki podobne do powodowanych przez V. cholerae (przecinkowca cholery). Szczepy należące do tej grupy odpowiedzialne są za letnie biegunki u niemowląt, \"biegunki podróżujących\" oraz są główną przyczyną biegunek w krajach III świata. Enteroinwazyjne E. coli ((EIEC - ang. enteroinvasive E. coli) - namnażają się w komórkach jelita grubego, wywołują biegunki u starszych dzieci. Enteropatogenne E. coli (EPEC - ang. enteropathogenic E. coli) wywołujące różne postaci biegunki, zwłaszcza u niemowląt i małych dzieci. Enterokrwotoczne E. coli (EHEC - ang. enterohemorrhagie E. coli) określane również mianem verotoksycznych E. coli (VTEC - ang. verotoxigenic E. coli ) ze względu na uszkadzające (cytopatyczne) działanie na komórki linii Vero (z angielskiego terminu \"vero\" - nerka afrykańskiej małpy zielonej) toksyn wytwarzanych przez te szczepy. Wywołują one krwotoczne zapalenie jelita grubego (tzw. krwawe biegunki), tzw. zespół hemolityczno-mocznicowy (HUS - ang. hemolityc uremic syndrom) lub zakrzepową plamicę małopłytkową. Do enterokrwotocznych E. coli należy ponad 100 serotypów O:H. Coraz częściej izolowanym serotypem EHEC jest Escherichia coli O157:H7. Tak po krótce ;)

Gość agata26
kukulka ja mam wade podysplazyjna i zwyrodnienie mi sie juz zaczyna w stawie ale jak chcesz sie czegos dowiedziec to napisz do mnie agataanna17@wp.pl i dodam ze dysplaze sie przechodzi w wieku niemowlecym a nie jak sie ma nacie lat wiec cos ten lekarz cie oszukal :P

Gość AdamRosiński
Dysplazja żołądka - stan przedrakowy błony śluzowej żołądka. 28 chorych cierpiących z powodu tej choroby w lekkiej postaci (19 mężczyzn i 9 kobiet w wieku od 28 do 66 lat). Polowa z nich przyjmowała Detox (1 kapsułka 2 razy dziennie); pozostali Detox, Antiox (po 1 kapsułce 2 razy dziennie). Po trzech miesiącach badania wykazały, że błona śluzowa jest u wszystkich w normie. Stan średnio zaawansowany: 8 osób przyjmowało w ciągu 2 miesięcy Detox. Antiox (po 1 kapsułce 2 razy dziennie). Badanie kontrolne wykazało całkowite ustąpienie zmian. Stan zaawansowany : Pierwszy miesiąc : Detox (1 kapsułka 3 razy dziennie), Antiox (1 kapsułka 2 razy dziennie);Drugi miesiąc : Detox (1 kapsułka 2 razy dziennie). Antiox i kapsułka 2 razy- dziennie).- Po trzech miesiącach uzyskano pozytywne wyniki. Ogiria L., lekarz gastroehterolog Wszystkie te preparaty dostępne są na internecie: http://www.suplementy.sklep.pl/sklep/index.php?cPath=10&sort=2a&language=pl

Gość AdamObikowski
Pracowałem już z amerykańskimi dodatkami do żywności. Lecz znajomość preparatów VISION zachwyca swoim -zaprogramowanym efektem. Oczekuję efektu i otrzymuję go. Bardzo korzystny jest tea nowy produkt. Nigdy nie zrezygnujemy ze swoich ulubionych metod, jednak VISION pomaga nam. Gotów jestem schylić czoło przed VISION za to, iz rozwiązał mi niejeden przeklęty problem. W swojej praktyce lekarskiej stosuję mikrofalową rezonansową refleksoterapię. Jesi co jedna z efektywnych metod leczenia, nieco pracochłonna, lecz daje wspaniały rezultat. Problem zaś polega na Urn, że gdy pacjent zażywa całą masę Leków antydepresyjnych terapiamikrofalowa staje się bezskuteczna. A jeśli środki psychotropowe zostaną odstawione, depresja wzmaga się na nowo. Jeśli odstawiać leki stopniowo, może to trwać rok. W tej sytuacji ja zdecydowanie zastępuję leki . antydepresyjne Sveltformem lub Chromvitalem, stosując jeden z tych preparatów. Chromvital posiada znakomite działanie antydepresyjne. Mogę nieco zwiększyć dawkę. Mówiąc krótko, ten-krytyczny trzeci dzień mija spokojnie. To samo dotyczy padaczki. Dr n. med. B. Pietrenko, neurolog psychiatra. Wszystkie te preparaty dostępne są http://www.suplementy.sklep.pl/sklep/index.php?cPath=10&sort=2a&language=pl