Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 555

niereglularny okres

Polecane posty

Gość 555

Witam! Miesiaczkuje juz od ok. 5 lat, ale wciaz mam nieregularny okres. czasem mam go co 2 tyg., czasem co 2 miesiace, a czasem pojawi sie tylko na 1-2 dni? Chyba wybior sie z tym do ginekologa, ale wczesniej chcialam dowiedziec sie od Was, czy wiecie co moze byc powodem moich problemow. Co Waszym zdaniem przepisze mi lekarz?

Gość czesccc
5 lat to jeszcze jednak nie jest tak dlugo, jestes mloda i byc moze dlatego masz niereguralne miesiaczki. Najprawdopodobniej. Lepiej jednak niech lekarz Ci powie jaki jest powod, moze zapisze Ci tabletki antykoncepcyjne, wtedy bedziesz miala okres jak w zegarku :D

Gość zaniedbana
myśle ode jest albo zła dieta....moze sie odchudzasz albo za duzo stresów masz w zyciu.... innym powodem moga być jakieś zapalenia jajnika lub wahania hormonalne( nadmiar lub niedobur jakiegoś hormonu) które powodują nieregularne okresy...radze iść do ginekologa i on po badaniach powinien wszystko wyjaśnić...... przepisze Ci tabletki hormonalne albo luteinę z progesteronem......powinno sie wszystko ustabilizować

Gość CZARNA23
JA TEZ TAK MIALAM.PRZEPISALI MI PIGULY-RZECZYWISCIE KRWAWIENIE(BO TO NIE JEST OKRES)JAK W ZEGARKU!TYLKO,ZE JAK PRZESTANIESZ JE BRAC,TO ZNOW NIE BEDZIE REGULARNIE:(LEKARZ POWIEDZIAL,ZE TO JAJNIKI ZLE FUNKCJONUJA.CHIRURGICZNIE TO "NAPRAWIAJA".JAKIES PRZEKLUCIE CZY COS TAKIEGO.ALE TO JUZ JEST PONOC OSTATECZNOSC.

Gość nieregularna27
Ja dokładnie 16 lat temu, bo właśnie 26 listopada dostałam pierwszy raz okres i do dzisiaj mam nieregularne miesiączki. Cykle potrafią wahać się od 26-35 dni. Nie wiem czy można jakoś temu zaradzić.

Gość aale żenaadaa
odsyłam do artykułów o miesiączce na www.mydziewczyny.pl, myślę, że coś tam znajdziesz dla siebie

Na prawdę nie ma co się martwić nieregularnym okresem, ja mam okres już od ponad 20 lat i tylko pigułki zmuszały go do regularności. Jak przestawałam brać wszystko wracało do zwykłej nieregularności, a cykle mam długie 32-47 dni. Kiedyś bardzo się tym martwiłam, a lekarze mówili, że może po porodzie się ureguluje, mam dwoje dzieci i nic się nie zmieniło. Jeśli wszystko inne w tej sferze nie budzi zastrzeżeń, to najlepiej do tego się przyzwyczaić i pogodzić, tak, jak ja to zrobiłam.

Gość Atomowa_Betty
Czajko :) czy mialas jakies problemy z zajsciem w ciaze?? Ja zeby miec w ogole okres biore caly czas tabletki Cyclo - Progynova, niby z wszystkim u mnie ok tylko nie mam okresu. Bardzo chce miec dzieci a lekarz powiedzial ze to nie bedzie takie latwe :(

Gość a ja uważam że należy
się zainteresować i pójść do lekarza ja słuchałam takich osób jak Czajka i niestety źle robiłam, okazało się że miałam guza z całym szacunkiem do takich wypowiedzi, nie wolno tak mówić, każda z nas jest inna, są takie u których to jest poprostu normalne a są takie u których coś się dzieje, oczywiście nie musi to być odrazu guz jak u mnie ale może oznaczać jakieś zmiany chorobowe idź do lekarza, radzę szczerze

ja tez mam nieregularnie okres od 32-45 bylam u lekarkijuz dawno z tym problemem i powiedziala mi ,ze jest ze mna oki.Idz do lekarki niech sprawdzi o co chodzi u Ciebie jak wszystko bedzie oki to sie przyzwyczaj ja juz tozrobilam i nie jest mi z tym zle.Tylko tak sie nie raz zastanawiam wlasnie jak to bedzie jak juz bede chciala miec dziecko:(czy nie bedzie z tym problemow.A juz po malu zaczynam myslec o bobasku:).No pozdrawiam:)

Czajko napisz prosze jak to bylo u Ciebie z zajsciem w ciaze?bardzo bym prosila .Czy wszystko bylo oki czy jakos dluzej staraliscie sie o dziecko?papa.