Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradźcie bo sama nie wiem

odpowiedzcie proszę!!!!!!

Polecane posty

Mam jeszcze troszkę czasu,ale już o tym myślę. Otóż jak wszyscy doskonale wiedzą zbliżają się święta. I mam pewien problem. Jestem od pół roku z facetem, zaproponowal bym po wigilii przyjechała do Niego, ale tam będzie Jego rodzeństwo i tak się zastanawiam czy nie będzie głupio wyglądać,że prezent mam tylko dla Niego?? Dodam, że będą tam też małe dzieci (są to dzieci siostry). Sama nie wiem, doradźcie!!Czy może każdemu kupić choćby drobiazg, ale z kolei czy się nie wygłupię?? Poradźcie proszę i dziękuję za odpowiedzi. Dodam, że nie jestem małolatą, tylko jakoś nie byłam wcześniej w takiej sytuacji.

Na twoim miejscu jemu dałabym prezent troszkę wcześniej np. jak po ciebie przyjedzie albo jakoś dyskretnie. Reszcie rodziny nie musisz robić prezentów i myslę, że nikt nie będzie od ciebie tego wymagał. Jeśli chodzi o dzieci to zaopatrz się w jakieś czekolady :-D i masz problem z głowy.

dzięki za radę, ktoś jeszcze?

Gość lipka
wez z domu kawalek ciasta, cukierki, zawiez to dla wszystkich,a chlopakowi daj prezent np 23 grudnia

Gość poradz sie faceta
choc faceci sie slab znaja na prazentach. Moze wymysl jakis wspolny prezent dla calej rodziny - w koncu cie goszcza. Ew zapropnuj jakis wklad w swieta - np cos upicecz. Moze to daj z ladna latera? Alebo duza gwiazde betlejemska? Dzieci pewnie dostana cos pod chonke od swoich, mozesz miec ew jakies zupelne drobiazgi nie pod choinke ale na poewitanie

dodam jeszcze, że jestem dość mocno związana z Ich rodziną, często sypiam u Niego w domu, np raz w tyg, a u Jego siostry również nocowaliśmy, bywam na wszelkich imprezach rodzinnych typu imieniny, urodziny, rocznice....

Gość poradz sie faceta
z paterą mialo byc

Najprostsze rozwiązanie na świecie - facetowi prezent wręczasz wcześniej, do jego rodziny jedziesz z butelką dobrego wina i pudełkiem eleganckich czekoladek, a dla dzieci, jeśli chcesz je zdobyć ;-) - faktycznie czekolady czy cokolwiek innego słodkiego - ale pamiętaj, żeby w takiej sytuacji każde dziecko coś dostało! (czyli niezbędny jest wywiad środowiskowy ;-) ) Ale masz fajnie - wesołych Świąt! :-)

No to myslę, że jakiś wkład w święta to dobry pomysł, kup albo upiecz jakieś ciasto, kup dobre wino a dzieciakom daj czekoladki, wszyscy będą zadowoleni.

Gość wandaibanda
o huj ci chodzi z ta patera

tylko jak mam Go spytać... czy kupić coś dla Twojej siostry? tak jakoś durnowato, sama nie wiem

Gość poloperek
ja tez sadze ze rozmowa z partnerem powinna tu pomoc.

dziś idę już nynki, ale jestem wdzięczna za wszelkie odpowiedzi/podpowiedzi :)

Gość Wigilia
to święto rodzinne i uważam, że nie powinnas jechac do faceta w ten dzień, po prostu za krótko się znacie. Nie wypada. Jednak o ile się jednak zdecydujesz to w zadnym razie nie rób prezentów całej jego rodzinie bo to śmieszne .

Gość google dobre na wszystko
To może dziwne, bo odmienne od tego, co mówi tu większość dziewczyn, ale ja na Twoim miejscu czulabym się strasznie niezręcznie wręczając prezent tylko facetowi, podczas gdy gościć będziesz u jego rodziny. Oczywiście, na tym etapie znajomości zaproszenie na wigilię, najbardziej rodzinny dzień w roku, jest malą gafą ze strony chlopaka. Chyba nie pomyslal, że znacie się zbyt krótko. Może zaproponuj mu, że odwiedzisz go w pierwszy czy drugi dzień świąt?

Gość Zdecydowanie odradzam
wizyte w ten dzień u twojego chłopaka. Znacie się krótko i nie wypada. A z tymi prezentami to co niektórzy przesadzaja, chcesz się zamienic w św. Mikołaja, to będzie śmiesznie wyglądać, nie mówiąc o tym, że jego rodzinę postawisz w niezręcznej sytuacji. Daj sobie spokój z odwiedzinami w ten dzień i z prezentami, nie wypada.

Gość amnezja42
Przychylam się do wcześniejszych wypowiedzi. Kupując wszystkim prezenty wprawisz ich w zakłopotanie. Przyjete są drobiazgi dla dzieci. Prezent chłopakowi daje się wczesniej. Dla gospodyni możesz przywieźć ciasto wino gwiazdę betlejemską w doniczce lub jakiś ładny stroik musi to być coś calkiem niezobowiązującego.

Gość Dziewczyno nie masz wyczucia
To święto RODZINNE a ty do rodziny jeszcze nie należysz. Jeżeli jego rodzice ciebie zaprosza to możesz ich odwiedzić, ale na pewno nie w Wigilię, co najwyżej w 1 lub drugie swięto. Zasada jest taka Wigilia - spotyka się rodzina 1 święto - rewizyty w rodzinie 2 swięto - ewentualnie spotkania ze znajomymi Facet ciebie zaprosił bo nie zna podstawowych zasad :-D

Gość Uważam że jak
juz to powinni ciebie zaprosic jego rodzice, a nie tylko facet... Wątpię, żeby ciebie zaprosili jego rodzice w Wigilię, to po prostu nie jest stosowane. Nie wypada, bo nie nalezysz do rodziny :-D No a juz z prezentami to niewypał ... chyba, że bedziesz pracowac za Gwiazdora :-D

nie no spoko ------->>>>> poradź sie faceta, jasne a niby jak ma sie go o to zapytać? może:\"kochanie, jak myślisz kupować prezent twojej rodzinie, czy nie muszę, bo wiesz nie chcę czuć się niezręcznie w razie czego..., a jak mam kupić to za ile kasy? jakieś droższe, czy jakieś badziewie po przecenie? poradź prosze, bo znasz lepiej swoja rodzine i wiesz co im będzie odpowiadać...\" pogratulować :o

a tak w ogóle, to nie powinnaś iść do niego w Wigilię, znacie sie krótko, a nie wiesz, czy chłopak zaproszenie uzgodnił wcześniej z rodzicami i czy oni będą chcieli Cię gościć przyjdź do niego na Szczepana, obsyp owsem ;), złóż życzenia ;)

On po prostu traktuje mnie już jako rodzinę, jestem zapraszana na wszelkie imprezy rodzinne, często na niedzielny obiad, a wizyta ma być po wigilii - wieczorem. A co taktu mojego faceta to jest jak najbardziej taktowny i było mi bardzo milo, że mnie zaprosił, nie wiem dlaczego wszystkich tak to dziwi, mój poprzedni partner tez przychodził do mnie po wigilii..

Gość koleszanka
a ja uwazam ze 1,Skoror chodzisz do neigo tak czesto i spisz to na wigilie mozesz isc do niego 2, ale zapytaj go niedlugo czy jego rodzice o tym wiedzo i ze wolalabys to uslyszec od nich ... ( ze cie zapraszajo) 3,jezeli rodzice cie tez zapraszajo to facetowi prezent daj w samochodzie jak po ciebei przyjedzie 4,Dla pani domu powinnas zawiesc ciasto i jej dac do reki Dla pana domu powinnas wreczyc wino( tylko pamietaj juz sie wykosztuj i kup jakies lepsze:D ) a na stół mozesz polożyc jakies dobre czekoladki ( roszer , albo rafaello ... tylko te najwieksze) 5, dla dzieci zawies po czekoladzie i takim mikolaju czekoladowym ... daj je jednej z siostr albo komus albo sama rozdaj dzieciom ... albo daj jednemu z nich zeby sie podzielili .. pamietaj dla kazdego musi starczyc. 6, niesiedz na wigili za dlugo i nie spij tam ... hyba ze rodzice jego juz pare dni wczesniej ci pwoiedzo zebys pryjechala i zebys wziela ze sobo pizame bo jzu przecierz do domu nei ebdziesz wracac. taka jest moja rada rób jak chcesz tylko nei baw sie w swietego mikolaja i kazdemu z osobna nei rob prezentów i Jeszcze jedno naj wazniejsze jesli zawieziesz ciasto to zrób je sama albo popros mame.. jeslu kupis zje to odrazu sie kapno ze bylo kupione i dostaniesz od nich punkty ujemne hihihi :P:P milych iw esolych swiot ... mój chloapk tez mnie zapraszal ale moja mama powiedziala ze sie obrazi jak nei zostane u niej na calo wigilie i jak nie bede u niej nocowac ... a tak wogle to mi rozkazala ze nei mam prawa jechac tam :(:( chociarz ty m,asz dobrze ja bym zrobila tak jak napisalam na gorze .... Wesolych swiot

Koleszanko!! dziękuję Ci bardzo, wreszcie jakaś konkretna odpowiedź... ja też jeszcze się waham czy przyjąć zaproszenie i czy nie prościej będzie jeśli spotkamy się w pierwsze święto....

Gość psychoterapeuta marian
podaruj mi swoja brożke napewno sie ucieszy

up