Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeemilka

praca???

Polecane posty

Gość eeemilka

Mam pytanie do młodych mężatek czy ciężko jest wam znaleźć pracę? Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami. pozdrownia

Gość babuszka
Masz na myśli zalożenie potencjalnych pracodawców, że jak mloda mężatka, to pewnie niedlugo dziecko i urlop macierzyński?

Gość eeemilka
Dokładnie o to mi chodzi, gdy pytają się mnie o stan cywilny i o to czy nie mam dzieci, gdy widze te spojrzenia to wiem, że juz pracy nie dostanę. ale oczywiście nie spytają się czy przypadkiem nie jestem bezpłodna, bo przecież tak też może być a może nie chcę mieć dzieci i stawiam na karierę.

Gość Babuszka
Bo to jest ustawienie domyślne - mężatka->ciąża->macierzyński->wychowawczy->powrót do pracy i zwolnienia na opiekę nad dzieckiem ;)

Gość eeemilka
mialam propozycje pracy w elektrowni, chcieli do wozka dzieciecego przyczepic pradnice generatorek taki , ze jak bede bujala wozkiem to prad bede wytwarzala. i co zgodzic sie na to? co o tym sadzicie?

Gość Babuszka
Na ten klopot najlepiej jest miec pracę zanim wyjdzie się za mąż. W trakcie pracy nikt juz wstrętów nie będzie robil, że bierzesz ślub.

Gość yyyyhhhh
pracodawca nie może pytać o takie rzeczy!!! Możesz takiego kogoś zaskarżyć do sądu jeśli udowodnisz że właśnie o to wypytywał!

Gość eeemilka
niestety tak właśnie do tego podchodzą pracodawcy, nawet jeśli tak wcale nie będzie

Gość Babuszka
I co z tego będzie miala? Bo pracy na pewno nie...

Gość yyyyhhhh
odszkodowanie i to spore a jak będzie więcej takich spraw to może ci potencjalni pracodawcy się w końcu opamiętają!

Gość eeemilka
i mysle , ze maja racje bo sama sie tak zastanowilam to doszlam do wniosku , ze to oszustwo kryc ciaze i do pracy sie najac by zasilek wydebic. wstydzcie sie babsztyle.

Gość eeemilka
oj Ty co się pode mnie podszywasz daj sobie spokój

To prawda młoda mężatka=macierzyński. Znam to z doświadczenia. Zaraz po skończeniu studiów byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i wszystko było ładnie, pięknie (odpowiednie wykształcenie, kwalifikacje, nawet mogłam sobie wybrać miasto gdzie chcę pracować) dopóki nie zapytano czy mam dzieci. Wtedy rozmowa zeszła na inny tor a to będę miała pewnie zaraz dzieci , macierzyński itd itd i oczywiście pracy nie dostałam. Więc najpierw będę mieć dziecko a potem będę szukała pracy.

Gość Babuszka
A ile dotąd w Polsce zasądzono takich odszkodowań? Prosze o konkrety.

Gość yyyyhhhh
Ale tu nie chodzi o to czy baba szuka pracy w ciąży czy nie! teraz każda młoda kobieta stanowi "zagrożenie" dla takiego pracodawcy bo a nóż niedługo jej się zachce mieć męża i dzieci! Najlepiej właśnie mają kobiety już ustatkowane i z dziećmi..

Ja w czasie pracy zaszlam w ciaze pracodawca nie robil mi zadnych problemow.Myslalam ze mam swietnych szefow,ze wroce po wychowawczym i bedzie po staremu.Wlasnie mi sie konczy i powinien zagwarantowac mi stanowisko pracy,ale mysle ze nie zwolni dziewczyny ktora byla na moje miejsce, a ze mna co bedzie? Moze ktoras sie orientuje jakie mam prawa i czy np:moze mnie zwolnic mam umowe na stale

Gość uuuuuuuuuuuuuuu
trzeba było pierwsz prace znaleść a potem dopiero do ożenku

Gość yyyyhhhh
Tego dokładnie nie wiem. Rozmawiałam z kuzynką, ona studiuje prawo i właśnie od niej się dowiedziałam że pytanie o sprawy osobiste jest zakazane. Jak będę się z nią widziała wypytam dokładniej :D

Gość uuuuuuuuuuuuuuu
oj kobiety przecież to naturalne że pracodawcy nie chca mieć chwilowego pracownika. dlatego albo rybki albo akwarium

Gość Babuszka
Tak, jest zakazane od ubieglego roku, ale w praktyce niewiele z tego wynika. Trzeba miec niezbity dowód, że tylko i wylącznie z powodu dyskryminacji na tym tle (stan cywilny, plany macierzyństwa itp) nie otrzymalo się posady. Jak to zrobić? Powodzenia!

Gość yyyyhhhh
Sposoby na to jakieś są bo jakieś oszkodowania na pewno zasądzono. Tyle że sama nic konkretnego nie powiem bo nie wgłębiałam się w temat :D

Gość eeemillka
no wlasnie tak to jest glupie kurwy oszukujecie na swojej pizdzie chcecie wykrecic pracodawce bo ten co Was wyrucha i bachora zrobi to najczesciej nieudacznik to trza przedsiebiorce wciagnac w koszta. ech ruchawice jedne.