Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pcos

czy to prawda???

Polecane posty

Gość pcos

Mój lekarz powiedział mi, że jak zajdę w ciążę i urodzę dziecko, to wszystkie moje problemy z pcos skończą się. Czy tak jest naprawdę? A może są tu jakieś kobietki, ktore mają pco i rodziły już, jak to teraz u Was jest z tym pco?

Gość a co to jest
pcos?

Gość to jest choroba na cale zycie

Gość pcos
Wiem, że jest to "choroba na całe zycie", ale chciałabym wiedzieć czy faktycznie po urodzeniu dziecka zmienia się coś. Mój gin twierdzi, że mogę mieć wtedy normalne miesiączki i owulację. Jak to jest?

Gość co to jest pcos
???

Gość pcos
jest to zespół policystycznych jajników, nie wiadomo skąd się to cholerstwo bierze, lekarze podejrzewają, że ma podłoże genetyczne. A polega na tym, że są problemy z cerą, włosami, cykle są zazwyczaj bardzo nieregularne i bezowulacyjne, i wiele, wiele innych

Jesli to jest choroba na cale zycie to wiadomo, ze nic sie nie zmeini po porodzie. Byc moze przez jakis czas po porodzie bedzie lepiej (miesiaczki, owulacja) ale potem wszystko wraca :(

Gość pcos
do---> to jest choroba na całe życie Czy Ty masz pco? Rodziłaś już?

mam PCOS ale nie rodzilam jeszcze. Za to moja siostra tez ma PCOS i rodzila. Na jakis czas sie poprawilo i potem znowu miala te same "rewelacje" co przed ciaza i porodem.

Gość pcos
No to mnie nie pocieszyłaś :( A miałam nadzieję, że jak urodzę dziecko to się coś zmieni :( No to nie wiem w takim razie dlaczego mój ginek tak mi powiedział, może to zależy od kobiety?

Gość pcos
Mam jeszcze do Ciebie pytanko: jak Twoja siostra była leczona jak chciała zajść w ciążę i czy długo trwało to lecz

moja siostra stosowala najpierw antykoncepty, po odstawieniu starala sie trzy miesiace (rownoczesnie biorac bromergon, bo miala wysoka prolaktyne. Na szczescie androgeny jej nie podskoczyly az tak bardzo, wiec trzeba ich bylo zbijac). niestety nie zaszla wiec rozpoczela stymulacje hormonalna (Clo) i w pierwszym cyklu z CLO zaszla :) Nie pamietam kiedy wszystko do niej wrocilo. wiem, ze przez pewien czas nie miala problemow z cyklami. Twojemu ginkowi moze chodzilo oto, ze czasami policystyczne jajniki moga byc na stale wyleczone, ale objawy zespolu policystycznych jajnikow zostaja na zawsze :(