Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona53

Jestem alkoholiczką !!!!!!!

Polecane posty

Gość ona53

No właśnie ,to prawda !!!!!!!!!!! Chciałabym ,zeby wpisywały sie tu osoby plci żeńskiej mający ten sam problem . Jak z tym walczyc !!!!!!!!! Nie mam powodów do tego. Po prostu lubię i juz muszę. Rano budzę sie z myślą ,ze już nigdy albo co dzisiaj wypiję. Plan !!!!!!!!!!!!!

lepiej zgłoś się na terapię. Detoks i terapia trwa ok 10 dni.Ale silnej woli i rozumu nikt nie rozdaje.

Grunt, ze zdajesz sobie sprawe, ze nie wszystko jest ok. Duzo osob sie nie chce do tego przyznac ;) Ja tez lubie piwko... Pomaga mi na problemy... czasem sie wyluzowac... Ale nie stosuje go jako leku na cale zlo ;)

Gość ona53
Myślałam ,ze jest moze ktos kto ma ten sam problem ! Nie oczekuję rad typu zgłoś sie na terapię, bo wiem ,że nie skorzystam ! Ja jestem alkoholiczką porządną t.j . pracuję ,zajmuję sie domem ,niczego nie zawalam a alkohol daje mi kopa do różnych działań. Nie piję w pracy - nigdy. Dopiero jak wracam do domu. Codziennie. Dzisiaj pól wina i dwa piwka. Wczoraj koniak i pół wina. Ale to mnie juz męczy i chyba chciałabym sie uwolnić juz od tego ,ale bez terapii !!!! Sama !!!!!

a co to za roznica, czy porzadna czy nie? a ja jestem porzadny? zarabiam tyle, ze moj ojciec po 35 latach pracy nie ma nawet jednej czwartej tyle co ja, mam swoj dom, mam super bryke, kase na zabawy, zawsze wydaje kase i nie wiem skad mi sie bierze kolejna kwota... ale my nie o tym... pije, pale, bawie, sie, zaliczam laski, porzadny jestem? zawsze schludnie ubrany w modne ciuchy. I co? i mowia do mojej matki na mnie alkoholik! mam 20 kilka lat. mam wiecej niz rodzice przez cale zyie, i co? i nie mowie, ze jestem porzadny, bo nie jestem!

Gość i pamiętaj że
Nie ma PORZĄDNYCH ALKOHOLIKÓW ANI NIEPORZĄDNYCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Są alkoholicy albo ludzie którzy wiedzą kiedy mają dość, albo ludzie którzy nie piją wogóle.ALKOHOLIKIEM JEST SIĘ JUŻ CAŁE ŻYCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ona53
wlasnie walcze juz z trzecia flaszka wina m-ki jablkowy sad za 3.75zl za butelke.

a ja juz jestem po nie wiem ktorym heinekenie :) chyba 7 :) dzwonie po kolegow - jedziemy na zer :) bawic sie. a rano obiecalem sobei - nigdy wiecej

Gość walcz dalej powodzenia........

Do >jesteś głupia a nie< Wg Ciebie alkoholik to człowiek brudny, zapuszczony i włóczący sie po melinach? Mylisz sie i to bardzo. Gdyby ona53 mogła tak po prostu nie pić po przyjściu z pracy, nie robiła by tego. Grunt, że autorka topiku zdaje sobie sprawę z problemu, to pierwszy krok do przerwania nałogu. Niestety nie do wyleczenia. Ale trzymam kciuki. Jestem jednak sceptycznie nastawiona do pomysłu, by leczyć sie na własną rękę.

Gość ona53
Tamten wpis o winie za 3,75 to nie mój ,ale nie wiem jak się zaczernia nick. Dziekuje za wszystkie wpisy. Ja mam chyba gen alkoholizmu,bo zawsze lubilam alkohol.Mam dzieci ,męża ,psy i mam co robic i robie to ,ale bez alkoholu nie mogę. To jest silniejsze ode mnie. Ile juz bylo obietnic sobie i iinnym ,ze juz nigdy,ale nie mogę.....................................

Gość Do Ona53
Możesz możesz.Jeszcze raz Ci powtarzam że MOŻESZ.Uwierz w Siebie.Rozglądnij się popatrz na dzieci, męża, psiaka chcesz TO WSZYSTKO STRACIĆ? Bo można i to szybko!!!! Nawet nie wiesz jak szybko.TRZYMAJ SIĘ i ODWAGI życzę.Nie wmawiaj sobie alkoholowych genów!!! POWODZENIA.PISZ.🌼 Pomoge ile mogę. Do wiedźmy błotnej- Ty chyba nie przeczytaś co autorka tego postu napisała.Chyba Ty tak postrzegasz alkoholika? jako brudasa itd.

Gość ona53
Przepraszam ,ale nie będe juz chyba pisała :( Nie oczekiwałam rad typu idx na terapie czy jestes głupia. Myslalam ,że odezwą sie osoby podobne do mnie ,majace ten sam problem....................... Trudno ,jak ich nie ma to nie.................

Gość No i gitara
Ile dziennie musisz wypic ?

Gość Słuchaj Ona 53
Tu są osoby . które chcą Ci pomóc!!!! i doradzają/Ale Ty ich nie chcesz posłuchać - czego Ty od nas oczekujesz - pogłaskania po głowce żeś bidulka bo lubisz sobie wypić? Nic z tego.Weź się za siebie póki jest jeszcze czas, bo byłam na dnie i wiem co to znaczy.Ale skoro się obrażasz - Twoja sprawa. :(

Gość krasulek
Ona53, jesteś alkohokiczką bez dwóch zdań. Nadejdzie dzień, gdy zaczniesz rranek od wódki, bo będą latały ci ręce. Możesz odstawić popołudniowe picie, ale licz się z objawami abstynencyjnymi. najgorsze będzie rozdrażnienie. Możesz zgłosić się do psychiatry, żeby przepisał ci coś na przetrwanie tego okresu. Ale JUŻ musisz z tym skończyć, bo wpadniesz w wielkie bagno !!!!!!!!!!

Gość Nie rozumiem ....
co to znaczy "alkoholiczka porzadna" ????????????? :-D