Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wzwzwz

WZDĘCIA- do jakiego specjalisty sie udac?

Polecane posty

Gość wzwzwz

lekarz ogólny nie potrafi mi pomóc , myśle o lekarzu gastrologu...czy tak?

Gość a po czym
masz te wzdecia? Moze po prostu wystarczy unikac wzdymajacych produktow? Na przyklad ja mam wzdecia po kapuscie, fasoli, napojach gazowanych, a zwlaszcza po czekoladzie. Po prostu unikam tych produktow, dodatkowo biore espumisan i jest ok.

Gość wzwzwz
nie , nie chodzi o to , ja juz mecze sie z tym poł roku , próbowalam chyba wszystkiego , nic mi nie pomaga i chce udac sie do jakiegos specjalisty , tylko do jakiego?

Gość a po czym
ja mysle,ze gastrolog bylby najlepszy. To znaczy,ze te wzdecia przyszly do ciebie tak nagle? Napisz cos prosze o tym,bo moze sie okaze,ze mamy te sama dolegliwosc.

Gość wzwzwz
najpierw mialam to co jakis czas, a teraz mam kazdego dnia, praktycznie całą dobe, raz wieksze raz mniejsze, bez wzgledu na to co zjadłam wczesniej, a równie dobrze mogę byc potwornie glodna i jest to samo. probowalam jzu roznych lekow, ziół, jogurty, maślanki itd., nic mi nie pomaga :(

Gość a po czym
kurcze, wspolczuje ci,bo wiem,jakie to jest klopotliwe. Ja mysle,ze gastrolog ci pomoze,a jesli nie,to na pewno skieruje cie do odpowiedniego specjalisty. P.S. Slyszalam tez ze wzdecia moga byc wynikiem stresu. Nie stresujesz sie czyms szczegolnie?

Gość wzwzwz
nie, raczej nie:) ale to naprawde jest meczące...pojde do tego gastrologa:)

Gość Marysia...
ale nie wiem co Ci gastrolog poradzi, on zbada stan zołądka a gazy powstaja w jelitach. Ja mialam oczyszczane jelito grube i musialam zmienić swoje zywienie bo to jest przyczyną powstawania gazów - wzdęć.

Gość ja powiem Ci
do pruktologa i bątologa musisz się wybrać....

Gość ceha
przyczyn jest ogromnie dużo min. grzybica, jelito nadwrażliwe, uchyłki, niedobór soków trawiennych itp.najlepiej korzystać jednocześnie z rad lekarza i metod naturalnych(np. akupunktury, jogi etc.)

Gość ccccccc
a może masz kamienie żółciowe?? u mnie wzdęcia ,imęły po ich usunięciu......sprawdż

Gość Chora na ciele i duszy
Marysiu, a możesz napisać, na czym polegało oczyszczanie jelita grubego? Jak sie po tym czujesz? Jakie to ma skutki?

Gość wzdeta
byles u jakiegos specjalsity?? pwoiedzial ci cos konkretnego?? ja mam wzdecia od 10 lat, bylam wszedzie probowalam wszystkeigo, espumisany itp porpstu mnnie smiesza, albo stweirdzenie ze nie powinnam sie stresowac bo to przez to, ja sie budze rano i mam wzdecie3, wypije tylko troche wody i mnie wzdyma na calyd zien, nie moge funkcjonowac, normalnie zyc, zle sie czuje we wszystkim mnie to ogranicza. ogolnie jestem zalamana, szukam kogos na terenie polski ktp by mi mogl pomoc, bo mi wszystko jzu danwo zbrzydlo:(((((

Gość do wzwzwz
a cwiczysz cos? ja tez mialam ten problem ale otkad zaczelam chodzic na silownie a pozniej sama cwiczyc w domu czy na basenie wzdecia zniknely!:) a do tego activia- jest wysmienita na te sprawy:)

Gość dastinka
Warto jest sie poinformowac na temat Laktozy,bardzo polecam.