Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZEKOL4DKA

Jak się malować żeby nie wyglądało sztucznie

Polecane posty

Gość CZEKOL4DKA

Zauważyłam że dziewczyny któe wyglądają jak pudernice po jakimś czasie często mają mocny makijaz, ale wyglądający dosyć naturalnie. Myslę że poprostu umieją się po jakimś czasie lepiej malowac, bo nie sądze ze rezygnują z pudru ;) Ja dopiero niedawno zaczęłam używać podkładu (broniłam się przed nim jak mogłam), po którym buzia wygląda 'blado'. A kiedy nałoże puder wydaje mi się że za mocno go widać. Coś źle robie? Jakie macie doświadczenia?

Może zrezygnuj z pudru? Ja mam jeden w domu, ale nie ruszyłam go chyba od pół roku, ponieważ po nałożeniu podkładu i przypudrowaniu twarzy wyglądam nieco nienaturalnie, i nie jest to kwestia złego doboru odcienia, bo na odcień akurat nie narzekam. Puder zaswsze wygląda trochę nienaturalnie, dlatego mogę go uzywac tylko wtedy, kiedy jest mróz na dworze, a i to dlatego, żeby chronic cere przed mrozem. A co do dziewczyn, które mocno się malują, a potem dochodza do wprawy - nieywkluczone, że widząc po raz któryś z rzędu mocno umalowaną tę samą osobę, po prostu się przyzwyczajasz...

Gość CZEKOL4DKA
Nie, myslę że nie. Znam np. dziewczynę którachodziła wręcz pomarańczowa. Teraz ma jeszcze bardziej ostry immage jesli hcodzi o ciuchy, ostry makijaż ale jej buzia wygląda dosyć dobrze. Może to też dlatego że jest teraz modelką, pewnie używa droższych kosmetyków albo poprostu była zmuszona nauczyć się dobrze malować ale wygląda teraz ładnie a wiem ile ona pudru zużywa bo mówiła ;).A może nadmiar tego pudru, jawiem, czymś sciągać? ;). Możek toś ma naprawde na to jakieś tricki

Gość afrodyta__
mysle ze masz zły odcien pudru, nieodpowiedni dla twojej karnacji, dlatego wygląda sztucznie.

Gość CZEKOL4DKA
Mozliwe. Albo za jasny podkład (muss) i zły odcień pudru. A puder jest dodatkowo brązujący i z drobinkami... tykko jak dobrać dobry odcien :|

Gość a mnie zastanawia jedno
Niekiedy widzę dziewczyny, które mają taką gładziutką twarz, wiem że co tam jest nałożone i właśnie zastanawia mnie co?Lekko świeci jakby była od kremu ale ma śliczny odcien pasujący, taka nieskazitelna sie wydaje.No i nie raz kombinowałam co to one używają ?Wiecie może ?

Gość CZEKOL4DKA
A może własnie jakaś doświadczona realizacji polecenia jeszcze z raju (kawał o Adamie i Ewie, Bóg do Ewy: a Ty to się będziesz musiała malować .. ;) ) jesli znajdzie troche czasu napisze krok po kroku jak i czym wykonać śliczny makijaż?