Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koszenila

Spójrz i wypowiedz się...

Polecane posty

Nie wiem jakie macie podejście do zwierząt, ale chyba każdego te zdjęcia ruszą :o Nie wiem jak można być tak okrutnym, pomijam znęcanie się na ludźmi i temu pochodne, bo to inna, nadrzędna sprawa...Ale co powiecie na to? Czy tylko dlatego, że są to zwierząta należy to ignorować? http://www.fwz.jawsieci.pl/okrutnezdjecia/

Gość shantee
O boże, straszne, przecież to jest okropne, gdybym dorwała takiego kretyna to byµ chyba zatłukła, albo nie zwiażałabym i torturowała bardzo wymyśnie.

Właśnie, dla mnie też jest to niewyobrażalne okrucieństwo. Samam mam tylko psa, ale nawet go skarcić porządnie nie umiem bo mi go żal :o Czemu winne są te zwierzęta, przecież to czysty akt sadyzmu....

Gość zauwazcie rzecz
podstawową mowicie ze was to przeraza a przeciez wy jecie mięso tych zwierząt ale z was hipoktyci chyba ze autorka topiku jest wegetarianka to zwracam honory jesli nie, to nie ma prawa sie obrazac bo sama doprowadza do tego , jest klientem ktory kupuje i je mięso gdyby nie bylo popytu na mięso i ludzie by go nie jedli nie byloby tych zdjec

Gość sowiuffka
widziałm te zdjęcia już kiedyś. niewyobrażane co ludzie mają w głowach...:o

Gość zauwazcie rzecz
HIPOKRYCI!!! WSZYSCY JESTESCIE OBŁUDNI

brrrrrrr ja już te strone widziałam, ale wejdźcie jescze na ten załącznik i przeczy tajcie artykuły o wiwsekcji, tresurze itp Jak możesz sprzeciwić się temu okrucieństwu: Jeśli chcesz zrobić coś w tej sprawie, pomoc znajdziesz tutaj on jesst na samym dole po lewej stronie to dopiero jest przerażające :o

juz widzialam kiedys te zdjecia..... nie potrafie nic powiedziec..... bo rozumiem zabijanie zwierzat- bo je przeciez jemy... ale zabijanie w bardziej \"ludzki sposob\"........ boze......

Gość zauwazcie rzecz
a na kanapkach na śniadanko pewnie wędlinka leży co, szyneczka, na obiad kurczaczek, no tak jasne wezcie sie zastanowcie czy to WY nie doprowadzacie rowniez do tego ze tak sie dzieje nie no hipokryzja ludzka nie zna granic

Gość do zauwazcie rzecz
co ty pierdolisz?!!!!!!!!! Zwierzeta zabijane w celach konsumpcyjnych są zabijane w sposób humanitarny, bez tortur! A na tych zdjęciach sa psy obdate ze skóry, z dziurą w głowie, z uciętym uchem itp. - widac ze ludzie robili to dla zabawy, bo są popierdoleni!! To nie ma nic wspólnego z zabijaniem dla jedzenia mięsa! Mylisz pojęcia debilu

Gość zauwazcie rzecz
zabijanie w bardziej ludzki sposob?? jak mozna kogos zabic w ludzki sposob? wez dziewczyno sie jebnij w łeb przesrawcie sie na wegetarianizm i dopiero sie wypowiadajcie na tym topiku

Gość SZOK PO PROSTU
:(

------> do zauwazcie rzecz To prawda ja jem mieso. Ale czy aby jesc mieso to trzeba zabijac zwierzeta w tak okropny i nieludzki sposob. Albo trzymac w takich warunkach ???? Tak aby cierpialy ???? Pozatym nigdy nie kupuje kosmetykow testowanych na zwierzetach, nigdy nie kupilam i nie kupie prawdziwego futra.

Gość zauwazcie rzecz
zabijanie to zabijanie nie ma sposobu humanitarnego na to po prostu nie ma!! nie jestem debilem, wypowiadam sie co to zwierzat ktore jemu o reszcie nie pisalam

do ---------------------->>>>>> zauwazcie rzecz przeczytaj sobie te artykuły te obdarte ze skóry lisy, albo te umęczone chomiki, to nic innego jak ofiary wiwsekcji, albo \"materiały\" na futro :o jeżeli zabija sie zwierze, po to żeby je zjeść, musi to sie odbywać w warunkach zgodnych z przepisami BHP, a jak sama/sam widzisz sanepid mógłby sie nie jednego przyczepić :o

tak jestem wegetarianką :P a co zabijania na mięso, to następuje szybko i już, tak to wygląda w przyrodziem, koło pokarmowe, w końcu lwy czy inne drapieżniki, też nie zabijają estetycznie... Ale ja chciałam skupić uwagę na bestwialstwie jednostkowym... tj. bierzemy kotka i obdzieramy go żywcem ze skóry lub katujemy psa, ot dla zabawy...Czy nawet obdzieraniu ze skóry na futra...ale to inna rzecz, można wszystko jakoś humanitarnie zrobić, ale samemu bestwialstu mówię NIE! Dla zobrazowania mojej myśli : teraz wolam mojego pieska, biore znajomych i dla frajdy zaczynam go kopac, ciąć, obdzierać ze skóry... Jasne? To skupmy się a nie wynajdujmy coś przeciw;) draństwo to draństwo, to tak jakby ktoś powiedzał po tym jak policja skatuje jakiegoś złopdzieja, że dostał za swoje :o Ale to temat na inną dyskusję :P

Gość sowiuffka
do zauważcie rzecz podstawową... powtórzę to co już kiedyś pisałam na kaffe Jem mięso i noszę wyroby ze skóry. Nie ubolewam nad prawem przyrody, według którego drapieżnik zabija, żeby jeść. Ubolewam nad tym, że zabija się bezmyślnie, bez potrzeby wykorzystania zabitego stworzenia, bez głodu i zimna. I nad tym, że zabija się dla rozrywki. Bo jeśli taką ktoś ma rozrywkę, to jak się zachowuje, gdy chce okazać wściekłość... I nad tym, że zabija się lub katuje z głupoty... Ubolewam też nad tym, że zwierzęta hodowlane żyją w fatalnych warunkach, że przewozi się je w okropnych warunkach, że podczas uboju niepotrzebnie cierpią, bo można by to zrobić sprawiając im mniej bólu, że nie przestrzega się praw zwierząt...

Gość zauwazcie rzecz
huj a nie kolo pokarmowe czlowiek nie ma organizmu przystosowanego do jedzenia mięsa nie trzeba jesc mięsa zeby przezyc ale to temat na inna dyskusje

Jedzenie miesa to normalna rzecz. Taka jest natura, taki jest swiat. W naturze zwierzeta poluja na siebie i zjadaja sie. Kiedys ludzie tez polowali na zwierzeta aby przezyc. Nie widze nic w tym zlego. Natomiast co do znecania sie na zwierzakach, robienia na nich testow oraz trzymania ich w tak podlych warunkach mam zupelnie inne zdanie.

Gość powiedz to eskimosom
:classic_cool:

matko!!! do zauważcie rzecz, co ty chrzanisz?! jak to człowiek nie ma organizmu przystosowanego do konsumpcji mięsa? :o a co jest podstawowym budulcem człowieka? białko!!!! a gdzie go najwięcej jest? w mięsie!!!! wiec co chrzanisz?!

aha i jest różnica pomiędzy humanitarną śmiercią a jej brakiem...Przykład? Choćby eutanazja, to szybka i skuteczna śmierć by ulżyć cierpieniom. A zwierzę, które się zabije i kropka chyba mniej cierpi niż to katowane i męczone w przypadku zabijania na mięso,więc możnaby też prościej,co? I co Ty się tak pieklisz:P Może coś od siebie, a nie tylko jedna uwaga \'Wy\" i :Wy\", a co TY robisz przeciw temu? Smiem twierdzić, że skoro uważasz, że tak jest to nic nie robisz, ale chyba czuć coś musisz? Ty więc wnioskuję, nie jesz mięsa, działasz aktywnie i protestujesz, zabierasz zwierzeta i je chronisz...skoro MY jesteśmy takimi HIPOKRYTAMI ? hę ?

aaa i jedzenie mięsa jest naturlane. Tak,człowiek dzięki temu, że wykrzesał pierwszy ogień i zaczął jeść smażone mięso (wcześniej surowe, od wieków były polowania na mamuty, bizony, przejrzyj sobie galerie dawnych osad oraz ich broni, pierwsze, co człowike nauczył się robić to broń, a dzięki niej odkrył, nowy, bardziej sycacy gatunek pożywienia dzieki czemu mógł przeżyć mrożne zimy bez warzyw), mogł zmniejszyć wymiary swej szczęki oraz powiększyć puszkę czaszkową co umożliwiło nasz rozwój...

Penelope tak trzymać , mną też to tak wstrząsnęło, a z reguły twarda ze mnie dziewczyna 😭, że juz wysyłam maile 🌻

Gość już wysłałam

Gość nie moge na to patrzec