Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mammita

Domowy syrop z cebuli

Polecane posty

Gość Mammita

Dziewczyny, napiszcie czy jest skuteczny i JAK GO ZROBIĆ. Moje dziecko bez przerwy się przeziębia, teraz ma jakiś straszny suchy kaszel, żadne syropy nie pomagają, a ja już rzygam na widok przychodni. Poradźcie coś!

Gość cebula moze nie zadzialac
moj synek tez czesto chorowal,mial straszny kaszel,i wykryli mu astme!

Gość poniedziałek
Cebule skroic w krążki,zasypac cukrem,ew.zalać miodem,odstawić na kilka dni i pić Na zdrowie!!!!!!

Gość kroisz celuba w kostke
zasypujesz cukrem, odstawiasz np na grzejnik bo ta cieplo a cebula puszcza sok. Ja to kocham, ale dziecku jeszcze polecam dawac herbate z prawdziwymi sokami z malin, aronii no i z miodem i cytryna.

Gość Mammita
Dzięki dziewczyny. Zrobię ten syrop i kupię ecomer. Któras z Was napisała, że ten syrop jest gotowy dopiero po kilku dniach???

Gość kroisz celuba w kostke
niekoniecznie, tylko bedzie go malo, musi stac kilka dni by calkowicie oddala sok cebula. Ale pierwsze lyzki sa juz po 2 godzinach

Gość MX
jeżeli sloik (najlepiej pokrojoną cebulę wlożyć do sloika) jest w cieplym miejscu to sok powinien pojawic się juz po paru godzinach. Dla mnie niesamowicie skuteczny, zawsze go robię jak zaczynam kaszleć. Przynosi ulgę - szczególnie w nocy. pozdrawiam

Gość Syzyfka
Ugotuj porządny rosół i jak ma napad kaszlu niech pije! Będzie mu się łatwiej odrywać. Aha! A masz aloes? Utnij jeden liść, wyskrob łyzeczkżą miąższ, dodaj trochę miodcu i niech mały zje. Mnie pomagało od ręki przy zapaleniu oskrzeli... Ale chyba i tak przychodni nie unikniesz... To moga być oskrzela albo zapoalenie krtani i tchawicy

Dużo smaczniejszy i bardzo dobry na kaszel jest syrop z czerwonego buraka. Robi sie tak jak cebulowy. Buraczek kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i stawiamy w cieple, na kaloryferze, albo w garnku z gorącą wodą. Cebulowy dzieciom nie smakuje (mi też nie), a buraczkowy chętnie piją ;)

Gość ojojoj ryp ryp ryp