Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madame Silvia

Pomogę dobrać kosmetyki

Polecane posty

Hej Jeśli macie jakiekolwiek pytania odnośnie kosmetyków czy urody - chętnie pomogę, a przynajmniej postaram się. Jestem doradcą firmy LR ale interesują mnie także inne kosmetyki. Chętnie coś doradzę z ofarty mojej firmy a także innych.

twarz, lekko trądzikowa, ale najgorsze jest to, ze nie da jej sie na dlugo zmatowić i szybko zaczyna świecić.co radzisz?

Gość no to może ja
Istnieją jakieś balsamy i kremy do twarzy przyciemniajace cere?Nie chodzi mi o samoopalacze... takie typu: dluzej stosujesz i efekt na dluzej ;) i jeszcze... kupilam za chyba 100 krem z Vichy na rozstepy... mam 2 letnie :( podziala????????

Light View bez spojrzenia na Twoją buzię ciężko jest coś powiedzieć przez internet jednak postaram się. Małe słówko na temat podkładów przy Twojej cerze ·Podkład w płynie – nadaje się dla mającej skłonności do świecenia się cery, zawiera małą ilość pudru i tłuszczu jednak nie kryje podrażnień i trądziku – przy takim podkładzie nie można zapomnieć o korektorze ! ·Zdecydowanie odradzam podkłady w kremie – zawierają dużo tłuszczu ·Podkład w kamieniu – to wg mnie idealny produkt dla Ciebie – nałóż suchą gąbką na skórę, doskonale matuje Przed nałożeniem pokładu polecam stosowanie kremu matującego np. Soraya albo Ziaja Mam także dla Ciebie propozycję domowego sposobu na świecenie (sprawdzony już przez kilka osób i przynosi pozytywne efekty) : Spróbuj użyć mąki ziemniaczanej jako pudru sypkiego – nałóż za pomocą pędzla do makijażu, żeby nie nałożyć zbyt dużo. Odrobina mąki nie zabarwi Cię na biało i nie zatka Ci porów! A zniknie efekt świecenia. Wszystko zależy jakie finanse możesz na to podłożyć: Najlepszy byłby beztłuszczowy podkład matujący Stay- True Makeup Oil Free Formula firmy Clinique z tym , że niestety jego cena jest zdecydowanie równa jego wartości – powyżej 100 zł Z tańszych polecam Iwostin Purritin – Emulsja matująca dostepna w aptekach cena do 27 zł. Dobry może okazać się również MaXFactor Lasting Perfformance ok. 60 zł Z własnej firmy mogę polecić Ci: -Makijaż bez oleju Racine Oil Free Make Up 30ml 59 zł -Sztyft korygujący (light albo green) 4,5 g 35 zł – naprawdę dobry sama używam -Długotrwały podkład pod makijaż 30ml – 59 zl -A do oczyszczania twarzy: Wyrównujący tonik kosmetyczny – wspiera tworzenie się naturalnej, kwaśnej ochronnej powłoki naskórka 200ml 44 zł Mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomogę i moje rady odniosą jakiś pozytywny skutek. Sorki za tą reklamę własnych kosmetyków ale na tym polega moja praca . A tak od siebie to naprawdę są dobre i z czystym sumieniem mogę Ci je polecić – wybrałam takie wg mnie najbardziej odpowiednie i niezbędne dla Ciebie.

Do \"NO TO MOŻE JA\" :) Jeśli chodzi o kremy i balsamy przyciemniające cerę to może balsamy brązujące?? To zdecydowanie nie to samo co samoopalacz. Choć po pierwszym użyciu można stwierdzić, że wcale nie działają, trzeba dać im szansę. Używane systematycznie (czyli codziennie rano), rzeczywiście lekko opalają ciało. Wklepuje się je tak samo jak zwykłe balsamy: zawsze zaczyna się od stóp i kieruje ku górze ciała. Nie trzeba też obawiać się smug, które mogą zostawiać samoopalacze. Balsamy brązujące często zawierają też iskrzące drobinki, które nadają skórze piękny połysk. Polecam: -balsam rozświetlający ciało Soraya ok. 10 zł -seria Sopot Ziaja – balsam i krem ok. 9 zl -balsam brązująco-opalizujący Barwy Słońca ok. 11 zł -balsam lekko brązujący, Kolastyna, ok. 13 zł. I jeszcze wskazówki co do stosowania kosmetyków brązujących: 1. Smaruj skórę kolistymi ruchami - wtedy unikniesz smug 2. Po nasmarowaniu zetrzyj chusteczką nadmiar z łokci i kolan, bo tam najszybciej \"bierze\" i te części mogą wyjść bardziej brązowo 3. Co 2-3 dni zrób piling całego ciała, by zmyć starą warstwę (polecam żele pod prysznic z pilingującymi drobinkami) 4. Po nasmarowaniu myj dłonie, ponieważ balsam zbiera się między palcami i wychodzi ciemny kolor Co do rozstępów ciężko mi powiedzieć bo na szczęście nie mam tego problemu, jednak z tego co wiem to tak naprawdę nie da się ich do końca usunąć, można sprawić aby były praktycznie całkiem nie widoczne ale usunąć bardzo ciężko wymagałoby to bardzo dużo cierpliwości, czasu i oczywiście pieniędzy. Z wielu opinii jakie słyszałam vichy daje najlepsze rezultaty. Stosuj codziennie a na pewno zaczną się zmniejszać, zanikać... Widziałam już nie raz jak po długim stosowaniu aloesu znikały blizny, może jak będziesz cierpliwa znikną i rozstępy. Jedyne co na razie mogę stwierdzić to to że kupiłaś jeden z lepszych kremów na ten problem.J I tu moment na moją reklamę J Polecam miąższ Aloe Vera 1000ml w cenie 98 zł. Mam nadzieję, że chociaż w małym stopniu udało mi się odpowiedzieć na wasze pytania tak jak tego oczekiwałyście. Dzięki za zadawanie pytań.

Gość
Witaj Mój problem to blizny po trądziku, małe pryszcze podskórne i czasem wyskakujące pojedyńcze krostki. Skórę mam bardzo tłustą, jak próbuję ją zmatowić to jest bardzo sucha. Kompletnie nie mogę sobie dać z nią rady, jest bardzo przesuszona i muszę na noc stosować kremy silnie nawilżające, jedyny krem , który nie powoduje u mnie wysypu nowych ryszczy to Bambino, nakładam grubą warstwę na noc i tak chodzę spać. W ciągu dnia moja skóra jest bardzo tłusta, nie mogę stosować kremu Bambino, ponieważ spływa ze mnie jak woda, nakładam podkład, używam Lasting Performance MF, twarz opruszam pudrem, ale i tak się świeci. Gdybym pozbyła się pryszczy podskórnych to mogłabym przestać używać podkładu, w dodatku mam straszny problem z nałożeniem kremu pod podkład, kremy Vichy czy LRP ważą się na twarzy i nie jestem w stanie rozsmarować podkładu, natomiast po innych moja skóra świeci się jeszcze bardziej. Jest na to jakiś sposób???

ja też chciałabym prosić o radę :) Chciałabym jakoś zatuszować zmęczenie na mojej twarzy, i dowiedziałąm się od innej \"doradczyni\" na tym forum (pozdrawiam :) ), że najgorsze co może być to czarna maskara + różowy cień :( no i właśnie, jak mam się malować? Pani poleciła mi jasny cień, najlepiej beż/jasny brąz/łosoś najlepiej rozświetlający i z tym jak najbardziej się zgadzam :) jednak nie uzyskałam odpowiedzi na pytanie jaki kolor tuszu do rzęs wybrać aby to zmęczenie było jak najmniej widoczne i aby pasował do mojej karnacji i w ogóle do mnie :) mam oczy zblizone kolorem najbardziej do zielonego, włosy brązowe, cera bardziej jasna niż ciemna :) pozdrawiam serdecnzie i proszę o odpowiedz :) dzięki

Gość Marysia 17
Madame Silvia skoro oferujesz swoja pomoc to ja bardzo chetnie skorzystam :) Otorz potrzebuje dobry korektor do twarzy... Od lat mam problemy straszne z cerą i chodze od dermatologa do dermatologa juz na sobie testowalam wszystko, ale idealnego srodka nie znalazlam. Ostatnio zdesperowana poszlam do ginekologa i od 1,5 miesiaa biore Diane 35....Mam nadzieje ze pomoze ALe ostatnio troszke chorowalam i moja buzia nie wyglada za ciekawie :( A dotego zima i zrobila sie strasznie blada :( Czym zatuszowac te świerze czerwone pryszcze i slady po nich? Mysle ze chyba potrzebny jakis zielony korektor? czy naturalny? Mogłabys polecic cos dobrego i niedrogiego??? A co do innych forumowiczow :) Polecam produkty firmy garnier, nie zebym im robila reklame :) Nie sa najtansze ale warte swojej ceny :) Szczegulnie polecam zel domycia twarzy Garnier czysta skóra i krem Garnier Czysta skóra A (tylko po kremie nie nalozycie zadneg pudru ani nic bo on wygladza skore i po rostu sie nic nie wchlania) Ale jak na iles kosmetykow do cery trądzikowej ktore testowalam na sobie to ten jest rewelacyny :) Tak samo szampon Garnier wygładzający czy krem do rąk Garnier Co do kosmetykow brazujacych kiedys trafilam na rewelacyjny krem brązujący do twarzy Bielendy :) Po prostu świetny :) I do tego nie drogi:) Sama kocham czarne ciuchy a ostanio mi strasznie skora zbladla bo zima i brk slonka i chyba musze sie przejsc choc na pare min na solarium... Nie za kasiasta ze mnie duszyczka i zastanawiam sie miedzy zestawem balsam +krem brazujacy z bielendy a solarium...

Gość do madame
czy znasz firmę CORES ?

Gość do madame
przepraszam to się pisze KORRES!

Gość do madame
hej jesteś ? odpisz!

Do Madziula: Z problemem blizn po trądziku spotykam się często na co dzień u swoich klientów i tu od razu chce polecić niezastąpiony miąższ Aloe Vera (1l – 98 zł) i krem AV zPropolisem (100ml – 59 zł) – cierpliwe codzienne stosowanie przynosiło ogromne skutki już w pierszym tygodniu leczenia. Na blizny po trądziku radziłam bym używać pilingu – nie napisałaś mi nic o tym czy stosujesz. Radziłabym Ci wybrać się do kosmetyczki na profesjonalny zabieg złuszczający. Są to głębokie pilingi i zabiegi z wykorzystaniem kwasów. Polegają one na tym, że na twarzy rozprowadzane są specjalne substancje, które złuszczają skórę, odkrywając nowy, zdrowy naskórek. Zabiegów tych nie powinno się jednak stosować, gdy: - W razie stanów zapalnych. - Bezpośrednio po usunięciu zęba. - Jeżeli kobieta jest w ciąży. - Przy epilepsji, gorączce lub infekcji bakteryjnej. Piling wykonywany w gabinetach kosmetycznych: * kawitacyjny: czyli piling ultradźwiękami. Skutecznie ściera zrogowaciały naskórek i głęboko oczyszcza pory. Przyspiesza również usuwanie z organizmu zbędnych produktów przemiany materii. Zabieg łagodny, polecany dla każdego rodzaju cery, szczególnie dla trądzikowej. Cena ok. 70-100 zł. * ziołowy: np. azjatycki, Neoderma. To złuszczanie średnio głębokie, polegające na wcieraniu w skórę specjalnej mieszanki ziół, przy jednoczesnym wykonywaniu odpowiedniego ucisku. Idealny dla cery z rozszerzonymi porami i skłonnej do przetłuszczania. Uwaga! W czasie pilingu można odczuwać dyskomfort, a nawet lekki ból. Cena zabiegu ok. 400-500 zł. * kosmetyczny: działający tylko powierzchniowo i na krótko. Polega na masowaniu twarzy specjalnymi granulkami, które powodują delikatne złuszczenie. Poprawia mikrokrążenie i wygładza skórę. Najdelikatniejszy, bardzo często jest wstępem do innych zabiegów. Wskazany, gdy trzeba odświeżyć skórę. Cena ok. 50-70 zł. Jeśli blizny są naprawde głębokie niezbędna jest wizyta u dermatologa! Pamiętaj o tym ! Pilingi to nie tylko zabiegi w salonie kosmetycznym czy w gabinecie lekarskim. Można je również robić w domu: twarzy raz w tygodniu, całego ciała częściej. Dzięki nim skóra stanie się gładka, odświeżona i oczyszczona, a składniki odżywcze zastosowanego później kremu lepiej się wchłoną. Polecam: 1. Piling do twarzy, Exfotonic, L\'Or al, cena ok. 50 zł. 2. Dwustopniowy piling do twarzy, Anew Clinical 2-step Facial Peel, Avon, cena 79,90 zł. 3. Intensywnie czyszcząca maseczka – Deep Cleasing Mask z mojej firmy 50ml – 59 zł O sposobach na świecącą cerę pisałam już kawałek wyżej do Light View – ciężko mi określić jaki krem byłby dla Ciebie dobry skoro Vichy się waży :( ale spróbuj domowego sposobu jaki podawałam w tamtym wątku. Miejmy nadzeję, że chociaż odrobinę pomoże:)

Do Papaja: Aby ukryć zmęczenie na twarzy polecam Krem do twarzy Powerlift – uderzeniowa kuracja dla zmęczonej skóry (cena 75 zł) albo maseczkę relaksującą do oczu – (nakładana na noc do spania) – 22 zł. Istnieją także domowe sposoby jak np. nakładanie torebek mocnej herbaty rano po przebudzeniu na 5 minut – oczywiście zimnych torebek. Albo stosowanie kostek lodu – okrężnymi ruchami masuj cerę – pobudzi krążenie. Co do cieni do powiek – faktem jest że różowe cienie nie tyko nie tuszują ale i powiększają to zmęczenie. Używaj delikatnych cienie, ziemistych np. beże, brązy. Od linii rzęs aż do załamania powieki nakładaj pędzelkiem beżowo-różowy cień. Sprawił on, że oczy będą wyglądały na wypoczęte, a ich kolor zyska intensywność i głębię. Dobrze zrobiła by też biała kredka na dolnej powiece lub jasny, opalizujący na złoto cień tuż pod linią brwi i wewnętrznych kącikach oczu. W ten sposób spojrzenie stanie się rozświetlone i świeże. Dla Twojego typu urody polecam zdecydowanie brązowy tusz do rzęs. Przyda Ci się także puder rozświetlający. Tylko pamiętaj nie przesadź z ilością kosmetyków i ich intensywnością, bo zamiast tuszować zmęczenie sprawisz że będzie bardziej widoczne. Radzę także aby zamiast podkreślać oczy skupić się na ustach, odwrócisz wtedy uwagę od zmęczonych oczu. Proponuje błyszczyki z lśniącymi drobinkami brokatu. Kosmetyki z mojej firmy. które chciałabym Ci polecić: - Cienie do powiek Duo z jedwabiem – 39 mocca/ copper, 29 champagne/ivory, 30 golden melon/ligt olive, 31marron/beige - 44 zł - Kredka do oczu biała lub oliwkowa Racine Colours – 12 zł - Baza pod Cieni do powiek 15ml – 27 zl - Błyszczyk do ust iridia lub transculetn rose– 29 zl - 5-częściowy zestaw pędzli All in One – 25 zł Mam nadzieję, że moje rady Ci pomogą czekam na efekty :)

Do Marysia 17: Co do korektorów to zależy jak mocne są te czerwone plamki jeśli bardzo widoczne to polecam zielony powinien je dobrze zatuszować, jeśli są takie w miarę znośne – dobierz odcień odpowiedni dla cery. Co mogę Ci polecić – Miss Sporty – Korektor w sztyfcie – cena 8 zł – Manhattan – Korektor w sztyfcie – cena 20 zł – Soraya – Korektor antybakteryjny w sztyfcie – cena 8 zl – I jeszcze z mojej firmy Sztyft korygujący 4,5 g - 35 zł Czy na swoje problemy z cerą próbowałaś preparatów aloesowych? Spróbuj czystego miąższu aloesowego Aloe Vera – wielu osobom już pomógł wyleczyć pryszcze i trądzik. Fakt jest tylko taki że kosztuje „troszeczkę” 98 zł za 1l Dziękuje bardzo że napisałaś też kilka rad do dziewczyn, które pytały wcześniej to bardzo fajne starajmy się pomagać sobie nawzajem :) Dziękuje i pozdrawiam.

Do „do madame”: Niestety nie miałam styczności z tą firmą i nawet w wyszukiwarce nie znalazłam. Czy możesz napisać o niej coś więcej?

Gość Marysia 17
Dziekuje :):):) Za korektor :) A co do aloesu stosoalm kiedys...jakos średnio... Aloe Vera z jakiegos zielarskiego sklepu nie pamietam ceny ale tam bylo 30g po co komu litr :) Ale krotko stosowalam, moze dlatego...

Gość
Bardzo dziękuję Ci za radę. Niestety podałaś straszne kwoty, kompletnie niewarte mojej cery, wydałabym tyle gdyby ze mną było naprawdę źle. Praktycznie blizn nie mam wcale tylko co rusz wyskakują mi pryszcze podskórne, które mogą trochę przypominać blizny, ale zazwyczaj znikają po miesiączce. Peelingi praktycznie stosuję od zawsze, raczej takie w granicach cenowych 15-20 zł. Nie wiem może wybiorę się do deramtologa i będę stosowała jakieś maści.

Gość okt
czy ten krem antycelulitowy VENITA taki za 6zł moze na serio zmniejszyc obwod ud nawet o 5 cm??? i czy wogole takie tanie kremy mogą cos pomoc jezeli mam celulit ale taki ze prawie go nie widac ogolnie jestem szczupla

Do okt: Skoro Twojego cellulitu prawie nie widać i jesteś osobą szczupłą to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że na pewno pomoże :) A nawet jak nie to krem ten doskonale nawilża i ładnie pachnie, więc nie będziesz żałować, że go kupiłaś. Wszystko zależy od Twojego ciała – niektóre osoby będą bardzo zadowolone z tego preparatu inne stwierdzą, że nic nie zmienił. Warto próbować :) A czy zmniejszy się obwód ud, tak jak pisałam wszystko zależy od naszego organizmu. Nie wierzyłabym że aż tak odchudzi, ale może sprawi że cellulit zniknie. Z tego co piszesz wydaje mi się, że masz cellulit w 1 stadium. – najłatwiej zlikwidować. Musisz przede wszystkim starać się pobudzać krążenie w naczyniach krwionośnych i limfatycznych. To przyspieszy przemianę materii w komórkach tłuszczowych oraz zapobiegnie zatrzymywaniu wody w organizmie i powstawaniu obrzęków Proponuję dodatkowo: 1.DIETA – ogranicz ilość soli w posiłkach. Sól zatrzymuje ilość wody w organizmie i sprzyja opuchnięciom oraz obrzękom. Zamiast tego stosuj niewielkie ilości wegety. Pij dużo niegazowanej wody mineralnej. 2.RUCH – dużo spaceru ! To niezbyt męcząca forma aktywności a pobudzi Twoje mięśnie i ujędrni ciało jeśli będziesz spacerować długo i często. Tylko uważaj na przeziębienia :) 3.MASAŻE POD PRYSZNICEM – Woda do kąpieli czy prysznicu nie pownna być zbyt gorąca. Przez kilka minut masuj ciało szorstką rękawicą lub gąbką. 4.ANTYCELLULITOWE KOSMETYKI: Ich stosowanie jest niezbędnym dopełnieniem innych działań. Dwa razy dziennie, rano i wieczorem, wcieraj w miejsca dotknięte cellulitem. Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce :)

serdecznie dziękuję :) skorzystam na pewno z niektórych rad :) bo tyle jeszcze kasy bym na moją 16-letnią buźkę nie wydała :) dziękuje raz jeszcze pozdrawiam 🌼

Gość OKT
bardzo dziekuje za odp mam jeszcze jedno male pytanko dotyczące picia wody bardzo nie lubie zwyklej wody wiec czy mozna zamiast tego pic te wody o smaku truskawki lub cytryny slyszalam ze są one bardzo niezdrowe ale czy ma to wplyw na odchudzanie?

Do OKT :) Skoro nie lubisz \"zwykłej\" wody to proponuję picie zielonej herbaty albo poprostu do wody mineralnej wciśnij trochę cytryny albo rozcieńcz lekko jakimś sokiem owocowym. Zdecydowanie odradzam wodę gazowaną - powoduje wzdęcia i nie sprzyja odchudzaniu. Natomiast woda niegazowana oczyszcza organizm i \"wypłukuje wszystkie świństwa\" z organizmu. Co do wody o smku cytrynowym czy też truskawkowym - Zawiera cukier i konserwanty - nie tylko jest niezdrowa ale zawiera sporo kalorii. Naprawdę lepiej naturalnie dopraw swoją wodę - najlepiej sokiem wyciśniętym prosto z owoców :) Pozdrawiam

Gość walc angielski
prosze o pomoc..cera mieszana z rozszerzonymi porami, lekki tradzik i blizny potrądzikowe, zaskórniki.prosze raz jeszcze bardzo bardzo ..a przy okazji, co ta firma ta Twoja?pozdrawiam

Gość walc angielski
a jeszcze jedno pytanko,ile trzeba zrobic tych peelingów kawitacyjnych aby było widac efekty?dziekuje z góry za odpowidz

chcialam przeczytac zawartosc calego topiku jednak pierwsza wypowiedz Autorki Topiku mnie rozłożyła na łopatki. ABSOLUTNIE NIE WOLNO mieszać mąki ziemniaczanej ani żadnej innej mąki z pudrem, nie wazne czy sypklim czy w kamieniu. To prowadzi do różnych zakazeń skóry!!!!!!Jeśli starasz się pomoc kobietom, ktore obdarzają Cie tu jakims zaufaniem to upewnij się czy radząc im nie wyrządzasz im krzywdy. NIE WOLNO MIESZAC MAKI Z PUDER Mam nadzieje, ze to jedyna potyczka autorki, niestety po jej pierwszej wypowiedzi odeszla mi ochota na czytanie reszty.

jeszcze jedno, balsamy brazujace stosuje sie wieczorem a nie rano bo w monecie kiedy zaczynaja one reagowac z naskorkiem wydziela sie dosyc nieprzyjemny zapach, malo tego , swiezy balsam barwi ubrania wiec nalezy odczekac z 10 min a potem ubrac pizame i polozyc sie do lozka a nie wyjsc z domu. Nie chce byc nie mila ale proponuje sie 2 razy zastanowic zanmim zaczniecie wcielam to wszystko w życie

Gość do JUSTUS
nie chcę być niemiła, ale z ortografią to jesteś na bakier i mogłabyś nad tym popracować zanim cokolwiek napiszesz na forum

Autorko topiku rozumiem, ze mozesz byc zła. Nie napisalam tego by zrobic Ci przkrość nie mniej kosmetyka, kosmetologia, farmakologia to nie zabawki. Lepiej radzić się specjalistów czasami....ortografia ortografia, moze i mam problemy, ale rozmawiajac z klientami nikt mi jej nie sprawdza, ocenia sie mnie za wiedze jaka posiadam i jaka moge przekazac w swoich miejscach pracy. Z całym szacunkiem poznaj mikrobiologie, histologie, dermatologie, troche chemii i napewno alergologie a dowiesz się, że nie wszystko co wydaje się na chłopski rozum jasne i klarowne jest dla nas dobre...

Gość do JUSTUS
Nie jestem autorką topiku. Ciebie drażni merytoryka, a mnie ortografia i mam takie samo prawo do wyrażenia swojej opinii jak Ty. Pozdrawiam i życzę dobrej nocy:)

Do WALC ANGIELSKI: Odnośnie niektórych podkładów pisałam już w postach wyżej, może będę się troszeczkę powtarzać ale opiszę tu najlepsze wg mnie dla Twojego typu cery: Po pierwsze konsystencja podkładu. Dla Ciebie poleciłabym: · Podkład w kamieniu (najczęściej w puderniczce) jest doskonałym podkładem kryjącym, zawiera bowiem największą ilość barwnika i pudru. Nałożony suchą gąbką na twarz wywołuje wrażenie, że skóra została delikatnie pokryta pudrem. Świetnie nadaje się do cery łojotokowej, z rozszerzonymi porami i wypryskami, gdyż dzięki dużej zawartości barwników i pudru doskonale maskuje nierówności skóry. (Podkład w kamieniu sprzedawany jest w ozdobnych puderniczkach wyposażonych w niewielkie lusterko i gąbkę do jego nanoszenia) · Sztyfty do makijażu również zalicza się do podkładów. Są wprawdzie bardziej miękkie, lecz mają takie same właściwości kryjące jak podkład w kamieniu. Podkłady te nakładane są na skórę twarzy za pomocą gąbki – ze sztyftu nabiera się gąbką niewielką ilość podkładu, po czym rozprowadza równomiernie na skórze. Polecane do cery z plamami lub bliznami. Polecam podkład matujący: Aktywne, pozbawione tłuszczu formuły nowoczesnych podkładów matujących działają niczym bibuła. W ich skład wchodzą polimery, które mają za zadanie pochłaniać sebum oraz proteiny roślinne, kompleks przeciwrodnikowy, najróżniejsze witaminy i minerały, które sprawiają, że skóra jednocześnie jest pielęgnowana. Dzięki podkładom matującym twarz wygląda bardzo naturalnie – robi się gładsza i znika z niej szpecący połysk. (Podkłady matujące najnowszej generacji udają, że ich wcale nie ma. Równomiernie rozprowadzone palcami lub gąbeczką nie pozostawiają na skórze widocznych linii czy innych śladów). Dodatkowo niezbędny korektor: · Pojedyncze wypryski najlepiej jest zatuszować za pomocą jasnego sztyftu kryjącego, przeznaczonego specjalnie do cery trądzikowej. Sztyfty takie zawierają związki antyseptyczne, które dość szybko usuwają stany i ogniska zapalne. · Same możemy zamaskować krostki i zaskórniki korektorem w odcieniu skóry, w kremie lub sztyfcie. Cienką warstewkę korektora nakładamy na podrażnione miejsca skóry i pozostawiamy na chwilę do wyschnięcia. Dobrze by Ci zrobiła regeneracja skóry tzw. parówka z ziół przynajmniej raz w tygodniu, do tego przynajmniej raz na 2 tygodnie porządny pelling czy maseczka. Polecam krem Garnier Skin Naturals Czysta Skóra. Cena do 20 zł. Jedz dużo warzyw, owoców, ogranicz słodycze i fast foody, możesz pić zieloną herbatkę i mało kawy ! Na blizny polecam preparat typu Alcepalan czy wspominany już przeze mnie aloes. Moja firma to LR-International. Polecam produkty są naprawdę porządnej jakości. Gdybyś chciała coś zakupić skontaktuj się ze mną poprzez maila swisniewska@op.pl Dla Ciebie poleciłabym: - Trwały makijaż w sztyfcie 59 zł - Sztyft korygujący – 35 zł - Oczyszczający żel do twarzy Facial Cleasing Gel 200ml – 44 zł - Intensywnie czyszcząca maseczka Deep Cleansing Mask 50 ml – 59 zł Przy peelingu kawitacyjnym rezultaty widoczne już od pierwszej wizyty. Pozdrawiam :)