Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cz4ra

Makijaż na bardzo ważną impreze, krok po kroku

Polecane posty

Gość cz4ra

Co użyc, jakich kosmetyków, jak, może ktoś ma troche czasu i jest dobry w te klocki :).

Gość
Podstawą makijażu jest nieskazitelny wygląd cery. Wszelakie zabiegi pielęgnacyjne są podstawą sukcesu i tego, że makijaż będzie się dobrze trzymał. Dobrze jest zrobić delikatny peeling, nałożyć maseczkę wskazaną do Twojej cery, ja mam tłustą i jestem zadowolona z maseczki Nivea, zawsze ją stosuję przed większą imprezą. Dobrym pomysłem jest też solarium, na miesiąc przed imprezą można pochodzić 2x w tygodniu po 5 minut, skóra w dniu imprezy będzie ładnie zabrązowiona, i cera nie będzie ziemnista. Następnie wystarczy dobrać odpowiedni podkład, jeśli masz trądzik albo przebarwienia wskazany byłby kolektor, w samym wykończeniu makijażu twarzy bardzo ważną rolę odgrywa puder sypki, jeśli chcesz uzyskać efekt delikatnej poświaty możesz użyć pudru ze złotymi refleksami. Jeśli chodzi o sam makijaż bardzo trudno Ci doradzić, ponieważ nie wiem jaką masz oparawę oczu, jaki kolor, nie wiem też jak planujesz się uczesać.