Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madame Silvia

Pomogę dobrać kosmetyki

Polecane posty

Do JUSTUS: Bardzo mnie przygnębiła Twoja wypowiedź – po pierwsze staram się pomóc dziewczynom jak mogę, a Twoje wypowiedzi dają mi do zrozumienia, że to nie ma sensu. Mam nadzieję, że to tylko Twoja opinia a innym moje rady chociaż w części się przydają. Po drugie – Jak zauważyłaś mam zastrzeżony nick i jeśli chcę coś powiedzieć używam tylko tego nicku, nie wszystkie wypowiedzi na tym forum są moje. Jeśli ktoś na Ciebie naskakuje masz pretensje do mnie, a jeśli chciałbym Ci coś powiedzieć tak jak robię to w tym momencie nie boje się ujawniać. Dodatkowo chciałam ci podziękować za słowa krytyki – każda forma komentarzy jest potrzebna. Nie nakazuję aby inni korzystali z moich rad jednym się one spodobają innym mniej. Każdy zrobi co uważa. Ty masz inne podejście ja inne. Co do twojego zdecydowanego sprzeciwu odnośnie używanie mąki – nie napisałam aby ją mieszać z pudrem. Mąkę kładzie się całkiem oddzielnie i nie całą tapetę tylko odrobinkę na pędzelku. Wtedy cera się nie świeci. To domowy sposób, ale Ty chyba jesteś „Profesjonalistką” i gdzie Ci w głowie domowe sposoby. Nie znam Cię ale pasujesz mi do typu osoby, która uważa że tylko to co drogie i markowe jest godne polecenia. Przepraszam, jeśli moja wypowiedź może się wydać komuś wulgarna, może trochę mnie poniosło. Jeśli macie podobne spostrzerzenia co do moich rad to bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam

Gość miniaturka
mam strasznie suche włoski nie wiem dlaczego nie farbuje ich nie używam suszarek lakierów . Prosze pomóż >-:

Gość WALC ANGIELSKI
dziekuje Ci:) Miło z Twojej strony że poswięcasz swój czas i uwage.Pozdrawiam i trzymaj sie cieplutko

Postaram się scharakteryzować moją cerę: -naczynka w okolicach skrzydełek nosa i koło oczu bliżej nosa, -zaskórniki na nosku i czole i brodzie, -przetłuszczająca sie partia \"T\" -po umyciu skóra napięta, -po nałożeniu pudru matujacego i nawilżającego widać, że złuszcza sie naskórek na czole i nosi(tak, używam peelingu ok.2razy w tyg) -podskórne wypryski,ropne od czasu do czasu(ostatni jakieś1-2lata temu) -żadnych objawów starzenia się skoóry(20lat) -po nałozeniu kremu i lekkiego podkładu po 10-20min skóra zaczyna się świecic,po zmatowieniu skóry bibułkami matującymi efekt utzymuje sie przez jakies polh w lecie 2h w zimie -policzki hmm dziwne czerwone placki i \"wypryski\"jednak nie takie jak normalne, raczej wygladaja na takie po podrażnieniu albo alergii... bardzo proszę o poradę:) PS Kim jesteś z wykształcenia?(pytam z ciekawości)

Do miniaturka :) Zdrowe włosy powinny zawierać co najmniej 10 procent wody. Przy włosach suchych, przy zbyt małej ilości sebum, woda szybko odparowuje i spada poniżej dopuszczalnego minimum. Zachwianie stopnia nawilżenia włosów może być wynikiem niewłaściwej pielęgnacji lub działania czynników zewnętrznych, takich jak wysokie temperatury, silne słońce czy zanieczyszczenia powietrza. Włosy mogą być suche również z natury - jeśli twoja skóra głowy wytwarza zbyt mało tłuszczu, aby mogły być lśniące i elastyczne. Włosy suche są sztywne, twarde, matowe, często łamliwe, a ich końcówki rozdwajają się. Do rozdwajania się końcówek mogą ponadto przyczynić się: ocieranie włosów o ubranie, zaginanie włosów (przy nawijaniu na wałki, spinaniu czy ściąganiu gumką) oraz zbyt częste tapirowanie. Przyczyną suchych włosów może być też niedokładne spłukiwanie szamponu lub odżywki, suche powietrze w pomieszczeniach czy pozostałości po środkach modelujących (pianki, lakiery). Moje wskazówki regeneracji włosów: :) 1. Poddać je kuracji regenerującej z keratyną, olejkiem jojoba i kompleksami witamin. Nałożyć preparat na umyte włosy, po kilku minutach spłukać. Dodatkowo można użyć pianki koloryzującej w naturalnym odcieniu włosów, wymieszanej z odrobiną balsamu. Preparat nanieść na włosy i spłukać po 15 minutach. 2. Na co dzień używać balsamów bez spłukiwania, które odżywiają włosy i tworzą na nich ochronną warstwę, wygładzając je i ułatwiając rozczesywanie. 3. Do mycia włosów używać łagodnego szamponu oczyszczającego, który usunie pozostałości po środkach modelujących. Nie próbować myć włosów, zwielokrotniając dawkę zwykłego szamponu - włosy mogą wtedy jeszcze bardziej zmatowieć. 4. Zrezygnować z szamponów-peelingów- pozbawiają one włosy naturalnej łojowej osłonki. 5. Korzystać z odżywki, a raz w tygodniu zafundować swoim włosom balsam regeneracyjny - wmasować go we włosy na całej długości i owinąć głowę ręcznikiem na 20-30 minut. Potem pozwolić włosom wyschnąć w temperaturze pokojowej. 6. Pomożesz włosom odzyskać blask, gdy po umyciu, ale przed wmasowaniem balsamu, spłuczesz je letnią wodą z odrobiną octu winnego lub soku z wyciśniętej cytryny. 7. Regularnie (np. podczas mycia lub przed zaśnięciem) okrężnymi ruchami masować skórę głowy - pobudzi to gruczoły łojowe. 8. Domowa maseczka do włosów: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 żółtko, trochę soku z cytryny. Wymieszać i nakładać na włosy pół godziny przed myciem. Polecane produkty: -Timotei, miodowo-jajeczny ok. 8 zł -Hair Repair Intensive Moisture Shampoo Laboratoriów St. Ives ok. 7 zł -Loreal, Intense Repair ok. 60 zł -Odżywka-maska Pantivit Joanny, ok. 9zł -Yves Rocher, Bio-cure ok 20 zł I jeszcze polecam z mojej firmy szampony i odżywki stworzone przez znakomitego fryzjera gwiazd Udo Walz seria do włosów suchych: -Szampon pielęgnacyjny 200ml – 29 zł (cena tylko w grudniu) -Płukanka do włosów 200ml – 44 zł -Kuracja pielęgnacyjna 100ml – 55 zł -Spray do pielęgnacji włosów 200ml – 44 zł Pozdrawiam :)

Do duchessa :) Firma lr-international pochodzenie: Niemcy obecna w 25 krajach europejskich, od roku w Polsce dlatego jeszcze mało znana. Kosmetyki wysokiej jakości. Szczególnie znana z perfum firmowanych przez słynne osoby. Jeśli byłabyś zainteresowana jakimiś jej kosmetykami, albo masz pytania zapraszam na maila: swisniewska@op.pl Pozdrawiam serdecznie :)

Do Nescafe: Odnośnie wieku i kremów: Nie należy klasyfikować kosmetyków tylko pod względem wieku, powinno się je raczej dobierać w zależności od potrzeb i stanu naszej skóry czyli inaczej mówiąc brać pod uwagę wiek biologiczny skóry, który uzależniony jest od wielu czynników jak np: ·aktywności gruczołów łojowych, ·stanu naskórka, ·stopnia jego nawodnienia oraz stanu ochronnej bariery lipidowej, ·ilości i głebokości zmarszczek powierzchniowych i głebokich skóry, ·objawów fotostarzenia się skóry, ·przebarwień, itp. Jeśli Twoja cera wygląda „szaro” przyda jej się dawka witaminy C czy tez kuracja kremem z retinolem. Jeśli twoja cera jest silnie przesuszona, bądź zniszczona możesz sięgać po silniejsze kuracje przeznaczone jakoby tylko dla starszych wiekowo kobiet. Twoją cerę powinna najpierw obejrzeć kosmetyczka, dobór kremu zalezy od stanu skóry. To co mogłabym Ci polecic to: -Power a for eyes HELENA RUBINSTEIN ok.215 zł -Revitalift L’ORĒAL ok. 50 zł -Q10 NIVEA ok. 30 zł -Bioaktywny krem pod oczy reti-vit OCEANIC ok.23 zł I dodatkowo z polecanej przeze mnie firmy LR: -Odżywczy krem pod oczy – dostarcza delikatnej skórze wokół oczu wartościowych substancji biologicznie aktywnych, nawilża, zapobiega tworzeniu się zmarszczek 15 ml – 55 zł -Krem pod oczy – Skin Power Q10 – zawiera koenzym Q10, za pomocą witaminy E, C i A walczy z wolnymi rodnikami 15 ml – 75 zł

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? smutno;)

Do słońk: Przepraszam że tyle nie odpowiadałam ale akurat najgorszy okres przedświąteczna gorączka :)) Przy wolnej chwili postaram się dokładnie dobrać rady dla Ciebie :) Jeszcze raz przepraszam :( Pozdrawiam i mam nadzieję że się nie pogniewas :)

DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH MOIMI KOSMETYKAMI : W niedzielny wieczór robię porządne zamówienie kosmetyków. Z okazji Świąt obniżam ceny WSZYSTKICH KOSMETYKÓW o 20% !! Zainteresowanych odsyłam na maila: swisniewska@op.pl UWAGA !! PROMOCJA TYLKO DO NIEDZIELNEGO WIECZORU !!!

Nie, nie gniewam sie:)A jaka jest stroan z Twoimi kosmetykami? Żeby można było pooglądać?

Gość SIR ALEX
Moja skóra bardzo się błyszczy poradź prosze jakich kosmetków powinnam używac obecnie używam Loreal Pris Pure Zone mam 14 lat błagam nie moge na siebie patrzeć!!!!!!

madame silvia dziekuje za zalozenie tego postu :) to wspaniale ze chcesz nam pomoc :) mam pytanie pracuje i studiuje zauwazylam ze ostatnio robia mi sie ciemne podkowki pod oczami czy mozna cos zrobic? pozdrawiam

Witam po długiej nieobecności i zabieram się do „moich porad” :) Do słońk: Po pierwsze bardzo Cię przepraszam, że tak długo musiałaś czekać Moim zdaniem stosujesz zbyt agresywny środek do mycia, bo napisałaś, że masz napiętą skórę po umyciu - kup coś bez SLS na początku składu Polecam: · Apotheker Dr Scheller, Mineral Balance – Waschegel Seealgen (żel do mycia z algami morskimi ) – ok. 30 zł · Seba Med. Przeciwbakteryjna pianka oczyszczająca – ok. 35 zł · Nivea Visage, żel do mycia twarzy z mikrogranulkami, aloesem i rumiankiem – cena ok. 20 zł Z mojej firmy dodam: Clean & Pure – Oil Control – do delikatnego przemywania twarzy, Uwalnia od nadmiaru wydzielanego łoju i zapobiega zanieczyszczeniom skóry 150ml - 39 zł Poza tym może za dużo tych środków do matowienia i odtłuszczania, skoro nawet na czole łuszczy Ci się skóra. Zbytnie matowienie skóry prowadzi tylko do wzmożonej produkcji sebum, czyli koło się zamyka. Może zrezygnuj z kremu matującego na rzecz jakiegoś nawilżającego, a matujący niech będzie tylko puder sypki. Do cery naczynkowej lepsze będą peelingi enzymatyczne niż mechaniczne, czyli wymagające tarcia skóry. Możesz zrobić sobie zamiast peelingu maseczkę aspirynową (4 tabletki aspiryny niepowlekanej Bayer, łyżeczka śmietany i troszkę gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego – trzymać ok. 20 min) która usunie suche skórki i odświeży cerę. Na strefę T, kiedy doprowadzisz ją do stanu używalności, czyli zlikwidujesz przesuszenie, możesz zaaplikowac jakis preparat z kwasami na początek coś łagodnego: * Avene, Diacneal emulsja pielęgnacyjna ok. 55 zł * La Roche Effaclar K ok. 38 zł Przy stosowaniu kwasów (zawsze na noc) nie możesz zapomnieć o kremie z filtrem na dzień. A placki czerwone na policzkach mogą świadczyć, że za mało nawilżasz skórę na policzkach, a za bardzo ją wysuszasz i drażnisz tymi matowaczami - może zastosuj doraźnie jakąś maseczkę nawilżającą ? Polecam z mojej firmy: - Maseczka Skin Dessert poprawiająca stan Twojej twarzy – zawiera specjalne wyciągi z owoców oraz olejków z moreli, grejpfruta i daktyli plus bisabol i pantenol 50ml – 55 zł W PROMOCJI 2 maseczki 88 zł a 3 tylko 110 zł ( do końca stycznia) - Milk & Honey Kremowa maseczka do twarzy50ml - 29 zl – krem do codziennej pielęgnacji twarzy z wyciągiem z miodu i mleka w tej samej cenie – 29 zł - Krem nawilżający z filtrem UV – 50ml – 59 zł Pozdrawiam :)

Do Loana: Bardzo dziękuje za miłe słowa :)) Odnośnie zmęczenia i „cieni” pod oczami już pisałam więc skopiuje tu część swojej wypowiedzi: Aby ukryć zmęczenie na twarzy polecam Krem do twarzy Powerlift – uderzeniowa kuracja dla zmęczonej skóry (cena 75 zł) albo maseczkę relaksującą do oczu – (nakładana na noc do spania) – 22 zł. Istnieją także domowe sposoby jak np. nakładanie torebek mocnej herbaty rano po przebudzeniu na 5 minut – oczywiście zimnych torebek. Albo stosowanie kostek lodu – okrężnymi ruchami masuj cerę – pobudzi krążenie. Unikaj też w makijażu połączeń jasnych cieni i ciemnej kredki – tylko uwidocznią podkówki :(

UWAGA ! DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZEK KAFETERII KTÓRE SĄ ZAINTERESOWANE MOIMI KOSMETYKAMI DODAJE INFORMACJE, ŻE WYSTARCZY NAPISAĆ DO MNIE MAILA W TYTULE : \"KAFETERIA\" ABY OTRZYMAĆ ZNIŻKĘ 10% NA DOWOLNE KOSMETYKI Z MOJEJ FIRMY ORAZ Z FIRMY ORIFLAME ZAKUPIONYCH U MNIE :) A w mojej firmie LR w tym miesiącu promocje dotyczą: - żel Aloe Vera 1l - 79 zł (było 98) - Herbatka ziołowa odchudzająca 75 zł (było 88) - Kosmetyki do pielęgnacji tawrzy z serii MILK & HONEY: krem do codziennej pielęgnacji twarzy 24h - 29 zł (bylo 39) 2 w 1 tonik żel oczyszcający 29 zł (bylo 35) kremowa maseczka do twarzy 29 zl (bylo 39) - Krem na noc Q10 skin power 69 zł (bylo 88 zl) - Krem na dzień Q10 Skin Power 59 zł (było 75 ) - Olejek do masażu 49 zł (bylo 59) - Maseczki owocowe Skin dessert ( 1 szt 55 zł) 2 sztuki 88 zł (bylo 110) 3 sztuki 110 zł (bylo 165) - Świeczki w kształcie czekoladowych pralinek 15 zł (było 19 zł) - Czekoladowy krem do rąk 33 zł (bylo 39) - śliczna biżuteria: pleciony łańcuszek z wisiorkiem w kształcie serduszka 66 zł http://img202.imageshack.us/my.php?image=4447kette4ya.jpg pierścionek z kryształków 35 zł http://img202.imageshack.us/my.php?image=4448ring0ak.jpg - Eau de Parfum 50ml Harem lub Harem Summer - damskie 75 zł (bylo 88) - Eau de Parfum 50ml Jungle Man - męskie 75 zł (było 88) - M.Schumacher Eau de Toilette męskie 55 zł (bylo 59) -M Schumacher szampon do włosów i ciała 44 zł (bylo 55) - Szmnika pogrubiająca usta 55 zł (bylo 69) - Bezbarwna pomadka pielęgnacyjna 29 zł (bylo 35) - Przyspieszacz opalania Turbo tan pre solar lotion 49 zł (bylo 69) - Żel pod prysznic i do kąpieli Milk & Honey 22 zł (bylo 29 zł) -Tusz do rzęs w kremie dodaje puszystości 29 zł (bylo 39) - Krem do stóp 29 zł (bylo 22 zł) Oferta ważna do końca stycznia! Dodatkowo w styczniu do każdego zamówienia z firmy LR ciekawa świeczka w kształcie pralinki gratis: http://img205.imageshack.us/img205/8899/ab2227bfd32lq.jpg

Do SIR ALEX :) Uważam że powinnaś zmienić kosmetyki. Pore Zone wcale nie jest dobry dla tak młodej cery, bo jest bardzo ostry. Lepiej coś faktycznie dla nastolatek jak Clean&Clear, Clearasil, Eris Under Twenty, albo AA Young? Ze swojej firmy polecam: Clean & pure tonik do tawrzy lub zel do mycia cena 39 zł A na świecącą buzię może jakiś puderek matujący? Pozdrawiam :):)

Hmmmmmm A ta pianka jak nazwa wskazuje, nie będzie miała SLS?No nic, narazie myjębuzię mydełkiem z Avene.Policzki już lepsze - co najważniejsze nie używam do nich ego co na \"T\". Dzikękujęza poradę. Droga troszkę ta twoja firma😭 Nie wiem czy mogłabym dać 88zł za dwie maseczki. PS Możes zdradzić gdzie się kształciłaś?jakaś szkoła kosmetyczna? Dzikuję:)

sluchaj MADAME ... przeciez ty tu prowadzisz caly czas reklame firmy ORIFLAME czy cos tam wiadomo ze to kosmetyki drogie i tandetne wiec ........smieszne to naprawde

sluchaj MADAME ... przeciez ty tu prowadzisz caly czas reklame firmy ORIFLAME czy cos tam wiadomo ze to kosmetyki drogie i tandetne wiec ........smieszne to naprawde

\" do MALGOS 44\" Słuchaj Malgos na 1 stronie napisałam, że będę doradzać w sprawie kosmetyków i że jestem doradcą. Mogłabyś mieć jakieś \"ale\" gdybym reklamowała kosmetyki udając kogos kto je używa i uważa że są najlepsze na świecie! Jak możesz zauważyć polecam także inne produkty, nie ograniczam się do 1 firmy tylko używam tych które wg mnie są dobre i warte swojej ceny. Jeśli już zaczynasz komentować to proszę przecytaj chociaż kilka wątków powyżej bo po 1 nie jest to firma Oriflame tylko LR a po 2 skąd wiesz że kosmetyki są tandetne? Używałaś jakichkolwiek? To może napisz coś więcej. Jednak skoro tak Cię bawi wystawianie niezrozumiałych opinii to też chcę skomentować Twoją opinię i wiesz co chce ci powiedzieć : NAPRAWDE ŚMIESZNE Przykro mi że zawsze znajdzie się osoba, której coś nie pasuje

Gość Madame Malwinka
Madame Silvio!A ja mam pytanko gdzie mogę dostać profesjonalny korektor tzw.vanish???i ile on by mógł kosztowac?szukalam juz online i nigdzie go nie znalazlam..

Witaj! Moim problemem są okropne pryszcze ropne, wychodzą mi zawsze w tych samych miejscach. Mam tez grudki,szczegolnie na czole,oraz całą mase wągrów. Gdybys mogla doradzic mi jakies kosmetyki w przystępnej cenie, do codziennej pielęgnacji (zel,tonik,krem itp), jakąs dobrą maseczkę. Slyszalam ze dobra jest zielona glinka i mam zamiar kupic. Czy myslisz ze dobra jest seria Pure Zone? I jeszcze jedno pytanko, jaki podklad do mojej cery? Tzn. mieszanej, ze sklonnoscia do tradziku i naprawde duzą iloscią wągrów. Z góry dziekuje z odpowiedz :)