Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...___...___...___...___...

Nowocześni ludzie.....

Polecane posty

ludzie, którzy nie popierają homoseksualizmu, chodzą do kościoła, nie uprawiają seksu przed ślubem, nie całują się na pierwszej randce, nie chcą mieć komputera okrzyknięci zostali mianem ludzi staroświeckich, starej daty itd. Za to ci, którzy zapomnieli o wszystkich wartościach tak misternie wpajanych im w dzieciństwie uważają się za lepszych, modnych, nowoczesnych bo przecież niewarto mieć własnego zdania, lepiej iść za tłumem, nie warto przyznawać się do wyznawanej religii, bo to jest niemodne najważniejsze jest, żeby pokazać swoją "klase", zbluzgać pierwsza lepsza osobe, nieważne za co, po to tylko, zeby dowieść swojej inteligencji

Gość idiotka zapewne
...___...___...___...___... - "Za to ci, którzy zapomnieli o wszystkich wartościach tak misternie wpajanych im w dzieciństwie ..." trochę to nie tak, bo przecież, gdyby w dzieciństwi wpajano im te wartości nie wyrośliby dzisiaj na tych, którzy : "uważają się za lepszych, modnych, nowoczesnych bo przecież niewarto mieć własnego zdania, lepiej iść za tłumem, nie warto przyznawać się do wyznawanej religii, bo to jest niemodne najważniejsze jest, żeby pokazać swoją "klase", zbluzgać pierwsza lepsza osobe, nieważne za co, po to tylko, zeby dowieść swojej inteligencji"

Gość xaxaxa
"bo przecież niewarto mieć własnego zdania, lepiej iść za tłumem" - przepraszam bardzo, a za kim Ty idziesz ?? Chyba nie wiesz tego prawda ?? Że sama podążasz za tłumem ograniczonych, zacofanych ludzi, dla których przeszłość była jest i będzie niezmienna i taka sama. Oni takie coś utrwalili setki lat temu i nie tylko przed Tobą szli za nimi jak i Ty idziesz w tym pochodzie baranów. Więc kto tu za tłumem podąża ?

Gość kuliga
tak jak ty mysla ludzie w wieku 17-19 lat ktorzy szukaja akceptacji w grupie byc moze tyle wlasnie masz lat,jesli jestes pewna swojej wartosci i swoich pogladow to masz gdzies to co ludzie sobie o Tobie pomyslą, nie szukasz popularnosci wsrod grupy a jesli twoi znajomi sa inteligentni zrozumieja twoja odmiennosc i roznice w pogladach.

Gość alija
na co ci komputer...na co ksiązki - masz radyjko nastawione na "radiomaryja' i moherową myckę i wystarczy... Hitlerowcy też mówili Polakom że im wystarczy umieć liczyć na palcach i słuchać ich rozkazów.Bez dyskusji!!! Tak jak buc z Torunia nazazuje co mamy myśleć.

widze, że nie dociera do was to co napisałam, wyrywacie je z kontekstu i interpretujecie tak jak wam wygodnie jeśli chodzi o brak kompa, to tylko przykład, chodzi o to, że każdy żyje na swój sposób, bo ma do tego prawo, nie jest uzależniony od wynalazków cywilizacji i nie podążam za żadnym stadem baranów, jak to określiła xaxaxa wybacz, ale na świecie jest tyle osób, ze siłą rzeczy niektóre poglądy muszą być zgodne :o nie szukam też żadnej akceptacji, a jeżeli bedę jej szukać to napewno nie wśród tak płytkich osób jak wy założyłam ten topik tylko po to, żeby dowiedziec się jakie jest wasze zdanie na ten temat, a nie o krytyke i to, że na początku wymieniłam pare przykładów, to nie znaczy, ze sama mam takie poglądy, chciałam poprostu poruszyć problem współczesnego człowieka ----->>>> idiotka zapewne to, że ktoś komuś wpajał jakieś wartości to nie znaczy, ze nie mogły się zatracić

je*---->>>> zadania poprawiam sie, bo znajac zycie ktos by sie przyczepił :o

nowoczesny czlowiek to : wypachniony chocby pachnidlem 7 kwiatow z bazaru w piescirogach. jada tylko w mak burdelach albo makdonaldach , nie jada plackow , klusek tudziez inszych obiadow staroswieckich najlepiej jak jest zorganizowany i tak przy kompie w pracy ma obrotowe krzeslo i na gwizdek dla niepoznaki zwanym lunchem obrot w lewo iiii goracy kubek i juz nazarty i do tyry. nosi pod pacha newsweek lub polityke, albo wybiorcza , i gada jak z serialu moda na sukces - kcesz pogadac?

Gość ano toć
nowoczysny człek, to se oglada najczyńścij zbuntowanego anioła, albo luz maryje i chodzi w okich fojnyk drysach, ja to żem widziała na polsacie (bo do niedawana to leciał taki ykstra nowoczysny program) egzkluziw i tam britni mioła taki fajny, szykowny drysik i tak se biegala po scynie, ino jej sie tako duzo dziura na dykoldzie zrobiła.... a no pywnie sie dziwce strosznie zawstydziło jak zobaczyło sie w tylywizyji, no ale taki prosty człowiek to zrozumi takom, bo som wie z doświadczenia, że czosem, to jak sie szoruje korotoczem podłoge na kolanach, to sie drys łatwo przydzira..., albo jak czasem człek zahaczy i szorpnie to tyz

Gość nowoczesna modelka Roxana
ja nowo czezna jezdem

Gość nowoczesna modelka Roxana
z domu Zdzicha z Piescirogow [adres pytac na przystanku PKSu] jezdem tego warta

Gość też
Autorko, może faktycznie w Twojej grupie wiekowej jest takie ostre rozgraniczenie. Ale potem już nie! Ja np. (jestem pod trzydziestkę) spotykam wyłącznie ludzi "środka", którzy starają się czerpać to, co najlepsze, z nowoczesności i to, co najbardziej wartościowe, z tradycji. Pozdrawiam :)