Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podmywanie się

PODMYWANIE SIĘ

Polecane posty

Gość podmywanie się

Dziewczyny, czy w ciągu dnia odczuwacie potrzebę, żeby sie podmyć? Ja mam obsesje na punkcie czystości w miejscu intymnym, podmywam sie po każdym skorzystaniu z toalety, a słyszałam, że łatwo nabawic się jakiejs infekcji, wierzyc mi się nie chce. Wiecie coś na ten temat?

Gość ja też podmywam sie często
mam w łazience bidet, co bardzo ułatwia higienę miejsc intymnych, do mycia używam tylko płynów właśnie do higieny intymnej. Nie zaszkodziło mi to w niczym, nigdy nie miałam żadnej grzybicy, swędu itp. sensacji :)

Gość ja sie
myje w miejscach intymnych trzy razy dzienie i tez mi to w niczym nie zaszkodzlo. Uzywam lagodnych plynow z kora debu. Jezeli nie mam mozliwosci podmycia sie w ciagu dnia,to uzywam chusteczek do higieny intymnej. Bardzo ulatwiaja zycie.

Gość podmywanie się
ja nie mam bidetu, a bardzo chciałabym mieć.

Gość ja też byłam taką maniaczką
podmywałam się kilka razy dziennie, używałam wkładek o świeżym zapachu, jak gdzieś wychodziłam to po każdym siusiu koniecznie przecierałam się husteczkami nawilżającymi do miejsc intymnych. I z nienacka zaczęłam mieć upławy. Razem z ginekologiem szukałam przyczyny, wykluczając od razu brak higieny. Podczas leczenia, dość kosztownego bo nabawiłam się niezłego zapalenia pochwy z początkami nadżerki lekarz spytał mnie jak często się podmywam. Po wysłuchaniu moich wywodów na temat higieny złapał się za głowę! Teraz się podmywał dwa razy dziennie, a czasem tylko wieczorem. Na jego zalecenie zrezygnowałam z wkładek i płynu do higieny intymnej przerzycając się na mydło. Pomogło. Już rok nie mam rzadnych dolegliwości, nie czuje się nie domyta. Nadmiar higieny też szkodzi

Gość allllla
Po sikaniu naprawde wystarczy wytrzec sie papierem i używać wkładek hig. Naturalna wydzielina nie jest wcale az tak okropna -jesli jest sie zdrowym:) Mycie sie kilka razy dziennie to lekka przesada

Gość ja sie
oczywiscie,ze przesadzanie z higiena to nic dobrego, ale nie uwazam,zeby mycie sie dwa razy dziennie to byla przesada. Ja na przyklad nie wyobrazam sobie,zebym sie miala rano nie podmyc. Zle bym sie czula przez caly dzien. Nie wyobrazam tez sobie,ze mialabym sie nie podmyc przed spotkaniem z facetem- glupio by mi bylo pojsc z nim do lozka, jesli nie wiedzialabym,jak tam pachne. Juz pomijam wydzielin eintymna,ktora faktycznie nie ma przykrego zapachu,jesli kobieta jest zdrowa. Ale przeciez te miejsca sie poca,jak kazde inne, poza tym siuski i kupka tez swoje moga zrobic, wiec wole byc pewna :) Ten trzeci raz myje sie wieczorem, przed spaniem,z tym,ze nie zawsze. Jak jestem bardzo zmeczona, to tylko twarz i zabki i ide spac :)

Gość palomcia
Może to dziwne, ale mnie ta wydzielina brzydzi i lubię czuć sie sterylnie czysta. Mycie się kilka razy dziennie to minimum.

Gość przesadzacie
Myć powinno się raz dziennie w tych miejscach, a w dni w których mam się obfita wydzielinę dwa razy dziennie. Tylko miesiączka jest wskazaniem do częstszego podmywania. Ale jesli póxniej chcecie mieć infekcje, nadzerki i nowotwory to wasza sprawa, bo myjac się niszczycie naturalną barierę przed bakteriami, grzybami i wirusami. a to ze czujecie sie brudne to ylko kwestia psychiki i odruchów warunkowych. Jestescie do tego przyzwyczajone ale mozna sie odzwyczaic

Gość za duzo higieny
jest na pewno szkodliwe. wszystko zalezy od tego jak kto sie poci. mnie wystarcza raz dziennie i to wieczorem. Jak dotad zero chorob, grzybic itd. Wyjatkiem sa dni kiedy mam okres, wtedy trzeba wiecej higieny.

Gość do przesadzacie
chyba mylisz podmywanie sie z irygacją :P

Gość ja sie
haha teraz mnie rozbawilas. Nowotwor z tego co wiem nie robi sie od mycia sie :) Nadzerka tez nie-dla twojej wiadomosci. Owszem infekcje grzybicze moga sie przyplatac od nadmiernej higieny,ale powtarzam: mycie sie dwa razy dziennie nie jest nadmierna higiena. To wrecz podstawa higieny moim zdaniem. A poza tym: nie jest ci glupio podczas seksu, gdy byc moze nie pachniesz tam zbyt milo (przeciez w ciagu dnia sikasz i robisz inne tym podobne rzeczy,pocisz sie-myslisz,zeto jest bezwonne?)?

Gość seks to inna sprawa
Przed seksem to inna sprawa. a co do nowotworów to nowotwory maja często podłoze wirusowe jakbys nie wiedziała a myjąc się za czesto niszczysz bariere chroniaca cię przed nimi.

Gość ja sie
Owszem, nowotwor szyjki macicy ma podloze wirusowe-wirus ten jest przenoszony droga plciowa i nie ma NIC wspolnego z higiena-jej nadmiarem,badz brakiem.

Gdybyście były idealnie zdrowe, zdrowo się odrzywiały, to w waszym organiźmie nie byłoby tylu toksyn i mocz nie miałby zapachu a kał miałby zapach fizjologiczny, ale nie jakiś cuchnący smród. I też byście się tam tak nie pociły. I wtedy nie miałybyście obawy przed stosunkiem, że tam nieładnie pachniecie. Moim zdaniem podmywanie raz dziennie jest w zupełności wystarczające, o ile nie macie okresu.

Gość ja sie
Poza tym, piszesz,ze seks to inna sprawa. A skad wiesz,czy na przyklad facet cie nie zaskoczy w ciagu dnia, wtedy,gdy akurat nie bedziesz umyta? Ja tam wole byc czysta zawsze-nie znacie dnia ani godziny ;)

Gość ja sie
Bzdura!!! Mocz i kal osoby idealnie zdrowej MAJA ZAPACH i to wcale nie najprzyjemniejszy. Kto ci nagadal takich bzdur??? Nie kompromituj sie,kobieto (Kurtko) :)

Gość a facet to co
A faceci się myją tak czesto jak my w ciagu dnia?? Skoro u niech nie przeszkadza ci zapach moczu i kału to w takim razie oni tez mogą tego wogóle nie czuc... Nie mówiac o tym ze stwierdzono ze zapach wydzieliny z pochwy ma dla faceta działanie podiecajace, bo siadczy ze kobieta jest płodn, a śluż pokazuje sie przeciez w dni płodne. Czysty dobór naturalny....

Gość ja sie
Naprawde musze ci tlumaczyc roznice w budowie kobiet i mezczyn (na przykla usytulowanie odbytu w stosunku do narzadow plciowych)? Poza tym,ja tez wole jak moj facet myje sie w miejscach intymnych dwa razy na dzien, a juz na pewno przed seksem.

Gość do ja się
przed seksem?? a jak cie zaskoczy w ciagu dnia?? twoja własna wypowiedz: "A skad wiesz,czy na przyklad facet cie nie zaskoczy w ciagu dnia, wtedy,gdy akurat nie bedziesz umyta?" I zdecyduj się czy mówisz o zapachu czy nie. Twoje posty sie jeden drugiego nie trzymają

dziewczyny! cały czas nosicie wkładki? jakie najlepsze?

Gość bella intima

Gość ja sie
do "do ja sie", ostatnie wyrazenie "a juz na pewno przed seksem" bylo skierowane do osob,ktore generalnie na codzien sa z higiena na bakier. Moj facet myje sie rano i wieczorem i z higiena nie ma problemow.

Gość ja sie
A swoja droga teraz juz mnie przestaly dziwic tematy w stylu: "mojej dziewczynie smierdzi c...". Kiedys myslalam,ze zakladaja je jakies chamy,ale teraz widze,ze brak higieny to niestety rzeczywistosc. NO bo jak inaczej mozna wytlumaczyc,ze ktos sie dziwi, jak mozna sie podmywac dwa razy dziennie i najezdzaja wszyscy na mnie, jakbym nie wiem jaka rewolucyjna teze oglosila.

Gość więc ty tez mozesz
więc co to za problem z myciem się tak w przypadku kobiet??

Gość jesteście
beznadziejne, najlepiej siedzcie cały dzień w wannie to może was wtedy chłopak nie zaskoczy. Wy chyba nie macie nic innego do roboty tylko myślicie czy was "niezaskoczy". Ja sie myję raz dziennie i mi nic nie śmierdzi. a jak przychodzi do was facet to co on samymi mydłami i balsamami pachnie?

Gość ja sie
A co do pytania kiko na temat wkladek- ja uzywam carefree lub alldays, z tym,ze tylko przed okresem-kiedy indziej nie mam potrzeby.

Gość ja sie
do jestescie: owszem moj pachnie ladnie zelem do mycia ciala. A poza tym skad wiesz,ze nie smierdzisz? Wachalas? Gratuluje wygimnastykowania.

Gość do jestescie
to samo mówiłam i to samo robie

Gość ja sie
Ja naprawde sie zgadzam,ze nadmiar higieny szkodzi. Ale, Boze,ludzie-tu nie chodzi o siedzenie 24h/dobe w wanni,tylko o PODSTAWY.