Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atria

YASMIN

Polecane posty

Gość ___nell
czesc bylam na tym farum zanim zaczelam zarzywac.podekscytowana pozytywnymi opiniami zdecydowalam sie niestety jestem jednym z tym wyjaktowych przypadkow. od pierwszego dnia zarzycia doslownie mnie rozlozylo caly czas chcialao mi sie spac i bylo mi niedobrze jak jedno wielkie zatrucie spalam ok 18 h na dobe z przerwami na jedzenie i siusiu po 5 dniach odstawilam i mi przeszlo teraz jestem na plasterkach i polecam __sa spoko oprocz ceny)__ dziewczyny wszystko traktujcie indywidualnie i nie zmuszajcie organizmu jak nie to nie powodzenia

Gość Daissy
nell, jak odstawiłaś po 5 dniach, to kiedy miałaś kolejny okres?pozdrawiam

Gość Young-Jin
Czes dziewczyny, czytma wasze wypowiedzi na temat Yasmin i postanowilam podzielic sie moimi wrazeniami na ten temat. Aktualnie koncze trzecie opakowanie i dopiero teraz jets lepiej. Na poczatku bole piersi , bardzo nasilone, towarzyszyly mi przez pierwsze dwa miesiace , jak i nasilony tradzik.Nie schudlam, ale troche przytylam, bo pije jeszcze Peritol na przybranie wagi i razem daje to dobre efekty. Zato co mnie martwi to spadek libido no i suchosc pochwy. Bralam rozne tabletki i zawsze mialm depresje od nich, yasmin mi sluzy. A moj lekarz powiedzial , ze musze uzbroic sie w cierpliwosc . No i podzialalo, trodzikn chyba ustapil.Wlosy sie nie przetluszczaja, samopoczucie ok no i zadnych boli przydmiesiaczkowych. Tylko zeby to libido bylo lepsze.:) pozdrawiam P.S Przecyztalam gdzies na forum, wypowiedz na temat przypadkow smiertelnych po zarzyciu Yasmin.Posatnowilam to sprawdzic. Niedlugo sie odezwe i podziele sie wynikami.

Gość kaska24
ja uzywam yasmin od ponad roku-wczesniej nie stosowalam innych. Zalecil mi je moj ginekolog,twierdzac ze to jedna z najnowoczesniejszych i najbardziej odpowiednia wlasnie dla mnie. poprawila mi sie cera, nie wyskakiwaly zadne krostki spadlo mi libido ! +hustawka nastroju Ale nie jestem pewna czy to przez te pigułki, bo jak to sprawdzić... Kiedy powiedzialam lekarzowi o tym libido, myslal o zmianie leku na cos innego, ale ja nie chcialam, powiedzialam ze to moze bardziej z natury psychicznej a nie fizycznej przez tabletki. To dal mi skierowanie do seksuologa, chetnie bym poszla, ale niestety u nas są tylko prywaciarze. A skierowanie moge wyrzucic do kosza, bo i tak sie u nich placi

Gość kaska24
aha i zapomnialam dodac,ze wczesniej mialam okropne bole brzucha w 1 dzien okresu, a teraz ledwie czuje ze sie zbliza- wielki plus tych pigulek. No i okres trwa mi krocej i jest slabszy. Przewaznie po 3 dniach sie konczy. Superancko. Zawsze mam regularnie- prawie co do godziny. Jak biore ostatnia tabletke w czwartek wieczorem. to zawsze mam okres okolo poludnia w poniedzialek

Gość blekitna laguna
biore Yasmin drugi tydzien i nie najlepiej sie po nich czuje.tzn- wycieka ze mnie jakis brazowy sluz, pryszcze na mojej twarzy jak byly tak sa, mam nabrzmiale, bolace piersi, czeste stany depresyjne(odbija sie to glownie na moim facec) i ogromny spadek libido- moglabym wstapic do zakonu.nie wiem czy w przyszlosci sie to zmieni,ale jesli nie to zrezygnuje z tych tabletek bo to bez sensu sie katowac.w ogole nie wiem czy sa one dla mnie bezpieczne poniewaz mam problemy z krazeniem i czeste bole w klatce(spowodowane nerwica, jednk nasilaja sie przez te czeste doly:/).jeszcze troche poczekam i zglosze sie do gina bo to bez sensu.

Gość iwoncza
witam, zaczynam dzis brac tabletki Yasmin.to moje pierwsze opakowanie. problem polega na tym ze mam w pudelku tylko 20 tabletek, bo jedna zjadlam 6 dni temu gdy wydawalo mi sie ze dostalam okres.no coz- tylko mi sie wydawalo. dzis mam juz normalna miesiaczke, wiec pytanie polega na tym czy moge wziasc tylko 20 tabletek, potem 7 dni przerwy a potem juz normalnie 21 tabletek? bede wtedy zabezpieczona po tych 20 tabletkach? pozdrawiam :)

Gość jsdjlnvklndvlk
dziewczyny mam pytanie-jesli bralam inne tabletki i teraz bede brac yasmin to zaczynam go normalnie po 7 dniach przerwy od ostatniego opakowania wczesniejszych??

Gość madzia82
zdecydownie polecam Yasmin. Sa rewlacyjne. Wczensiej brałam yanine i strasznie po nich przytyłam. Po yasmin wróciłam do swojej wagi i czuje sie rewelacyjnie. Poza tym zadnych innych skutków ubocznych. Sa super

Gość madzia82
Słyszałam ze mozna brac zarówno Z jak i BEZ 7 dniowej przerwy. Ja jak zmieniałam tabletki lekarz zalecił mi zrobic przerwe.Mozesz jeszcze zajrzec do ulotki. Wydaje mi sie czy zrobisz tak czy inaczej antykoncepcja bedzie zachowana Pozdraiwam

Gość kabelnikoff
mam do sprzedania 5 opakowań yasmin. warszawa.

Gość Ciekawa888
A sa tyu moze dziewczyny które zaprzestały zazywac Yasmin i mogą sie wypowiedziec na temat cery? Bo mam tradzik i boje sie ze gdybym zaczeła brac i zaprzestała mógłby sie pogorszyc...

Gość kasiasta
hej ja co prawda nie brałam yasminu tylko logest. Wcześniej miałam problemy z cerą, jak zaczęłam brać tabletki było ok, bardzo mi się poprawiła. teraz nie biore, cery nie mam niestety idealnej, ale to już nie jest to co kiedys. albo "wyrosłam" albo to tabletki :)

Gość ja szczerze odradzam
brałam to swiństwo i mało co bym nie umarła, wylądowałam na pogotowiu

Gość zagubiona 17nastka
Hej.. Ja mam plamienia oraz mdłości... Bardzo się z chłopakiem martwimy... Jak myślicie, co się może dziać? Slyszałam, że to takie dobre tabletki a ja źle się czuję :(. Zastanawiam się, czy to po nich... Pomożcie mi, proszę! :( Chyba niedługo wybiorę się do lekarza... :( Pozdrawiam....

Ja wzięłam tylko dziewięć tabletek i podziękowałm. Wylądowałam na izbie przyjęć - problemy z oddychaniem, atak histerii. Myślałam, że umieram ! Nie żebym chciała którąś przestraszyć bo jak widać niektóre są zadowolone. Dodam, że brałam też diane i cilest i po żadnym takiego skutku nie było! Teraz trochę boję się eksperymentować...

Gość papapa
a ja wam powiem jeszcze raz ze to zalezy od konkretnego organizmu! ja bralam logest i za kozdym razem po dluzszej przerwie mialam plamienie ale po niedlugim czasie ustepowalo. efektu obnizenia libido nie bylo prawie wcale. i moim zdaniem za przybranie na wadze nie tylko tabletki sa odpowiedzialane bo to my najczesciej popelniamy male grzeszki a pozniej mowimy ze to te tabletki tak dzialaja.. trzeba byc swiadomym z czym to sie wiaze zeby pozniej nie byc zaskoczona skutkami ubocznymi. ja nie zamienilabym tabletek na prezerwatywy bo wychodzi to duzo drozej i moim zdaniem jest to mnirj komfortowe dla obojga partnerow.

Gość buffy
no to ja się wypowiem. Brałam tabletki anty przez 5 lat. Novynette, rigevidon, harmonet i na końcu Yasmin. Faktyucznie podczas brania byłam baaardzo zadowolona z nich bo czułam się rewelacyjnie. W lipcu odstawiłam je i wtedy zaczęły się problemy. Nie miałam okresu do listopada. W listopadzie wywołany lueiną. Do tego grzybica pochwy i zaburzenia hormonalne. Nie polecę nigdy nikomu brania jakichkolwiek tabletek anty. Teraz staram się o dziecko. W styczniu zaciążyłam ale poroniłam. Znowu mam problemy z poziomem hormonów

Gość ***aga***
hej:)obecnie biore femoden od pół roku ale zaczełam się zaokrąglać za bardzo;),poprosiłam o zmiane tabletek no i lekaż przepisał mi właśnie yasmin. Lekaż zalecił mi miesięczną przerwę bo podobno jeżeli nie zrobię tej przerwy to mogą (ale nie muszą i może być wszystko ok) wystąpić u mnie plamienia ponieważ femoden i yasmin za bardzo różną się składem. Nie bardzo mi to odpowiada bo miałam już taką przerwe między cilestem a femodenem i przytrafiła się taka sytuacja ze gumeczka pękła, dlatego nie chciałabym znowu przeżywać tej niepewności czy będę mamusią czy nie;)(na szczęście mamusią nie zostałam). Czy któraś z Was miała taki dylemat??Jakie przerwy robiłyście przy zmianie tabletek??Czy u któreś z Was wystąpiły plamienia albo jakieś inne skutki uboczne gdy tej przerwy nie zrobiłyście??? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź:):):) pozdrwaiam:)

Gość lusiaaaaa
hejka. Sluchajcie jak kiedys bralam Marcilony od 20 roku zycia. Potem na kilka miesiecy chcialam odstawic i po pierwszym miesiacu od odstawienia nie dostalam okresu. Na jajnku zrobil sie malutki torbielek:((( To wszystko dlatego ze hormony zaczeły szlec. Dostałam potem gravistat zeby pojawil sie okres i zlikwidowac torebiel. Zlikwidowałam. Potem bałam sie odstawienia tabletek i znowu brałam marcilon , Od roku biore jasminy!!! Tez jakby nie odczuwam ochoty na sex;/ Ale boje sie przerwać te tabletki zeby znowu nie bylo jakis powikłań, pomimo ze moglabym ich nie jesc bo nie mam chlopaka. Nie wiem co robic,. Tabletki biore 7 lat. Chyba dopiero skoncze jak bede chciala zajsc w ciąze:)

Gość esia73
u mnie poped plciowy po yasmin zanikl calkowicie przez co mam problemy z chucia mego meza, ze jemu sie chce;) a tak na poważnie odstawilam je miesiac temu, jak na razie ochota nie wrocila i wybieram sie do lekarza po inne tabletki tych mi szkoda bo fantastycznie dzialaly mi na skore wlosy i piersi:) i nie miałam zadnych zmian nastrojow przed miesiaczka szkoda

Gość Conche
Brałam 5 miesięcy Yasmin. Libido spadło do zera :/ Poza tym pogorszyła mi się cera. Miałam też kłopoty z włosami. Odstawiłam te tabletki, bo nie widziałam sensu, żeby je dalej brać, skoro i tak nie miałam ochoty na seks.

Gość Milusiaam
Yasmine mhmm brałam te tabletki 5 miesiecy ...wogóle nie miałam ochoty na seks moj faet wcale na mnie nie działał kolejnym skutkiem ubocznym była suchosc w pochwie a przeciez jestem młoda dziewczyna co do apetytu to czułam sie jak w ciazy miałam ochopte na rózne rzeczy np ogórka i tort najlepiej na raz.Oprocz tego bolały mnie piersi a miesiaczka trawała 6 dni .Po yasmine bolały mnie łydki to tyle co do tych tabletek a i jeszcze jedno jasmin u mnie kosztuja 42 zł...No i zdecydowałam sie na inne tabletki zobaczymy jak bedzie :)

Gość yustyna
Prosze o rade. Jestem obecnie na drugiej polkuli, w Canadzie, gdzie roznica czasu wynosi 6 godzin. Okres dostalam poznym popoludniem, a ze wowczas po przylocie do Polski godzina bylaby dla mnie zbyt pozna, nocna, tabletke pierwsza wzielam nastepnego dnia rano. Minelo jakies 16 godzin. W ulotce jest napisane, ze pierwsza tabletke trzeba wziac pierwszego dnia - pierwszy dzien trwa 24 godziny. Czy nie zrobilam bledu? Wydaje mi sie, ze nie, ale prosilabym o rade. Nie chce pozniej ponosic nieprzewidzianych konsekwencji. Pozdrawiam cieplo

Gość misiek_17
mam pcos;/ i niestey migrene z aura wzrokowa;/ niestety musze zazywac ta okropna antykocepcje;/ biore yasmin dopiero 6 tabletke...od 5 dni umieram z powodu bolu glowy;/ przed tem bralam diane tez sie tak zle czulam dlatego lekarz zapisal mi yasmin;/ czy ktos moze zarzywa yasmin..a choruje na migrene? pozdrawaim

Gość agasaia
Brałam yasmin półtora roku... Kilka miesięcy mineło bez żadnych skutków ubocznych.. ale potem spadło mi libido do zera! Tragedia, po co brać tabletki antykoncepcyjne jak się nie chce seksu.. do kitu. Teraz nie biore i życie kwitnie :)

Gość laleczka663
massakra. bralam je 22 miesiące, libida nmie mialam na seks decydowalam sie z przymusu zeby sprawic przyjemnoesc mojemu boyowi, ten brak libida stal sie zauwazalny po okolo roku moze ciut wiecej wlasnie skonczylam ostatnie jak dla mnie opakowanie i powiedzialam nigdy wiecej yasmine, na dodateg stracilam wlosy ( znaczy sie wylaża mi garsciami) poce sie jak mops,,, a to wszystko przez tabsy ide teraz do gina po recepte na yasminella jedyny plus to to że nie przytylam ( moze okolo 1kg):P

Gość apartydaaaaaa
hmmm moja panna zaszla w ciaze stosowala jasmin 6 miesiecy lekarzen ie wierza mowia ze to niemozliwe a jadnak chajtamy sie w pazdzerniku :0