Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kurtca

MLEKO - CICHY ZBÓJCA.

Polecane posty

nie wiem czy jest bardziej czy mniej szkodliwe od papierosów na przykład, ale u mnie w domu gdy byłam dzieckiem piło sie mleko litrami i takie prosto od krowy i ze sklepu jak gospodarz nie miał na sprzedaż - efekt : z naszej trójki rodzeństwa nikt przez ok. 30 lat nie miał niczego złamanego, a jeden z braci który nie je w ogóle mięsa i za warzywami za bardzo nie przepada, żywi sie głównie nabiałem po wizycie u dentysty był oglądany jak eksponat ani jednego ubytku i \"0\" próchnicy, a ma prawie 30 lat

Gość alergiczka76
mikaaa30 piszesz, że piliście mleko prosto od krowy, czyli zawierało ono enzymy trawienne, a w sklepach sprzedawane jest mleko pasteryzowane - różnica jest kolosalna.

Gość coś tam pisałaś
kurtka>>> o osłabieni tkanki łącznej< to co mleko może sie przyczynić do celulitisu? Bo na tym własnie polega problem tego schorzenia...

Gość lee53
oni maja racje - mleko jest niezdrowe - dla ludzi po 40. I ja jestem tego przykladem. Kiedys przepadalem wypijalem litrami - az przekonalem sie ze mi szkodzi. A dokladnie "nabial psuje nabial". Mowa o mezczyznach. Pozdrawiam.

Gość wszystko to prawda

Gość jowita80
Na każdego inaczej działa. ale czy jest niezdrowe??? Nie sądzę. Może jak ma się problemy z mlekiem warto je zastapić innym produktami mlecznymi. Przecież to źródło białka i wapnia. Ja mam zawsze w lodówce mleko aciate, smietanke, czy masło. Sery białe i jogurty. Koniecznie!

Nie wymyślajcie głupot. Alkohol szkodliwy, papierosy, kawa, mocna herbata, solarium, mleko, parówki... :) Tylko iść sie zabić :) Moje psy dostawały od małego i miewają sie świetnie. Ja nie pije, bo akurat nie lubie.

Gość mlecznypijak
jowita80- ja się z Tobą zgadzam- mleko jest pyszne i lodówka bez mleka to nie jest prawdziwa lodówka:) Nie wiem skąd u Was tyle negatywnych emocji- ja jeszcze w życiu od mleka się nie rozchorowałam. Phi.

ja przestałem pic mleko to przestałem chorować na anginę i grypę

Może to dla niektórych śmieszne i dziwne.Od tylu lat byliśmy przekonywani a wręcz nakłaniani do spożywania mleka a tu z dnia na dzień bęc! Mit obalony.... Ja nie wiem dlaczego w to od razu uwierzyłam ale przyznam szczerze jak przeczytałam artykuł po raz 1 nie byłam zdziwiona pomimo tego, iż bardzo lubiłam kiedyś mleko.... Mogę jedynie powiedzieć że dzięki eliminacji mleka, sera żółtego(który uwielbiam) jogurt(bardzo bardzo rzadko) Pozbyłam się problemu z Trądzikiem...

Gość majajaja
Jakis debilizm z tym mlekiem.No kurza mac natura jest ze kada matka karmi dziecko mlekiem nie tylko wsrod ludzi ale wsrod zwierzat..No to cos sie naturce nie udalo skoro to cichy zabojca ehhhh jak my to przetrwalismy??

Gość rfggtr
od dawna o tym wiem. mleko jest dla cielat, albo innych zwierzat. mleko uczula, u doroslych powoduje problemy z jelitami. promuje sie je, bo ma duzo wapnia, a wcale nie jest dobre. lepiej pic mleko sojowe

Gość EXPERT-TYZA
NIESTETY TO NAGA PRAWDA-mieszkam nie w polsce i tutaj juz dawno jest udowodnoine ze mleko to trucizna,nie jet mowa o mleku prosto od krowy lecz pasteryzowanym.kiedys male dzieci pily mleko krowie bo bylo swieze,dzisiaj jest zabronione bo nie nadaje sie do spozycia,jest pozbawione wszystkiego co mleko kiedys posiadalo to trucizna.ktora po latach daje sie w znaki.pijcie mleko tylko prosto od krowy

Gość reniuśka
Ja piję mleko całe życie,czyli ponad 50 lat, zawsze mam problemy z zębami i mam tzw.złą przyswajalność wapnia, ale osteoporozy nie mam, a lekarz interpretujący wynik badania powiedział cyt.133% lepszy wynik od 18-latek.Teraz już nie wiem czy pić je czy nie? mam dylemat! pije mleko pasteryzowane,sklepowe.Nie mam zmarszczek.Jestem po wypadku 11 lat i poruszam się na wózku inwalidzkim, bo nie chodzę mam paraplegię kończyn dolnych,na rehabilitacji fizjoterapeuci postawili mnie w parapodium statycznym i złamał się staw skokowy, powód -nie wiedzieli, że po 10 latach siedzenia na wózku nie wolno takiej osoby jak ja stawiać na długo w parapodium statycznym...Mam dużą nadwagę.