Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość big up

Najlepsze kierunki studiów.

Polecane posty

Gość big up

Piszcie kierunki studiów po których mozna znależć dobrą pracę.

Gość BLEEEE
TYNKARZ MURARZ AKROBATA

Gość ..prawo..

Gość stosunki
pod każdą postacią ;)

Gość Jazzmataz
a ja odradzam studia językowe. w dzisiejszej europie jezyk obcy to podstawa ale gdy nie chce sie zostac tlumaczem to nie mozna opierac sie tylko na dobrej znajomosci jezyka. pracodawcy trzeba zaoferowac cos wiecej polecam jakies studia ekomomiczne( np. audyt, gospodarowanie nieruchomosciam) i rownoczesna nauka jezyka.

Gość masaz murarz
studia techniczne oczywiscie takze bo wszyscy ida na humanistyczne i sa braki.

Gość no na pewno
NIE ekonomia, albo zarzadzanie i marketing to nie sa studia to sa "zapelniacze czasu" a zreszta jak sie dobrze wkrecic to wszystkim prace sie da znalezc

Gość poczet królów polskich
chyba famracja , bo co chwilę są ogłoszenia "poszukuję magistra farmacji" :classic_cool:

Gość zgadzam sie z masazem
techniczne bo braki. matematyczno- ptrzyrodnicze szeroko pojete , bo potrzebna jest konkretna wiedza. odradzam socjologie, politologie, psychologie , historie, polonistyke, ( w kazdym razie na tzw swiecie nie ma co po tym robic,a nigdy nie wiadomo, gdzie sie wyląduje) sam jezyk niewiele daje (jesli sie chce robic cos ambitniejszego) Ale jeli ktos jest naprawde dobry to w kazdym zawodzie sie wybije.

Gość tralalaa
najlepiej nie meczyc sie tyle lat, nie kończyć studiów bo po co??Skoro szukam pracy od miesiecy a na fryzjerki itp. ogloszeń w brud!!

A ja jednak jestem za studiami jezykowymi - pod warunkiem, że idzie sie na nie POTRAFIAC juz wybitnie język, a nie chcąc sie go tam nauczyc, bo skonczyc te studia to nie problem, gorzej z umiejetnosciami. A jesli ktos swietnie zna język - to i tlumaczyc może za niezłą kasę, nie mowiąc o tym ile placa lektorom (zalezy jeszcze gdzie),a na nich jestzawsze zapotrzebowanie, bo ludzi potrafiacych perfekt jezyk jest ciagle niewiele. A wszystko to mozna robic rowniez bez studiów jezykowych -dzisiaj czesto wystarcza umiejetnosci.

Gość Dobra_wróżkaaaaaa
budownictwo, bardzo fajny kierunek:P

Gość nokia3410
zarzadzanie i inzynieria produkcji na polibudzie

Gość socjologia psychologia

Gość pozioma..
techniczne, inzynierskie. bo rzeczywiscie malo ludzi idzie na takie studia w porownaniu z humanistycznymi i tym nieszczesnym marketingiem. marketing i zarzadzanie to moda, przez ktora teraz jest full specow od markietingu i zarzadzania, tylko, ze nie maja czym zarzadzac, bo po cholere komu tysiace ludzi po tym samym?

Gość Aania22
polecam ochrone srodowiska:) jestesmy w dobie wejscia do UE, gdzie ochrona jest na wysokim poziomie

Gość og20
a ja administrację którajest wszędzie w szpitalu w urzędzie w zakładach itp.

Gość piq
1/ Prawo 2/Informatyka 3/Inżyniieria zarządzania

Gość 29pomylka
architektura

Gość najlepsze pod wzgledem jakim
Bo jak ktos chce wydac "troche" kasy to polecam ekonomiczne studia,a wiec rachunkowosc,finanse i bankowosc,audyt itd.itp.

Gość do iguana
mój facet jest Francuzem, zna bardzo dobrze polski więc pracuje jako tłumacz i lektor języka, pracuje na uniwerku, w instytucie francuskim i ma swoje biuro tłumaczen, a zarabia 4-5tys miesięcznie, nie wiem czy to takie kokosy... więc lepiej nie nastawiaj się, że po studiach jezykowych bedzisz zarabiac nie wiadomo ile...

Gość medycyna
medycyna-studiuję i polecam-pasjonujący i niezwykle interesujący kierunek!!!!!!!!!!!!!

ja studiuje filologie angielska i drugi raz nie wybralabym tego kierunku. jezyka mozna sie nauczyc i bez studiow a w sumie to nic poza znajomoscia jezyka nie bede miala. moim zdaniem najlepiej polaczyc nauke jezyka z jakims konkretnym kierunkiem np. ekonomia, prawem, itd.

Gość hmmmmmmmmmmmmm
Fizjoterapia ja studiuje polecam serdecznie

do \"do iguana\", wiesz 4-5 tysiecy miesiecznie to jest calkiem dobry zarobek,jak na dzisiejsze czasy. Popytaj ludzi,ile zarabiaja,to sie przekonasz

Gość jola lojalna
techniczne. Jeli za granica to geologia( nieplatna w Polsce za granica jak najbardziej), potem : architekti inz. BUDOWLANE (do tego menager projektu i robisz kase). Wiem z doswiadczenia.