Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wikiiiiaaaaa

Baaardzo prosze niech ktos zajrzy

Polecane posty

Gość Wikiiiiaaaaa

Chce sie znow usmiechac, cieszyc sie zyciem... mam sporo problemow wiec wiara w lepsze jutro juz nie wystarczy... Czy Ktos moglby mi polecic jakies tabletki, ktore moglyby mi pomoc?

Gość deprim/prozac

Gość mamba
A co jest powodem twojego zlego samopoczucia moze bym ci jakos pomogla przynajmniej ,,wysluchala"

Gość Wikiiiiaaaaa
Przewlekle, powracajace problemy rodzinne, ktore w duzym stopniu mnie dotycza, samotnosc, brak bratniej duszy, brak akceptacji .... wszystko sie wali, nawet przyjaciel sie odwrocil wiec wiara w lepsze jutro juz nie wystarczy, jest coraz gorzej, ale przeciez kogo to obchodzi...?

Gość xxxxxxxxxxxx..........
Nie pisz tak,nie mysl tak bo tak nie mozna.Kiedys tez wszystko mi sie walilo na glowe,ja dalam sobie rade to i Ty tez.Musisz poszukac pomocy,ja znalazlam dobrego psychologa i poradzilam sobie bez tabletek.Wiem,ze jest Ci ciezko ale z tego da sie wyjsc tylko trzeba dac sobie pomoc.Warto.

Gość Wikiiiiaaaaa
niczego nie oczekuje, ale tak jakos jest mi lzej jak sie czlowiek wygada Ale naprawde ciezko mi jest juz sobie kupilam te tabletki, mam nadzieje, ze chociaz na jakis czas mi pomoga

Gość Wikiiiiaaaaa
To tylko tak latwo jest powiedziec... nie myslec Mieszkam w malym miescie a z tego co wiem jakotakiego psychologa, godnego zaufania nie ma. Tu wszyscy wszyskich znaja, o wszystkich wiedza ale ja nie chce by ktokolwiek wiedzial, ze juz nie radze sobie psychicznie...

:) nio zrób sobie herbatke i pomysl ,ze my Cie czytamy i każdy po troszku rozumie :) wszystko co złe przemija :) potrzebny jest tylko czas ...

Gość Wikiiiiaaaaa
Dziekuje bardzo, herbatke juz mam ale niestety to nie to....:(

Gość Majka8799
Umarl Ci ktos? Nie. Dziewczyno jestes szczesciara. Masz przy sobie osoby ktore cie kochaja. Kup sobie dobra ksiazke o milosci i sluchawki na uszy. Sa kasety rozprezajace klasa , zawsze slucham przed egzaminem. Znajdz sobie hobby , czuj sie potrzebna. Idz na sport wyzyj sie a teraz zrob 20 przysiadow zobaczysz jak to dziala. Obejdz dom do okola nawet jak zimno , wyzuc smieci . wyjdz na balkon zamknij oczy i wdychaj zimno. Ty potrzebujesz wymeczenia ale zdrowego. Dobry film na poczatek tez pomaga. Opisz swoj dzien zuajec np.dzis co robilas?

Gość Wikiiiiaaaaa
Ale to nie o to chodzi, ze mam sobie szukac zajec, przeciwnie mam ich wystarczajaco... Wiem, ze mam dla kogo zyc... mam mala istotke, zyje wiec dla niej, wychowuje ja samotnie, rodzice mi pomagaja, studiuje na IV roku, teraz szukam pracy... Ale to siedzenie w domu mnie przeraza, wciaz sprzatam, piore, gotuje, zajmuje sie caly dzien dzieckiem a mimo to.... czegos mi w zyciu brakuje, czuje sie samotna, nie mam z kim pogadac, posmiac sie... to taki banal, nie? A jednak zycie mnie meczy I jak tu sobie pomoc....? :(

Gość mamba
postaraj sie zajac chociaz raz dziennie czyms co sprawia ci przyjemnosc piszesz, że rodzice ci pomagaja przy dziecku to wykorzystaj to. pójdz do kina nawet sama, pójdz do lasu nad wodę zrelaksuj sie psychicznie. Kiedys mialam to samo nie bierz zadnych prochow, one moda spowodowac ze bez nich bedzie ci jeszcze gorzej. jak chcesz pogadac to moje gg-3930929 pozdrawiam

Gość WEJDŹ NA TOPIK SMUTNO MI I ...
...PRZECZYTAJ TAMTE WYPOWIEDZI ... MOZE POGADAJ Z TAMTYMI KTORZY TEZ SIE TAK CZUJĄ A POMOZECIE SOBIE NA WZAJEM

Gość Marmoladkaaaaa
dokladnie to co kolezanka wyzej pisze... wejdź na forum o uczuciach, tam Ci ludzie pomoga, wszyscy sobie nawzajem pomagaja. Z tego co piszesz poprostu brakuje Ci... faceta - bratniej duszy - kogos kto przytuli- powie jak bardzo kocha- zaśnie przy Tobie- rano obudzi Cie slodkim pocalunkiem - zrobi sniadanko i pyszna kawe... powiem CXi ze doskonale Cie rozumiem, w zyciu trzeba sie nacierpiec zaznac szczęścia - trzeba dotknac dna, poźniej sie odbic i zaznac nieba:) Mądre slowa. Trzymaj sie

Gość smutki i butki

Gość IVA23
Wiem co czujesz,dzs bylma u psychologa.mam depresje tak jak sie domyslalam,zapisala mi leki(bioxetin) i zaczynam miec nadzieje ze bedzie teraz tylko lepiej.Ty masz wielkie szczescie ze masz malenstwo(nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze),rodzicow ktorzy ci pomagaja.Wiem z eczujesz sie samotna bo bys chciala miec jakiego odpowiedzialnego faceta ktory by cie wspieral,kochal itp.Ja tez bym chciala miec kogos takiego i mnostwo innych kobiet rowniez.Jak chcesz pogadac zapraszam na gg 3635882.3mam kciuki,pozdrawiam

Gość do IVA23
Brałem ten lek jakieś 1,5 miesiąca, nie odczułem prawie żadnej poprawy, dopiero gdy przestałem zażywać nastrój mi się polepszył nie polecam tego leku, choć niby aż do 8 tygodni trzeba czekać na jego poprawne działanie. Może jest i dobry dla tych osób, które lubią sobie poczekać w gorszym stanie jakiś czas, aż do nadejścia poprawy.

Gość olinkaa.a
depirm jest to wyciąg z dziurawca..wiec jakby nie bylo jest to surowiec roslinny dziala tak samo jak herbatka z dziurawca...podobno w Amercye duzo ludzi stostuje ta terapie zanim siegną po coś syntetycznego. Efekt działania jest dopiero po 2-3 tyg ciągłego stosowania. Trzeba uwaząć jeśłi chodzi o tabletki antykoncepcyjne gdzyż zachodzi interakcja-mają słabsze dziłanie pigułki. Aha i jeszcze jedno stosując je łatwo o oparzenia na słoneczku...wiec trzeba uwazać.no to tyle pozdrawiam

Gość Adamww
Czy- bioxetinia- jest tylko na recepte ? Czy trzeba isc koniecznie do Psychologa? Czy recepte otrzymam od ogolnego lekarza?.

Gość oplik
a) tak, tylko na recepte b) do psychologa nie, do psychiatry... chyba ze ekarz rodzinny bedzie wyjatkowo zyczliwy c) ad. b)

Gość Adamww
DO OPLIK Moment ale Iva23-pisze " dzis bylma u psychologa;mam depresje tak jak sie domyslalam,zapisala mi leki(bioxetin) i zaczynam miec nadzieje ze bedzie teraz tylko lepiej" Wiec ten lek moze przepisac Psycholog?

--------->do Adamww - Do wydawania srodkow farmakologicznych upowazniony jest tylko PSYCHIATRA! Wniektorych przypadkach istnieje mozliwosc wydania recepty przez psychologa pod warunkiem ze ma rowniez zrobioną specjalizacje psychiatra! Jezeli psycholog widzi ze sama psychoterapią nie jest w stanie pomóc pacjentowi wysyla go do psychiatry w celu podjecia leczenia rowniez farmaceutykami! Jednak nigdy nie powinno byc tak ze leczenie to tylko recepty i farmakologia (to tylko leczenie objawow)! Do tego wszystkiego potrzebna jest psychoterapia a wiec siegniecie do przyczyny choroby i leczenie wlasnie przyczyny a nie tylko skutków! Taka bynajmniej jest moja opinia!

Gość Wikiiiiaaaaa
Dziekuje Wam bardzo serdecznie za Wasze dobre i cieple serca, ktore otwieraja sie na los innych. Chyba naprawde musze zasiegnac porady specjalisty, bo z kazda chwila jest coraz gorzej. Zapisalam sobie Wasze numery gg, napewno z nich skorzystam jak znajde wolna chwile i jak bedziecie dostepne. Dziekuje jeszcze raz za wszystko pozdrawiam A na topick tez zajrze, byc moze tam uzyskam pomoc rowniez

-------------> do Wikiiiiaaaaa Zajrzyj na tą stronę: http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/panel?fid=6156 Zrejestruj sie albo wejdz goscinnie! Tam rozmawiaja wlasnie o takich problemach! Wedlug mnie powinnas naprawde udac sie do specjalisty! Zwlaszcza ze masz male dziecko a ono czuje ze cos jest nie tak! Twoje zle samopoczucie wplywa rowniez na to w jaki sposob ta twoja mala istotka widzi swiat i jak go odbiera! Udaj sie do specjalisty (moze nie od razu po leki ale po to zeby porozmawiac, wspolnie z lekarzem odnalezc powod zlego nastroju)... zrób to dla siebie i dla twojego dziecka! Zobaczysz zycie jeszcze bedzie piekne :) Powodzenia!

Gość iVA23
Adamww-bylma u psychologa i ona mi powiedziala ze mam isc do gabinetu obok do psychiatry zeby mi wypisala ten lek bo ona nie moze,To prawda z epsycholodzy nie moga wypisywac recept-tylko psychiatra.Sorki,zle napisalam i miales prawo tak zrozumiec.Ja kiedys ten lek bralam i mi pomagal.i po 3 lub 4 tygodniach czuc poprawe a nie po 8.pozdrawiam

Gość Adamww
iva Trzeba miec skierowanie do psychiatry lub psychologa?

Gość Phiesek
piesek! Kocha Cię, opiekujesz się nim, wychodzisz z nim, poznajesz innych właścicieli. Zwierzak dobry na wszystko :D

Gość upupupupupupupupupupupuup