Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1982

ciążę po harmonecie

Polecane posty

Gość 1982

znacie jakieś przypadki

Gość 1982
jakie serie itp.

Gość wiecie coś

Gość łooooooo mamo
serie wszytskie :p to zupełnie nieskuteczne tabletki... 99% kobiet stosujacych Harmonet konczy ciązą :P

a ja jakoś po harmonecie nie skończyłam ciążą wręcz przeciwnie miałam problem zajść w nią

Gość mam pytanie
kangurku, a powiedz, czy przed stosowaniem harmonetu próbowałaś zajść w ciążę? bo jak dla mnie, ktoś kto ma problemy po tabletkachz zajściem w ciążę, a nie próbował tego zanim zaczął stosować antykoncepcję hormonalną, albo nie zrobił soibie odp. badań, nie może zwalac winy porblemu bezpłodności na tabletki :o

Gość łooooooo mamo
>>> kangurek nie zrozumialas ?? Wkurzaja mnie po prostu wszystkie te laski ktore panikują z powodu niby "złych serii " harmonetu... a ty jak juz wspomniała "mam pytanie" nie mozesz zrzucac swoich problemow na harmonet... generalnie sporo kobiet ma problem i póki sie nie stara nie wie ze to nie jest takie proste zajsc w ciaze...

Moja kolezanka zaszla w ciaze po tych tabletkach a raczej w trakcie ich brania :( Miala niemila niespodzianke :( teraz jest mama polrocznej dziewczynki.

Gość Bzdury
niesamowite..... o ludzie, przestańcie wypisywać te bzdury!!!! Jeśli zaszła, to na pewno nie po tej niby "złej" serii, bo ta seria została wprowadzona na rynek niedawno!!!!!!!!!!! A nie dwa lata temu czy ileś tam. Po prostu musiała mieć wymioty, albo zapomnieć jakiejś tabletki, albo coś innego. Ja też biorę Harmonet i jakoś dziwnie nie jestem w ciąży!!!! A jestem płodna niestety jak królik, kiedy nie stosowałam tabletek od razu zaszłam w ciążę. Kurczę, jak się boicie że tabletki nie działają to przestańcie je brać i stosujcie gumki!!!!! Albo nie uprawiajcie seksu.

Gość jakoś nie chce
mi się wierzyć, że przy braniu zawsze o tej samej porze, przestrzeganiu zasad brania zachodzi się ot tak w ciążę....

Gość Bzdury
No bo się nie zachodzi!!! Tylko ktoś na tym forum uparł się żeby straszyć dziewczyny, bez sensu całkowicie. Chryste, przecież firma by nie wprowadzała na rynek tabletek które nie działają!!!! Zresztą bardzo dobra firma, i tabletki też naprawdę super, jedyne po których nie mam żadnych dolegliwości ani uciążliwych skutków ubocznych....

A więc: Ten ułamek procenta, który oznacza nieskuteczność tabletek, to po prostu błędy w trakcie przyjmowania, tj niewłaściwa pora, wymioty, biegunka itp. I przestańcie wreszcie panikować!

Gość oleczka12356
skromnisia na innym forum pisałaś że po jakiejś serii zaszła w ciążę i to tą 2 miesiące temu wycofaną i przywróconą to ciekawe jak ok. 1,5 roku temu mogła być ona w obrocie;(

Gość oleczka12356
konkretnie pisałaś to na forum "harmonet zła seria" więc nie wiem jak mogła zostać mamą jak w zeszłym roku były inne serie

DROGIE PANIE!UZYWALAM TABLETEK HARMONET PRZEZ ROK I W CIAZE NIE ZASZLAM.MUSZE DODAC,ZE CHYBA ZADEN MOJ STOSUNEK NIE NALEZAL DO PRZERYWANYCH:)JEDNAK PROSZE O UWAGE!!!!WSZYSTKIE KOBIETY,KTORE MAJA SŁABA TKANKE LĄCZNA(PROBLEMY Z NACZYNKAMI).JA NIESTETY DO TAKICH NALEZE A WCZESNIEJ Z POWODU NIENALEZYCIE PRZEPROWADZONYCH BADAN PRZEZ GINEKOLOGA O TYM NIE WIEDZIALAM I OD HARMONETU POJAWILY SIE U MNIE STRASZNE HISTORIE;POPEKANE NACZYNKA NA CAŁĄ ŁYDKĘ A DO TEGO HEMOROIDY:( UWAZAJCIE DZIEWCZYNY!!!POLECAM HARMONET TYLKO TYM DOBRZE PRZEBADANYM.JEZELI GINEKOLOG NIE ZALECI BADAN SAME SIE UPOMNIJCIE-WARTO!POWODZENIA:)POZDRAWIAM WSZYSTKIE

Gość dobrze że i takie
sytuacje opisujecie to ważne dla nas harmonowiczek pozdrawiam:)

\"BZDURY\"!PO CO SIE TAK KOBIETO CISNIENIUJESZ NA WYPOWIEDZI I PYTANIA INNYCH?:)PRZECIEZ PO TO JEST TE FORUM ABY PORADZIC SIE KOBIET,KTORE MAJAC WIEKSZE DOSWIADCZENIE Z DANYM PROBLEMEM MOGA NAM POMOC:)A HA JESZCZE JEDNO:PAMIETAJ,ZE JEDNYM ZE SKOTKOW UBOCZNYCH W PRZYJMOWANIU HARMONETU SA SPOWODOWANE NIEODPOWIEDNIO DOBRANA DAWKA HORMONOW ZABURZENIA EMOCJONALNE.MOZE JEDNAK MASZ JAKIES DOLEGLIWOSCI?.................:)

Gość 465465456
venus "bzdury" chciała tylko zakomunikować skromnisi co o tym myśli tak więc nie panikuj

Gość Bzdury
Verus, czy tam Venus. Nie mam zaburzeń emocjonalnych! Po prostu po raz tysięczny spotykam się na forum z przedziwnymi wypowiedziami, ot co, i mam wrażenie że czasem niektórzy specjalnie robią sobie jaja, żeby przestraszyć dziewczyny. Niepotrzebnie! Tabletki są po to, żeby działały. I nie ma cholery - jak bierze się regularnie, nie ma się wymiotów, ani nie bierze leków kolidujących z tabsami anty, to NIE ZAJDZIE się w ciążę!!! Nie ma po prostu takiej możliwości. A co do tych naczynek.... to się tyczy KAŻDYCH tabletek nie tylko Harmonetu. :)

Gość martaaaaaaaaaa
Ja przyjowałam Harmonet przez rok i zaszłam w ciaze. Poroniłam w 9 tyg, bo organizm nie byl w stanie utrzymac ciazy -przez sztuczne hormony w tabletkach, ktore zupelnie rozstroily moj system hormonalny. Bralam regularnie, nie mialam wymiotow, biegunek, silnych chorob, nie zazywalam zadnych lekow ani ziól ktore moglyby obnizyc skutecznosc. gin powiedzial mi, ze bylam w tym małym procencie kobiet ktorych organizm SAM przełamał bariere antykoncepcyjna. To cos w rodzaju naturalnego odruchu obronnego, cialo przyzwyczaja sie do tabletek i znajduje sposob by je 'oszukac'. Teraz juz wiem, ze jak lekarz mowi 'tabletki NA PEWNO zadzialaja jesli bedzie sie pani stosowac do zalecen w ulotce' to wciska mi kit.

Gość aga27
Bzdury - masz calkowita racje! I chyba niektore z nas zapominaja, ze po to jest tyle rodzajow tabletek, bo kazda z nas ma troche inny "klimat hormonalny" i na rozne roznie reaguje. Ja biore Harmonet jakies 2 lata, przeszlam na niego po Cilescie, po ktorym zaczelam produkowac mleko, po - latach od ostatniego karmienia... W ciaze nie zaszlam po zadnej pigulce, a plodna jestem bez watpienia, bo mam juz trojke dzieci, wspanialych, slicznych i madrych, ale juz mi wustarczy. Z naczynkami mam problemy od pierwszej ciazy, ale po Harmonecie absolutnie nic sie nie zmienilo. Naprawde nie dajmy sie zwariowac, wszystkie pigulki sa rownie skuteczne i praktycznie w 100%, tylko reakcje na pigulki kazda z nas musi sprawdzic na sobie. I doswiadczenia kolezanki nie maja tu zadnego znaczenia...

Gość czarna stopa
Witam jakis czas temu przerwalam branie tabletek i mam do sprzedania: dwa opakowania Yasmin z data waznosci 11/2010 oraz dwa opakowania Harmonet do 07/2010 cena za opakowanie 20 pln ( przegladalam ceny w internecie - 20 pln to chyba korzystna cena) pigulki beda do odbioru w Warszawie miedzy 7 a 21 sierpnia moge tez wystawic na alegro ale bede musiala doliczyc jakies 5 zl za przesylke interesantki pisac na : czarne4stopy@o2.pl pozdrawiam M

Witam, mam do odsprzedania 5 listków Harmonetu. W razie zainteresowania proszę o pilny kontakt. olcia.k@o2.pl

ja brałam harmonet rok mając 26lat,nie byłam nastolatką,zdarzało mi się ominąć tabletkę i nie zaszłam w ciąże,działały na mnie dobrze,libido wysokie ,aż za bardzo,cera gładka,włosy mocne,jedynie straciłam troszke na wadze w pierwszych miesiącach stosowania,potem było lepiej z apetytem

ja brałam harmonet rok mając 26lat,nie byłam nastolatką,zdarzało mi się ominąć tabletkę i nie zaszłam w ciąże,działały na mnie dobrze,libido wysokie ,aż za bardzo,cera gładka,włosy mocne,jedynie straciłam troszke na wadze w pierwszych miesiącach stosowania,potem było lepiej z apetytem

Witam, sprzedam kilka listków Harmonetu. Kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam

Gość Emileczka92
Witam, Biorę tabletki anty Harmonet już (albo dopiero) od 11 dni, dziś o 23 12 tabletka. Odkąd zaczęłam je brać mam następuje skutki uboczne: wydaje mi się, że dość często pobolewa mnie głowa, ale może to być też wynikiem czego innego, pobolewał mnie parę razy brzuch i jajniki w późniejszych dniach cyklu, a co najgorsze jak dla mnie na razie to to, że odkąd zaczęłam brać tabletki to okres mi się jeszcze nie skończył ;/ przez ok. tydzień miałam krwawienia tak jak przy okresie, ale już od tego czasu mam plamienia i lekkie krwawienia i ani dnia przerwy ;/ Zaczęłam stosować tę metodę antykoncepcji by móc w końcu cieszyć się seksem bez dodatkowych zabezpieczeń, a tu du*a, bo mój chłopak przez te moje plamienia nie chce się ze mną kochać nawet z gumką, bo się brzydzi ;( więc można w sumie powiedzieć, że mój okres trwa już 12 dni ;/ ciekawi mnie czy przy pierwszym opakowaniu kiedyś to minie, czy może się to ciągnąć nie wiadomo jak długo?! Czy któraś z Was tak już miała? Nie uśmiecha mi się akurat, żeby ten skutek uboczny utrzymywał się np aż do 3 opakowania ;( Poza tym pogorszył mi się stan mojej cery i to nie tylko na twarzy ;( a raczej liczyłam na rzecz odwrotną ;( i zaczęły mi włosy strasznie wypadać i bardziej się przetłuszczać, a byłam tak pozytywnie nastawiona do tych tabletek, bo ogólnie czytałam na ich temat większość dobrych opinii, ale teraz sobie myślę, że jak po drugim opakowaniu nic się nie zmieni, to poproszę moją gin o zmianę tabletek, na takie, które poprawią stan mojej cery to przede wszystkim i stan moich włosów i na takie, przy których może nie będę tak długo musiała się męczyć z tymi plamieniami i krwawieniami w ciągu całego miesiąca.. Nie wiem też czy na poprawę stanu mojej cery też będę musiała czekać do co najwyżej 3 opakowań, aż mój organizm się "przyzwyczai", czy jest to raczej taki skutek uboczny, który jest już uwarunkowany ilością hormonów w tabletkach i pozostaje mi tylko zmiana tabletek? :( No i na dodatek dzisiaj mnie zaczęły piersi boleć ;( masakra z tym wszystkim ;( Poza tym jestem jeszcze cholernie płaczliwa i nerwowa..po prostu istna huśtawka hormonalna :(