Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wysepka

Gdy kobieta kocha za bardzo...

Polecane posty

hej dziewczynki chcialam napisac ze wiem co czujecie bo jestem w podobnej sytuacji🖐️ i tez uwazam, ze w zlych momentach dowiadujemy sie kto jest naszym przyjacielem[czesc)

Gość edithpsycho
Witam Was wszystkie :)! Jestem na ostatnim roku psychologii.Prowadzę badania do pracy magisterskiej na temat relacji z ojcem w dzieciństwie a tendencji kobiet do wchodzenia w związki, w których kobieta kocha za bardzo. Piszę do Was z prośbą o pomoc w postaci wypełnienia moich dwóch , krótkich kwestionariuszy, będę wdzięczna za każdy:) Dodam , że temat na który tu piszecie, jest dla mnie bardzo bliski , gdyż sama byłam w takim związku, a aktualnie jestem praktykantką w miejscu , gdzie staramy się wspierać kobiety będące w takiej relacji. Wystarczy tylko kliknąć na poniższy link: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=pl&pli=1&formkey=dERwTDhWY1lfczJuNzg3eE9WbFk1Q3c6MQ#gid=0 Pozdrawiam serdecznie, Edyta

Gość gość
Do poczytania polecam powieść w odcinkach nt. dylematów kobiet pozostających w trudnych, toksycznych związkach. katarzynakosior(kropka)wordpress(kropka)com ,,Spacer spalonym mostem" to powieść obyczajowa dla kobiet. Wiele z czytelniczek odnajdzie samych siebie w postaci Ádrienn Madár, niektóre z nich być może niegdyś także przeżywały dylematy bohaterki. Kluczowym problemem wydaje się być tu zdolność opowiedzenia się za samą sobą, swoją kobiecością i godnością oraz chronienie samej siebie, przy jednoczesnej wierze, że zasługujemy na prawdziwą, odwzajemnioną miłość, szczęście i życie, o jakim marzyłyśmy od zawsze. Polecam!

Gość lusisi
no własnie mnie to troszke tez dopadło, co jest dziwne, bo nie jestem takim typem przytulanki:). Jestem z mezczyzna ponad rok- przez pierwsze mc starał sie, rozpisywał, okazywał ze mu zalezy, ze pragnie...a potem sie zrobiło tak jakos...pusto, zwyczajnie, inaczej. Wiem, ze muszę się pozbierac i zaczac zyc tak jak do tej pory, bo chyba on to we mnie lubił, to ze mam pasje, swoje zycie, nie zawracam mu głowy- a mimo tego tak fajnie za mna ":atał".Lubilam to:)...musze sie wziac w garsc, jak ie chce tego zaprzepascic

Gość gość
kobiety kochają bardzo ale tylko drani, ruchaczy i złych facetów

Gość lusisi
hmm...czy ja wiem czy moj men jest draniem, ruchaczem? chyba nie...to normlany facet...ale mi sie nagle cos stało z głową, dlatego musze nad nia popracowac

kochanie za bardzo dotyczy nie uczucia per se, lecz określonych zachowac i reakcji. nad nimi pracuj, nad reakcjami i zachowaniami, anie nad miłością, ba ta jest albo nie. kochać za bardzo to skrót myślowy pod którym kryją sie określone zachowania i tyle, zachowanie da się jakoś zmierzyc, ale uczucia już nie. równie dobrze, wg tej definicji mozna kochać "za bardzo" swoje dziecko;-pp taka prawda- jak budujesz wobec dziecka oczekiwania inne niż trzeba i więz opartą na symbiozie i poczucie, że jedno bez drugiego sobie nie poradzi

Gość pomarańczka29
Mnie właśnie rzucił partner bo kochałam za bardzo, bo za dobra byłam - wiec powiedzcie jak mam się czuć, jak mam się pozbierać gdy zostaje podeptana za swoją dobroć?????? Codziennie przez wiele miesięcy słyszałam jak bardzo mnie kocha, jak cudownie nam jest a z dnia na dzień on już nie chce ze mną być. Robiłam wszyto dla niego: prezenty, kolacje, obiady, fantastycznie codziennie wyglądałam byłam świetna w łóżku i widocznie było za mało. Teraz umieram. Chciałam być idealna a nie opłacało się.

Gość gość
zalezy od kobiety na przyklad ale ja juz zupelnie nie wiem z tym ale mysle ze tak 👄 www.youtube.com/watch?v=EqOI81uH7eQ

Gość gość
Uzależnienie od "miłości", jak każdy nałóg, wpływa destrukcyjnie na życie. Oznacza stopniową utratę kontroli nad różnymi jego obszarami. Uświadomienie sobie strat, jakie przynoszą nałogowe zachowania, to pierwszy krok do pozytywnych zmian. Kolejny to wzięcie odpowiedzialności za ich realizację. Pomocą w wychodzeniu z uzależnienia jest grupa kobiet doświadczających podobnych przeżyć. Ważne by nauczyć się jak pokochać siebie, jak w sposób zdrowy radzić sobie z emocjami, jak nawiązywać zdrowe relacje, jak pozbyć się destrukcyjnych wzorców zachowań. 6. X. 2014 rozpoczynamy kolejną grupę dla Kobiet kochających za bardzo ! http://kochamzabardzo.pl/grupy/grupa-terapeutyczno-wsparciowa www.kochamzabardzo.pl

Gość gość
W moim związku kilka razy się rozstawaliśmy, jednak za każdym razem wracaliśmy do siebie. Jednak za którymś razem on już nie chciał powrotu. Świat mi się zawalił. Nie widziałam co z sobą począć. Skorzystałam ze strony http://urok-milosny.pl i zamówiłam rytuał miłosny. Mężczyzna mego życia do mnie wrócił i wiem że już nie wypuszczę go z rąk.