Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alfik

brak ochoty na sex biore diane

Polecane posty

Gość alfik

oprocz tego jestem strasznie nerwowa,wybuchowa i wogole nie do zniesienia.musze brac diane na PCO ale zastanawiam sie czy zmiana tabletek cos by pomogla.moze ktoras z was jest w podobnej sytuacji.pomozcie

Gość alfik
prosze pomozcie mi

Gość lolikus
Pewnie dopiero zaczynasz brac tabletki. Ja na poczatku tez tak miala i jest to skutek uboczny. Po miesiacu moze dwoch powinno przejsc. Jak nie to idz do lekarza po tabletki z mniejsza dawka hormonow.

Gość orange willow
Miałam bardzo podobnie, też po Diane. Po pół roku ich brania zaczęłam miewać stany depresyjno-lękowe, więc zdecydowałam się je odstawić. Jakieś dwa tygodnie po odstawieniu wszystkie te nieprzyjemnie dolegliwości zaczęły ustępować. Dobrze radzę zmienić na inne, bo naprawdę niepotrzebnie można sobie narobić kłopotów.

Gość alfik
dzieki za odpowiedzi.bralam juz kiedys diane przez3,5 roku potem mialam przerwe polroczna i teraz biore od maja.mowie wam tragedia.troche sie jednak martwie bo one bardzo pomagaja mi na cere i zbedne owlosienie.slyszalam ze yasmin tez pomaga na cere a ma mniejsza dawke hormonow czy to prawda pozdrawiam

Alfik mam ten sam problem i podobnie jak Ty biorę ją ze względu na pcos. Do tego wszystkiego doszły mi problemy z miesiączkami, już drugi raz z rzędu nie dostałam miesiączki w przerwie i teraz je odstawiłam i nic nie biorę. Też chciałabym je zmienić, ale moj lekarz twierdzi, że są dla mnie najlepsze i nie bardzo chce mi inne przepisywać. Nie wiem co robić.

Gość alfik
oo fajnie ze jest ktos z kim moge sie podzielic doswiadczeniami.widzialam na innym topiku ze tez szukasz DOBREGO gina.ja juz chyba cale moje miasto schodzilam i nie natrafilam jeszcze na normalnego:(jesli mozesz to powiedz jakie badania powinnien hormonalne powinien zlecic DOBRY ginekolog przy podejrzeniu PCOS?????????mnie zlecil tylko prolaktyne a pcos rozpoznal po usg.pozdrawiam

Gość biore diane i
słuchajcie u mnie choc to chyba wyjątek zwiększyła sie ochota na kochanie :):):)

Gość alfik
to masz fajnie.ja za pierwszym razem nie mialam z tym problemu ale po raz drugi jak zaczelam brac to teraz tragedia jest

Gość biore diane i
a po jakim czasie nadszedł ten brak ochoty u was?????

Kiedys tez brałam Diane, a po jakimś czasie okazało się, że te tabletki bardzo zaburzyły mi gospodarkę hormonalną i musiałam przez długi czas potem wracać do normalności. Także uważam że powinnaś je jak najszybciej odstawić. Na rynku jest wiele lepszych tabletek, fakt też że nie takich tanich jak Diane ale na leczenie po Diane wydalam dużo więcej.

Gość alfik
ja po odstawieniu diany po raz pierwszy (a bralam 3,5 roku) mialam straszne problemy z cera ,nadmiernym owlosieniem i miesiaczka.strasznie sie boje ze to nastapi znowu,jedniczesnie wiem ze nie moge zaprzestac brania hormonow przy PCOS.jezeli inne tabletki moga cos zmienic to napewno sie przerzuce.najpierw musze znalec DOBREGO ginekologa bo juz sie przejechalam chyba na 7 z kolei.dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

Alfik jak piszesz co się u Ciebie działo to tak, jakbym ja to pisała. Dokładnie te same problemy! Nie wiem czy przy pco mozna brać inne tabletki i jakie?

A ciekawa bardzo jestem co by było gdybym nic nie brała? Czy przy pco mozna się w ogóle nie leczyć, oczywiście do czasu planowania ciąży?

Gość alfik
markotko tak sie ciesze ze wreszcie jest ktos kto mnie rozumie.moze pogadamy czasem na gg?pozdrawiam .a co do nie brania tabletek wogole az do ciazy to obawiam sie ze nie,ja tez tak chcialam i lekarz powiedzial ze nie ma szans .musisz brac zeby regulowac ta cala gospodarke hormonalna:(

Alfik ale jak niby one regulują, jak u mnie coraz bardzie wszystko się pieprzy! Już 2 razy nie miałam @ w przerwie 7-dmio dniowej i dlatego postanowiłam, że je odstawię. No i jestem kilka dni po odstawieniu i dopiero dostałam okres, a właściwie plamienie i do tego trwało 1 dzień. Ja już sama nie wiem co powinnam brać, do jakiego lekarza chodzić? Chyba namówię Miśka na dziecko, to może wtedy te problemy skończą się (tak twierdzi mój ginek) :)

Gość alfik
ja jak odstawilam to czekalam 5 miesiecy na okres i nie dostalam.po odstawieniu mialam straszne problemy,juz pisalam .najgorsze jest to ze teraz to jestem chodzacą bombą zegarową i moje nerwy sa w strzepach.na 16 grudnia ide do gina ale w przychodni wiec nie nastawiam sie na zbyt wiele,chociaz jak placilam kase u prywatnego to tez niewiele mi pomogl.pozdrawiam

Gość Patka21
Ja też mam PCO i cały czas leczyłam sie u ginekologa Diane35, ostatnio wybrałam sie do endokrynologa i wiecie co powiedział,że te tabletki owszem pomagaja,ale to "dzięki nim" tak bardzo podskoczyła mi PRL,bo one z jednej strony pomagaja,a z drugiej wlasnie podnosza PRL i powinno sie jednoczesnie stosowac jakis inny lek na jej zbicie. Wiecie co mi jeszcze powiedział,że wszyscy Panią leczyli na podstawie tych hormonow ktore zrobili,glownie testosteron mialam wysoki,DHEAS,PRL,a nikt Pani nie zbadał tych najbardziej podstawowych kobiecych hormonow i oczywiscie dostalam serie nowych hormonkow do zrobienia...I jak tu uwierzyć lekarzowi,jak kazdy mówi co innego?:o

ja brałam diane, ale czułam sie strasznie. Próbowalam inne tabletki, ale wcale nie było lepiej. I porzuciłam zupełnie tabletki, bo juz miałam ich dość. PCO wcale mi nie przeszkadzało. Nie miałam @, no to nie miałam, w końcu kiedys się pojawiała. Oczywiście, nikomu nie polecam takich metod, ale bez tabletek też można żyć.

Gość alfik
up up up

Gość alfik
do olki;jka odstawilas tabletki to nie mialas zadnych problemow np z cerą?a jak wogole jest u was dziewczyny wlasnie z ochota na sex?piszcie bo u mnie tragedia:(

Nie, ale ja nigdy nie miałam problemów z cera, nawet jako nastolatka. Mam za to problemy ze zbędnym owłosieniem, ale diane i tak mi na to nie pomagała. A jak barłam diane, to nie miałam na nic ochoty, no chyba tylko żeby kogoś zamordować.

Gość alfik
dokladnie pomordowac wszystkich dookola,ja tez nie mialam problemow z cera ale po odstawieniu diany masakra.trzeba odstawic w chol... te wszystkie tabsy

Ale ja brałam je dość krótko, bo co drugi dzień miałam straszne migreny.

Gość aaalicja
też mam pcos i też brałam Diane i też miałam znacznie mniejsza ochotę, ale oprócz tego czułąm się dobrze; na cerę owszem pomogło. Brałam dwa lata z miesięczną przerwą na badania, potem gin stwierdził, że Diane to stara tabletka i, że nie można brać tak długo. Teraz jestem na Yasmin już pół roku. Jest w porządku, choć na początku - pierwsze dwa miesiące to był koszmar - wypadały mi włosy, a cera- aż szkoda mówić; teraz organizm się przyzwyczaił.. Bałam się, że Yasmin nie będzie tak dobrze jak Diane wpływał na cerę (wierzcie mi, za żadne skarby nie chciałam wrócić do stanu sprzed diane) ale jednak trzeba było zaufać. Dziewczyny, jeżeli coś jest nie w porządku to tabletki trzeba zmienić! Po co sie męczyć??? Ja zmieniłam, no i wreszcie mam ochotę.. Pozdrawiam!

Gość alfik
ja bralam 3,5 roku ale bez zadnej diagnozy ,tak poprostu lekarz mi je zapisywal zeby zbijac kase na comiesiecznych wizytach.;(

Gość alfik
odswiezam

Gość alfik
up up up upu p

Gość diane-35
Diane biorę już ok. 7 lat. początkowo lekarz przepisał mi ją na cerę, mój organizm nie miał większych problemów z przystosowaniem tych tabletek. znacznie jednak zminejszyła się moja ochota na sex, do tego stopnia że mój partner zaczął podejrzewać mnie nawt o zdradę. po czterech latach zrobiłam krótką przerwę, wróciły moje problemy z cerą, może nie w takim stopniu jak przed tabletkami, ale ogólnie stan się pogorszył. powróciły bardzo bolesne miesiączki, zdażyło się, że straciłam nawet przytomność i postanowiłam, że nie będę się tak męczyć skoro po Diane- 35 czułam się dobrze. po paru miesiącach wróciłam do tabletek. przez pierwszy miesiąc było fatalnie(nie przypominam sobie żebym czuła się tak źle gdy tylko zaczęłam je brać poraz pierwszy), strasznie bolały mnie piersi, nogi i ogólne rozdrażnienie, myślałam nawet o powtórnym odstawieniu ale postanowiłam przeczekać jeszcze trochę. dzisiaj czuję się b. dobrze, wszystkie dolegliwości odeszły(biorę już znowu ok. 2 lat). nie wiem dlaczego, ale wróciła też moja ochota na sex. na dzień dzisiejszy pojawiła mi się tylko "skórka pomarańczowa" na udach i wyczytałam właśnie, że to przez tabletki, gdyż wcześniej nie miałam z tym aż takiego problemu. w sierpniu 2006, po ślubie odstawiam tabsy ponownie gdyż planuje mieć kiedyś dziecko, a zapewne trochę czasu musi minąć żeby mój organizm wrócił do normy. do września biorę jednak bo boję się, że znowu pogoszy mi się cera przed ślubem i rozreguluje okres.