Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość novynette

novynette

Polecane posty

Gość novynette

hej ja wlasnie zaczynam brac novynette - to moje pierwsze pigulki wiem ze to moze glupie ale czy ich skutecznosc nie zmiejsza sie po tabletkach typu ketanol no i czy stresowalyscie sie kiedy pierwszy raz kochalyscie sie polegajac tylko na tabletkach? bo ja sie troszke cykam... jaka mam pewnosc ze zadzialaly? pewnie powiecie ze nie powinnam sie bac... ale mam 18 lat i z dzidziusiem chcielibysmy jeszcze troszke poczekac:)

Gość a może ze
współżyciem poczekałabyś, a teraz wzięłabyś się za naukę i inne obowiązki nastolatki? co?

Gość novynette
tak sie sklada ze te tabletki biore ze wzgledu na moje problemy z jajnikami i okropnie bolesnymi i obfitymi okresami no a zawsze dodatkowe zabezpieczenie:p

Gość a może ze
nie tłumacz się dziecko sama przecież napisałaś, że z dzidziusiem chcielibyście poczekać więc po co te wykręty?

Gość novynette
to nie są żadne wykrety, pierwszym powodem brania tabletek są wlasnie moje problemy... no ale to nie jedyny powod... swojego chlopaka kocham.... on mnie tez... no ale na dzidziusia to jeszcze za wczesnie... chociaz bardzo bysmy chcieli...

Gość a może ze
nie chcę się wymądrzać, ale uważam, że na współżycie masz jeszcze czas trzeba być odpowiedzialnym za własne czyny i dojrzałym emocjonalnie, a dorosła będziesz jak zaczniesz sama dbać o siebie pracując i nie biorąc pieniędzy od rodziców przemyśl to sobie, bo to, że kochasz chłopaka i on Ciebie nie świadczy jeszcze o niczym, a spieszyć należy się powoli zapewniam Cię, że lepiej mieć coś przed sobą niż za sobą, bo sam czas oczekiwania na coś ważnego jest najpiękniejszy:)

Gość agnieeeechaaa
ludzie!! H** Wam do tego. Jeżeli dziewczyna czuje, że to juz czas i ma chlopaka ktorego kocha to dlaczego nie mają ze sobą współżyc?? bo co?? Widac ze dziewczyna jest odpowiedzialna skoro decyduje sie na tabletki. Ehhhh wapniaki... teraz są inne czasy i tyle!! napiszcie jej jescze zeby poczekała do slubu. Pytała Was o tabletki a nie o to co myslicie na temat kochania się w tym wieku!! ehhhh szkoda gadać buraki. Pozdrawiam Novynette i iestety co do tabletek nie mogę sie wypowiedziec bo też zaczynam je brac za kilka dni :)

Gość gunia21
hej!!!moja przygoda z novynette dopiero zaczyna sie.związku z tym mam do Was pytanie.co sie dzieje jesli ustaliłam sobie godzine brani na 16 a czasami zapomina i biore o 3 godziny puźniej.

Gość Maali
hej novynettki:) ja biorę 3 miesiące. jestem zadowolona. wcześniej brałam masę innych, zawsze coś się działo...a to infekcje, a to migreny...a to problemy z żyłami...novynette jest faktycznie chyba najmniej kłopotliwe :) czuję się po nich dobrze, kontrole u ginekologa wypadają bardzo pomyślnie, ogólnie jest dobrze:) polecam te tabletki, jak na dzień dzisiejszy:) bo kto wie co będzie dalej:) pozdróweczka:) gunia21 - zapomnianą tabletkę powinnaś przyjąć w ciągu 12 godzin od stałej godziny przyjmowania. w tym czasie tabletki zachowują swoje działanie antykoncepcyjne. po upływie 12 godzin nie bierz już tabletki, pomiń ją i stosuj do końca opakowania dodatkowe zabezpieczenie. :)

Gość Maali
novynette - ketonal nie zmienia działania tabletek antykoncepcyjnych. podobnie inne leki przeciwbólowe. działanie "anty" mogą zaburzać antybiotyki - zazwyczaj takie informacje pojawiają się też na ulotkach w opakowaniach leku :) 18 lat to wcale nie za wcześnie, nie przejmuj się komentarzami :) to Twoja osobista sprawa i nie musisz się nikomu tłumaczyć:) pozdrawiam:)

Gość gf
a czy ich działanie moga osłapić picie ziół( dosyć mocnego zestawu) : uczep, glistnik, jaskółcze ziele, pieiornik gesi i wrotycz????

Gość princessaa
nie sluchaj gadanis glupiego. chcesz uprawiac seks to rb to . nic im do tego :/ a novynette biore od roku i jest dobrze. a te ziola wymienione nie maja nic do dzialania tabletek.

Gość gf
princessa dzięki za odp, uspokoiłaś mnnie :)

Gość sibi
wiem że niektóre zioła źle działają na antykoncepcyjne np dziurawiec ,ale inne możliwe że nie.ale wpływ chyba na działanie anty ma paracetamol,chrom