Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24

depilacja okolic bikini

Polecane posty

Gość 24

Hej! Dotychczas goliłam sobie okolice bikini maszynką do golenia w "trójkącik". Jednak taki sposob depilacji bardzo podraznia moja skore (pojawiaja sie liczne krostki i wypryski), a poza tym jest b. nieskuteczny, bo trzeba go bardzo czesto powtarzac. Postanowilam wiec isc do kosmetyczki na depilacje woskiem. Czy moglybyscie podzielic sie swoimi wrazeniami z wizyt u kosmetyczki. czy taki sposob depilacji bikini jest bardzo bolesny> czy stosuje sie jakies znieczulenie? jak wyglada cala taka wizyta? ile trwa i w jaki "ksztalt" sie depilujecie?

Gość depilator
Rzeczywiście golenie się żyletką jednorazową to nie najlepszy pomysł, miejsce bardzo wrażliwe (cienka skóra) a włoski grube, dlatego ja bym doradzała spróbować woskiem, o ile nie masz uczulenia na wosk. Co do bólu to zależy od Twojej wrażliwości, niektóre mają łzy w oczach, inne nic nie czują, jak wrzucisz na luz to zobaczysz że to nie takie straszne. Pomyśl o bólu zęba, to jest znacznie gorsze. Nie stosuje się żadnego znieczulenia bo nie ma takiej potrzeby, smaruje woskiem, przykłada paseczek i szybkim ruchem zrywa, tu poczujesz ból (ale nie bój się go, zaden to ból, bardziej bolało by gdyby Cię uderzyła), ja radze abyś od razu przyłożyła w to miejsce rękę i przysisnęła, od razu minie ból. Kształt możesz zasugerować kosmetyczce, zrobi tak jak będziesz chciała. Gładką skórę będziesz miała przez 2 tygodnie. Polecam. J a to robię depilatorem i już nie boli wcale, przyzwyczaiłam sie.

Gość mandragora_69
byl artykul ogolnie o depilacji, takze okolic bikini, na www.mydziewczyny.pl, pewnie zreszta jeszcze gdzies tam jest, mozesz sobie poczytac

Gość mama7
Do zabiegów laserowych w gabinecie od jakiegoś czasu używamy maści Swiss Medical (z www.zenn.pl ) i tę mogę polecić. Dobrze, dokładnie znieczula zgodnie z czasem jaki jest podany na ulotce. Jakiś skutków ubocznych na razie nie zaobserwowałam, nie ma uczuleń i tego typu przypadków.

Gość Kasix 123
Najlepsza jest natrualna depilacja Od wielu lat używam pasty cukrowej. Do tej pory widzę same plusyPasta cukrowa usuwa nawet te najmniejsze włoski. Na początku chodziłam do sklepu gotową pastę, ale taka domowa jest jeszcze lepsza. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość gość twarda kość
Tylko po co to wszystko. My faceci uwielbiamy przedzierać się przez wasze kędziorki drogie Panie.

Gość kosmetyczka 44
Naturalne metody są najlepsze Od jakiegoś czasu używam pasty cukrowej. Pasta cukrowa usuwa nawet te najmniejsze włoski. Na początku kupowałam gotową pastę cukrową, ale można ją zrobić samemu. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość TrustMe 30
Moja przyjaciółka zrobiła sobie depilacje laserową, to był gabinet z laserem Palomar Vectus. sama byłam pod wrażeniem efektu. po jednym zabiegu było widac efekt. Nie bolało i nie ma po tym śladu.Słyszałam, że po depilacji innymi laserami można mieć nawet oparzenia. poczytajcie o nim, ma super recenzje.