Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejka23

ZARĘCZYNY - co podać??

Polecane posty

Gość hejka23

Niedługo odbędą się moje oficialne zaręczyny, tzn. Moi przyszli teściowie przyjadą poznac moich rodziców, i przy tym omówić sprawy ślubu. Ni wiem co podać do jedzonka, czy to koniecznie musi być jakieś gorące danie? Co możecie mi doradzić? i ewentualnie jakiś przepis?Jakie sa wasze doświadczenia?

Gość CZARNA POLEWKE

Gość hejka23
czekam na poważne odpowiedzi

Gość werewewr
podaj np jakies sałatki, moze sledzie, cos takiego prostego, ale kilka rodzaji, moze np warzywa nadziewane czy cos na gorace danie proponowałabym np upiec kurczaka, proste i zawsze pasujace

Gość werewewr
ooo na poczatku kurczak, a pod koniec barszczyk np

Gość hejka23
dzięki za odpowiedzi, może ktoś jeszcze się wypowie

Gość iwonka23
ja mysle ze najpierw jakis rosołek ,pozniej postaw na stól wedlinejakąs ,sałatki,chleb ,ogolnie jakies przekąski,potem za jakas godzinke 2 danie np ziemniaczki ,schabowy,buraczki albo bigos,pozniej na deser kawe i ciasto.Zycze powodzenia.Pozdrawiam>

jeśłi przyszłas teściowa jest wredna to najlepiej trucizne---- :) to był żart. a teraz na poważnie. Jeśłi to będzie kolachja to proponuje na ciepło leczo,pieczony kurczak,szaszłyki,bigos a na zimno jakieś 2 sałatki a potem ciasto i kawa. Jeśli obiad to dokoptujesz rosołek,ziemniaki,surówke życze udanego spotkania :)