Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna_kawa

AEROBIK proszę o doradzenie chudnie się się czy nie??

Polecane posty

Gość czarna_kawa

Najwyższy czas zabrać sie za siebie - chciałabym się zapisać na aerobik - czy to dobry sposób na SCHUDNIĘCIE?? Jak często powinnam chodzić, po ile minut?godzin. Czy raz w tygodniu wystarczy??

Gość upuptuo
tez chce o tym cos wiedziec

Jeżeli aerobic połączysz z dietą to schudniesz sam aerobic nic nie daje prócz oczywiście kondycji. Wiem to po sobie bez diety nic nie schudłam.

bez przesady - normalne ze nie nalezy sie obzerac ale bez specjalnej diety tez przynosi efekty bo to w koncu cale cialo pracuje. tak mysle ze 3 razy w tygodniu po 45 minut

Gość EmOOO
kazdy ma inna przemiane materii itp i kazdy organizm jest inny, osobiscie chodzilam przez 2 msc na aerobik (abt - uda posladki brzuch; body shaper - cwiczenia z gumami i ciezarkami; aerobik z elementami tanca) 3 razy w tygodniu po 50 min plus basenik ale bez wysilku specjalnego :) no i schudlam ale do tego dochodzil fakt ze nie jadlam po 18 oraz wystrzegalam sie tlustych rzeczy i slodyczy ale nie ze w ogole je wykluczylam :) polecam sport to najlepszy doradca w dziedzinie odchudzania, nie tylko uelastycznia miesnie i cale cialo ale wplywa na poprawe koordynacji i samopoczucia :) odrobinka cierpliwosci i bedzie dobrze, tylko pamietaj o systematyce, 3mam kciuki i pozdrawiam

Chodziłam 2 razy w tygodniu po 60min nie obżerałam się ale i nie trzymałam diety i nie schudłam ale miałam świetną kondycję:)

Gość lalala
aerobik pomaga utrzymac kondycje, sprawnosc, ale za bardzo sie przy nim nie chudnie, poniewaz jest dosyc energiczny i przy tego typu cwiczeniach ma sie zbyt duze tetno do chudniecia lepiej bedzie jak dodasz do tego silownie: jakas bieznie, rowerek czy elipse

najlepsze są cwiczenia siłowe. Ja nie chodze na aerobik......wole pocwiczyc w domu. Treningiem siłowym spalamy szybciej i rzezbimy sylwetke. Ja tak schudłam 10 kg. Z wagi 62 kg na 52.

Ja chodzilam na aerobic dwa razy w tygodniu po godzine. Schudlam praktycznie bez diety 4 kg. Uwazalam tylko,zeby sie przesadnie nie obzerac. Z tym,ze schudniecie zajelo mi duzo czasu-chudlam gdzies 1 kg na miesiac,wiec jest to bardzo wolny spadek wagi. Ale mysle,ze gdybym do tego dolaczyla diete,to schudlabym duzo wiecej.

Gość gosiuniaaaaaaaaaaaaaa
piasałam ,pisałam i wycieło:) Chodze na aerobic 4 sezon to jest logiczne ,ze skoro wiecej jemy niz spalamy to efekt bedzie wrecz odwrotny pod łuszczem beda miesnie i jeszcze optycznie bedzie sie wygladac grubiej . dieta plus ćwiczenia efekt murowany dołaczyc siłownie 2 razy w tyd. i po roku widac efekty . A i jeszcze aerobic to sport na całe zycie ........ wystrczy przestac na kilka miesiecy i klapa

aerobik odchudza, ale nie kształtuje mięśni. Żeby ładnie wyglądać nie wystarczy nie mieć fałdów tłuszczu- trzeba mieć też ładnie wyrzeźbione mięśnie- na to tylko ćwiczenia siłowe...

Gość czarna_kawa
Hmm dieta powiadacie =/ nie będę owijała - poskromić sie w jedzeniu to ja nie potrafie baaa powiem więcej - gdzy tylko myślę o tym, żeby mniej jeść tym bardziej jestem głodna...i jem !!! Zresztą nigdy się nie odchudzałam ale od czasu gdy mam tryb życia siedzący poszło na brzuszek, PUPE, nogi... miałam nadzieję, że aerobik pomoże ale teraz to już sama nie wiem czy warto. Rowerek stacjonarny stoi i stoi i jakoś nie umiem zacząć ćwiczyć na nim :(

Gość Do YASMIN
cwiczysz w domu?powiedz cos wiecej nt cwiczen jakie wykonujesz, z jakimmi przyrzadami i ile razy i jak dlugo.Dzieki.moj rowerek stacjonarny stoi od tygodnia i czeka a ja tylko na niego na razie patrze!;)

czarna kawa-warto! To nieprawda,ze nie wyrzezbia ci sie miesnie. Oczywiscie, nie wyrzezbia sie az tak mocno,jak przy cwiczeniach silowych,ale chyba nie zalezy ci na tym,zeby byc kulturystka,prawda? Po areobiku cialo robi sie smuklejsze, bardziej ksztaltne. Wszystko zalezy od tego jak aerobic wybierzesz. Ja osobiscie nie polecam aerobikow tanecznych-efekty dla figury sa niewielkie. Naajlepszy jest taki aerobik,ktory wzmacnia wszystkie partie miesni-taki w ktorym znajdziesz cwiczenia i na miesnie brzucha, i na posladki,i na ramiona, i na uda. Ja wlasnie na taki aerobik chodzilam. Nie bylo w nim typowych ukladow tanecznych. Pol godziny to bylo takie skakanie, machanie rekami itd ;) A drugie pol godziny to byly ciwczenia na karimatach-brzuszki,posladki, uda, itd.

Gość czarna_kawa
Dzięki Witaminko !! Czyli mam się zapytać jaki rodzaj areobiku prowadzą? tak? Od razu mówie, że mieszkam w małym miastku, no i gdzieś w szkole ktoś organizuje areobik raz w tygodniu /może więcej jeszcze nie wiem/ więc dużo sie nie spodziewam :(

Gość jupszczyk
Pewnie, ze po aerobiku sie chudnie! Ja przez pół roku już chodze (codziennie po 1h) i schudłam 11 kg bez diety... Normalnie pije piwo, jem kebaby itd. Wole codziennie ćwiczyć niż sobie odmawiać...

Gość do Czarnej
Lepsze to/aerobik niż picie piwa i leżenie bykiem, ale 1 raz/tyd. to absolutnie za mało. Optimum dla zdrowia, ale nie dla utrzymania prawidłowej masy ciała to 3 x 30 x 130. Szczegóły znajdziesz pod nw. linkami. Powodzenia. Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Gość do Czarnej
najzdrowsze jest pływanie i sauna, ale na równi zdrowe ale najtańsze to rower górski i codziennie zapierdalać po 0,5h w takim tempie by się spocić. Później prysznic hartujący, wyrównanie elektrolitów wypoconych i jest ok, czyli i zdrowie i prawidłowa masa ciała.

Gość gość
Ciekawe. Choć moim zdaniem aerobik to nie tylko sposób na schudnięcie http://aerobik.125mb.com i co oczywiste poprawę kondycji, ale też na lepsze samopoczucie, powrót do aktywności fizycznej po dłuższej przerwie (ciąża, rekonwalescencje itd).

Gość gość
Dobre pytanie!!!Też jestem bardzo ciekawa bo chciałabym zacząć chodzić na zajęcia grupowe i zastanawiam się nad aerobikiem i zumbą. Dostałam na urodziny ciuchy sportowe z rough radical więc najwyższa pora wziąć się za siebie.