Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna----

rutinoscorbin! ważne!

Polecane posty

Gość martyna----

chciałam sie podzielic z wami swoim nowym odkryciem. Mianowicie rutinoscorbun posiada swój tanszy, duuuzo tanszy! odpowiednik. Mianowicie CERUTIN za 100 tabletek niecałe 5 zł. (zalezy od apteki) skład maja identyczny 100mg kwasu askorbowego (wit. C) i 25 mg rytozydu. Po co przepłacać! Podzielmy sie moze podobnymi wiadomosciami...

Gość ja też to
też to zauważyłam. Wkurzają mnie producenci, ktorzy wykorzystują niewiedzę chorych ludzi. To samo dotyczy aspiryny i polopiryny - SKŁAD JEST TEN SAM, apolopiryna to polski producent i polska nazwa, bo aspirynę zastrzegł Bayer - pieronsko drogi.

Gość jasielka
a ja nie wiedziałam. 5zł płacę za 20 sztuk rutinoscorbinu...

Ale to tez wina lekarzy, bo jeszcze żaden jak byłam chora nie zapisał mi Cerutinu, tylko zawsze Rutinoscorbin!!! ALe ja w aptece zawsze brałam Cerutin. A kiedys sie nawet zapytałam lekarki czy zamiast Rutinoscorbinu mogę kupic Cerutin, to powiedziała, że tak, bo to jest to samo, a na recepcie i tak potem napisała Rutinoscorbin[ zły]

Gość upp
Kasiulek, olać recepty, bo rutinoscorbin czy cerutin są bez recepty

Wiem wiem, ale jak ide i daje całą receptę do wykupienia, to mi zawsze dawali Rutinoscorbin, bo tak było napisane, ale ja zmieniałam na Cerutin :D

Gość a mnie powiedział
lekarz :) że jest tańszy, polski odpowiednik :) ten lekarz to trzyma każdego pacjenta po pół godziny conajmniej i robi wykłady ;) zawsze są opóżnienia w kolejce :) ale to mi się podoba :)

Gość a novorutin może być

Gość shila22
i podobnie z magnezem i B6- Filomag (magnez i B6 własnie) kosztuje ok 6zł, a ma taką samą zawartosć składników i ilość tabletek co duzo drozszy niepolski odpowiednik:)