Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa99

Jak to jest ze Świadkami Jehowy??

Polecane posty

Domi---> Ale w Biblii nie jest napisane o wielu rzeczach. Bog nie napisal, zeby obchodzic jakies swieto i o wielu innych rzeczach tez nie wspomnial, bo wtedy nawet nikt o tym nie myslal. Nie napisal, ze nie mozna uzywaz internetu, wiec uzywacie ;) jeszcze o wczoraj---> A jestes SJ, czy KK? :) Ladnie wyjasniles/as idee Dnia MAtki :) Nie sadze, by Bog mogl miec cos przeciwko temu dniu :) a ja mysle---> Wlasciwie to mam takie samo podejscie do religii i wiary 🖐️. Jestem jednak KK. Nie wypisalam sie i tego nie zrobie ;) Nie zauwazylam, zeby w kosciele bardziej byl chrzczony Jezus niz sam Bog (jak dla mnie to imie nie ma znaczenia... czy Jehowa, czy Allah, czy Manitou, czy Bog ;) ) Ludzie nie modla sie do figurek. Raczej jakby poprzez figurki (akurat tego nie robie...) A Papiez jest Ojcem Swietym... a czemu nie, skoro do kazdego ksiedza sie mowi \"Ojcze\" to tego jednego mozna chyba wyroznic? Chyba sasluzyl? ;) Poza tym JPII to akurat niedlugo bedzie swiety :) A co do spowiedzi to sie zgadzam (juz nie pamietam kto o tym wspomnial). Tez nie wiem po co ingerencja drugiej osoby... Do porady to a i owszem ale do wyznania grzechow? Pod tym wzgledem to kosciol protestancki wydaje sie byc logiczniejszy ;)

Gość mama Szymka
Domi a co za tym idzie glosicie by ktos rzeszedl na SJ. Bo po co glosic o Bogu i jego milosci do ludzi katolikom naprzyklad, przeciez oni doskonale o tym wiedza. Wiec nie mow mi ze glosicie tylko dla tego by glosic, bo nie uwierze. Bo dlaczego np. gdy ja mowie ze kocham Boga, staram sie by moji zyciem wychwalac go, a przypadkowo spotkana SJ mowi mi ze ide na zaglade ze nie znam prawdziwego Boga, skad ona to moze wiedziec. Czy nie uwaza ze prawdziwego Boga znaja tylko wyznawcy SJ? wiec prosze Cie nie mow mi ze glosicie dlatego by ludzie poznali Boga.

Gość przemo
ja nie wiem jak mozna zrobic takie pranie mozgu ludziom :DDD no wiecie co ale z ta transfuzja to zalamuje rece, male dzieci niemowlaki i ich matki ktore pozwalaja umrzec swojemu dziecku... w tej sprawie jestescie gorsi od zwierzat za przeproszeniem, bo nawet zwierzeta maja instynkt macierzynski! oddaja swoje zycie za swoje dzieci....ktos wczesniej pisal ze to jest jak samobojstwo... heh... Jezus tez sie poswiecil dla naszego dobra !

Gość mama Szymka
Domi powiedz mi jeszcze czy Bog od nas wymaga by w panstwie zapanowal haos, by nikt nie interesowal sie (i nie zarzadzal) strukturami panstwowymi, by ludzie nie szanowali swojej ojczyzny, by nie bylo szpitali, policji wojska. Myslisz ze Bog nie chce by na swiecie panowal jakis porzadek. ? Zastanawialas sie nad tym. Jezli nie wiesz cio odpowiedziec spytaj swoich starszych ale prosze nie wciskaj mi kitow. Ktos napisal ze Wy nie macie mozliwosci na watpliwosci,czy to mozliwe? Czy nie macie watpliwosci ze cos jednak tu jest nie tak. Zadaj takie pytanie starszym (chodzi mi o to gdyby SJ bylo glownym wyznaniem w europie ), ciekawe co odpowiedzi. Jezeli boisz sie to powiedz ze ktos takie pytanie zadal na necie i nie wiesz co odpowiedziec.

Gość mama Szymka
a co do transfuzji to Domi do Ciebie nic nie dociera. Zycze tobie zebys nie musiala stac przed takim wyborem i by bracia i siostry SJ nie staly nad Toba w takim momencie jak "sepy nad ofiarą" Ja to przezylam nikt nademna nie stal ale przezylam ciezkie chwile. Transfuzja uratowala mojego synka i teraz biega i skacze raduje moje serce swoim szczebiotem "mamus kochtam Cie" Bede starala sie wychowac go tak by swoim zyciem wychwalal Boga. Bo to Pan Bog przy pomocy ludzi (lekarzy) pomogl go uratowac.

Gość Zainteresoooowana tematem
Do Anna 19... Wszystko o co mi chodzi podawalam wczesniej z cytatami.. Podalam kilka niebinblijnych Wasz\ych wierzen- tych ktorych nie ma najmniejszej podstawy w Biblii a jednak wierzycie. Podalam takze wiele cytatow ze straznicy... cytatow ,w ktorych udowadniam , ze strazniaca zmienia zdanie, jest niestala, nieomylnie omylna... Miala odpowiedziec na nie domi, jednak j=nie wiem dlaczego milczala... Dosc duzoi juz na ten temat napisalam wiec nie bede sie powtarzac.. Uwazam jedynie, ze wasze milczenie i brak odpowuiedzi na moje powtarzajace sie pytania, jest dowodem na to, ze tych BLEDOW waszej ORGANIZACJI nie mozecie w zaden sposob wytlumaczyc. Jednakowo uwazam , ze milczenie jest przyznanie sie do tych faktów...

Odpowieadajac na pytania odnosnie KK.. Ponizej Kilka dowodów na to , ze Maryja jest dla nas Matką Bożą: -Maryja będąc "Matką Jego" (J 2:5) i "Matką Jezusa" (J 2:1), który jest Bogiem (J 20:28) jest tym samym Matką Bożą. -Mt 1:23 mówi, że Syn Maryi, którego porodziła to "Emmanuel, to znaczy 'Bóg z nami'". Maryja jest więc Matką "Boga z nami" tzn. jest Matką Bożą. Anioł Gabriel powiedział do Maryi, że Święte, które z Niej się narodzi "będzie nazwane Synem Bożym" (Łk 1:35). Określenie "Jednorodzony Syn Boży" (J 3:18) jest wymienne z tytułem "Jednorodzony Bóg" (J 1:18) por. J 20:28, 31 (Bóg i Syn Boży). Maryja więc, będąc Matką Jednorodzonego Syna Bożego jest Matką Jednorodzonego Boga tzn. jest Matką Bożą (por. pkt 17.13.). Tę naukę potwierdza św.Ignacy ( 107), żyjący współcześnie ze św.Janem, który w liście "Do Kościoła w Efezie" pisał: "Bóg nasz bowiem Jezus Chrystus począł się w łonie Maryi" (18:2), "przychodzący w ciele Bóg (...) zrodzony z Maryi i zrodzony z Boga" 7:2. -Jej błogosławi: Bóg Ojciec - "...pełna łaski Pan z Tobą, błogosławiona jesteś między niewiastami" (Łk 1:28). Syn Boży - "Błogosławieni ci, którzy słuchają słowa Bożego i zachowują je" (Łk 11:28); "a Matka Jego wszystkie słowa te zachowywała w sercu Swoim" (Łk 2:51 ks.Dąbr.). -Maryja jest jedyną wybranką Boga na zrodzenie Syna Bożego. Jej wybranie i ważność jej dzieła uznaje Elżbieta w słowach: "A skądże mi to, że Matka mojego Pana przychodzi do mnie" Łk 1:43. - -

odpowiedzi ciag dalszy : TRÓJCA ŚWIĘTA: -NT nie zawiera określenia "Trójca Św.", ale to nie oznacza, że Bóg nie działa i nie istnieje w Niej. NT nie zawiera też wielu słów, którymi posługują się ŚJ np. organizacja, teokracja, rząd, Jehowa, Strażnica, co nie przeszkadza im w formułowaniu różnych nauk. Biblia nie zawiera też dat (np. 607 i 537r. przed Chr., 1914r.), których ŚJ używają do swych wyliczeń. Nieprawdą jest więc to, że posługują się wyłącznie Biblią. Sięgają często do źródeł katolickich, a i laickich aby podeprzeć swe nauki, a przecież uważają wszystkich za współpracowników szatana. Mt 3:16n., 4:1-7, 10:18nn., 12:18, 12:28, 22:43n., 28:19; Mk 1:9nn., 12:36; Łk 1:31-35, 1:41-45, 2:26nn., 3:21n., 4:18n., 10:21, 11:9, 13, 24:49; J 1:31nn., 3:2, 5, 3:34n., 4:24n., 4:23, 14:16, 14:26, 15:26, 16:13nn., 20:21n.; Dz 1:1-4, 1:5nn., 2:17, 22, 2:33, 2:38n., 4:8nn., 5:31n., 6:10n., 14, 7:48-52, 7:55, 8:15n., 21, 8:27nn., 32, 10:38, 10:46nn., 11:15nn., 15:8-11, 16:6n., 10, 20:21n., 20:23n., 20:28, 21:11, 13n., 28:23nn.; Rz 1:1-4, 5:5n., 8:1nn., 8:9nn., 8:14n., 8:16n., 8:27nn., 9:1-4, 14:17nn., 15:16, 15:12n., 15:17nn., 15:30; 1Kor 2:13-16, 3:11, 16n., 6:11, 6:19n., 7:39n., 12:4nn., 12:12n., 18; 2Kor 1:21n., 3:3n., 5:5n., 6:1-6, 13:13, 3:14-17, 4:13n.; Ga 3:1n., 5, 3:11-14, 4:6, 6:1-7, 5:21-25; Ef 1:12nn., 1:17, 2:18, 2:21n., 3:2-5, 3:14-17, 4:3-6, 5:18nn., 4:30nn.; Flp 3:3; Kol 1:6nn.; 1Tes 1:3nn., 1:6nn., 4:1-8, 5:18n.; 2Tes 2:13; 1Tm 3:15n., 4:1-6; 2Tm 1:13-18, 1:7n.; Tt 3:4-6; Hbr 2:3n., 3:6n., 6:4-7, 9:14, 10:12-15, 10:29n.; 1P 1:2, 1:11-17, 1:21n. (BG), 3:18, 4:13-16; 2P 1:18-21; 1J 3:23n., 4:2nn., 4:13n., 5:4-6; Jud 20n.; Ap 1:4n., 2:1, 7, 2:28n., 3:1, 5n., 3:7, 12n., 3:21n., 5:6n., 14:12n., 22:1, 22:16nn.. Zapoznaj sie z tymi wersetami, a zrozumiesz, ze Trójca Święta isnieje... niekoniecznie musi zostac tak nazwana, powyzsze fragmenty swiadcza o jejistnieniu...

Domi---> Podazanie waska sciezka prowadzaca do Boga to wlasciwie dewiza kazdego czlowieka wierzacego w Boga... CZy dla Ciebie ta \"ciasna brama\" to SJ...?? Ze Ci co nie sa SJ ida przez szeroka brame? To masz na mysli? Jesli chodzi o urodziny to wiem, juz o tym bylo... Ja tez wyrazilam swoj poglad na ten temat wiec nie bede sie powtarzac.... Ale czy jest w Biblii cos o nieobchodzeniu Dnia MAtki...?? Nawet jakby to podciagnac pod \"zle towarzystwo\" to chyba Matka nie jest tym \"zlym towarzystwem\"? Nie mialam na mysli stron erotycznych czy tym podobnych... Czy Ty myslisz, ze KK to siedza na internecie tylko po to, zeby wchodzic na stony xxx?? Raz mialam do czynienia z taka strona... Jak mi ktos w pracy kompa zainfekowal... Caly dzien walczylam, az sie udalo usunac :D Chodzilo mi o zwyczajne uzywanie internetu (zreszta internet to tylko przyklad, nie bierz tego doslownie). Np o internecie nic nie ma w Biblii. I to nie znaczy, ze mamy sie go wystrzegac :)

Ojciec Swiety : Chodzilo Tobie oczywiscie o ten werset: "Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem, jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w niebie" Mt 23:9). ŚJ nie rozumieją pouczeń NT i źle je interpretują. Chrystusowi w tej wypowiedzi nie chodzi o to żeby nie stosować określenia "ojciec", lecz aby nie zrównywać w ojcostwie nikogo z Bogiem. Patrz pkt 5. - W ST Elizeusz nazywa Eliasza ojcem (2Krl 2:12), pomimo że sam był synem Szafata (1Krl 19:16). -Św.Paweł poucza nas, że patriarcha Abraham jest naszym ojcem (Rz 4:11n., 17). -Paweł ojcem naszym nazywa Izaaka (Rz 9:10), a Hbr 1:1 ojcami określa naszych poprzedników w wierze. -Jezus nazwał szatana "ojcem kłamstwa" (J 8:44), więc myśląc kategoriami ŚJ sam złamał swą naukę. Stosował też termin "ojciec" dot. rodziców (Mt 15:4, 19:19), a przecież sam mówił "nikogo nie nazywajcie waszym Ojcem" (por. Łk 15:21). Chrystus używał też słowo "ojczyzna" (J 4:44), które pochodzi od słowa ojcowie i których istnienie zakłada. -ŚJ kiedyś używali terminu "Ojciec" w stosunku do Adama, nazywając go "Ojcem wszystkich" ("Pojednanie człowieka z Bogiem" s.484, 500). Russell nazywał "Ojcami Świętymi" wiernych ST ("Co kaznodzieja Russell odpowiadał..." s.349), a Rutherford Abrahama "ojcem wiernych" ("Harfa Boża" s.368). To naprawde tylko kilka z licznych dowodów...

Domi... Nie udzielilas mi odpowiedzi.. Nie powiedzialas mi co sadzisz na temat niebiblijnych waszych wierzen (podalam przyklady) i wiele zaklamania w straznicach ( chodzi mi o zmiany doktryn, niespelnione przepowiednie) Zapewniem Cie , ze rozumiem wiele, a Twoje odpowiedzi nie sa skomlikowane... wiec raczej przeanalizuj pytania, jak równiez Twoja odpowiedz i zastanów sie nad tym czy moj niedosyt nie jest uzasadniony...

Gość mama Szymka
Domi poprostu uciekasz od odpowiedzi,> Zadalam konkretne pytanie a nie uzyskalam odpowiedzi. Mowisz ze napisalas to "na chlopski rozum" napisalas ze Sj nie intersuje panstwo, i jego dzialanie. A ja przedstawilam sytuacje i nadal nie uzyskalam odpowiedzi. Wiec jezeli nie masz nic konkretnego do powiedzenia to albo spytaj sie kogos lub nieodpowiadaj wogole, gdyz to tylko drazni innych (takie kluczenie ) i omijanie podstawowego problemu Uciekam zajrze tu w poniedzialek moze jakis inny SJ odpowie na to pytanie. Gdyz od Domi nie uzyskalam kompetentnej odpowiedzi ktora by rozwiala moje watpliwosci.

Gość przemo
hahahaha Bog nie uwaza internetu za zly ;DDDDD medium normalnie ;D a obchodzenie swiat jest zle ;]]]]]

Domi---> Mieszam, bo nie ja zaczelam o stronach erotycznych w internecie (mowia, ze glodnemu chleb na mysli ;) Zart!!). Chodzilo mi o zwyczajne uzywanie. A Ty wypalilas ze zlym towarzystwem... Mi chodzi o to, ze skoro w Biblii jest wlasnie wspomniane o jednym swiecie, to czy to oznacza, ze wszystkie inne sa zle?? (wykluczajac oczywiscie urodziny, bo na to SJ maja odrebne wytlumaczenie). I tu poparlam moje slowa uwaga, ze o internecie tez w Biblii nie ma. Ja tez nie wchodze w internecie na strony erotyczne, a SJ nie jestem. Nie tylko SJ kieruja sie roznymi zasadami... Co moze byc zlego w Dniu MAtki. Bo tego nie wiem ;)

Do przemo: Trzeba wiedzieć, jak z niego korzystać. Przecież, gdy np. pracujemy na Internecie, czy wszystko na Internecie jest złe? Np. ktoś musi napisać coś do szkoły.

Do Krwawa_Orlica: Przypisujesz złe towarzystwo do mamy, a ja do Internetu (że tu mogą być takie osoby), więc mieszasz. JA mówię o zasadach w Biblii, które mogą odnosić się takze do korzystania z Internetu np. złe towarzystwo, czy strony erot. Podałam tylko przykład. Zwyczajne używanie, nie jest złe, jesli zgodne z Biblią. O internecie nie ma , ale są zasady, które odnoszą się zarówno do korzystania z Intenetu. Nie twierdzę, że KK, zle korzystają z Internetu. Nie mamy obchodzić żadnych szczególnych dni, np. dzień matki. Jeśli chodzi o przepisywanie z Internetu, to Ci podam przykład: mój kuzyn ma rególarnie zadanie domowe z Informatyki, by napisał na konkretny temat, z Internetu. Nauczyciel każe zbierać Informacje z Internetu.

Domi---> Przypisalam do mamy, tak jak ty do internetu... Nie ja zaczelam o tym zlym towarzystwie. ;) Ale never mind :) Czy moglabym prosic o cytat z Biblii, ktory mowi, ze nie mamy obchodzic zadnych szczegolnych dni (tzn. jakby to nie byl klopot o wklejenie go tu, bo mi Biblie w szkole rabneli i nie mam :( - oczywiscie nie teraz... kiedys tam ;) ) A ten gosc z informatyki to jakis lewus jest :P Zadanie, by cos przepisac z internetu, heh... Ta dzisiejsza mlodziez :P DAlej nie uwazam tego za wzorcowe wykorzystanie tego cudu techniki :P

Gość Szukająca Prawdy
1 Kor 15:47 ....,,Pierwszy człowiek był z ziemi i uczyniony z prochu,drugi człowiek jest z nieba" ....Łuk 3 :23-38......,,Jezus,gdy rozpoczął swą działalność,miał ok 30 lat,będąc synem Dawida(....)syna Abrachama(....)syna Adama" Więc jat to jest ,Jezus był z rodu ziemskiego czy z nieba synem Bożym.Dlaczego opisany jest rodowód Jezusa skoro był z nieba.

Gość Szukająca Prawdy
Skoro nie był synem ludzkim

Krwawa_Orlico: Ze złym towarzystwem, dałam przykład, odnosiłam to do osób, które można znaleźć w Internecie; nie wiemy, tak naprawdę, z kim np. piszemy. Setki lat temu w Biblii zamieszczono przestrogę: \"Kto zło dokładnie obmyśla, tego zwą wichrzycielem\" (Przysłów 24:8). \"Bo są w narodzie moim przewrotni, co splatają sieć jak łowca ptaków, zastawiają sidło, łowią ludzi\" (Jeremiasza 5:26, 27). Innym przykładem może być np. czat, mogą ograbiać z czasu, moze tez wpływać na więzy rodzinne. Była taka sytuacja: Pewnien rozgoryczony mężczyzna, napisał: „Kiedy zona wraca z pracy, włącza komputer i zanim się wyloguje, mija pięć lub więcej godzin. Cierpi na tym nasze życie małżeńskie”. Albo przyjazna pogawędka w Internecie potrafi szybko przerodzić się w coś poważniejszego. \"One cię strzegą przed złą kobietą, przed obcą, choć język ma gładki\" (Przysłów 6:24). \"Oto kobieta wychodzi naprzeciw (...) - a zamiar ukryty\" (Przysłów 7:10). Był przypadek: Nicola, 26-letnia Brytyjka, która dała się na to nabrać, opowiada: „Byłam bombardowana wyznaniami miłości. Wciąż powtarzał, jaka jestem cudowna. A ja mu uwierzyłam”. Inny przykład: Niedawno w Wielkiej Brytanii pewien mężczyzna obałamucił gładkimi słówkami sześć kobiet, które zakochały się w nim w tym samym okresie. Jedna z nich, Cheryl, atrakcyjna 27-latka z dyplomem wyższej uczelni, mówi: „Teraz nie potrafię tego wyjaśnić. Zaangażowałam się w ten związek tak bardzo, że straciłam kontrolę nad całym swoim życiem”. Natomiast, większość stron ni jest niebiezpieczna. Można do tego odnieść: \"gdyż mądrość zagości w twym sercu, wiedza ucieszy twą duszę. Rozwaga pilnować cię będzie, roztropność na straży twej stanie. Ustrzeże cię od drogi występku, od ludzi mówiących przewrotnie\" (Przysłów 2:10-12). \"...będzie trwał w pełnieniu moich poleceń i nakazów\" (1 Kronik 28:7). Werset ten mówi o \"słuchaniu\" Słowa Bożego. Wyposażeni w odpowiednią wiedzę, zdołamy ustrzec się pułapek Internetu. Natomiast do tego, co nie jest złe w Internecie: Jeżeli Informatyk zadaje dzieciom napisać o Neostradzie... Inne przykłady: Rolnik np. chce sprawdzić, kiedy najkorzystniej sprzeda swoje plony. Osoba wyruszająca w podróż, ogląda mapę pogody. Co do Dnia Matki: Święto wywodzące sie z kultu matki starożytnej Grecji. Formalny kult matki z ceremoniami ku czci Kybele, czyli Rei, Wielkiej Macierzy Bogów, praktykowano podczas idow marcowych w calej Azji Mniejszej. ŚJ nie obchodzą świąt wywodzących sie z kultu pogańskiego, oddający cześć innym bogom, niz Bogu Jehowie. Więc to święto ustanowili ludzie, a nie Bóg.

Ze zlym towarzystwem wiem co mialas na mysli, jednak nie sadze by dotyczylo to tylko internetu... Poza tym siedzac tu na forum tez marnujemy czas ;) Ok... Dzien Matki juz kumam, ze grzech obchodzic... ale np Dzien Kobiet?? Zgadzam sie, ze ustanowiony przez ludzi (ale nie wszystko wymyslone przez ludzi jest zle i grzeszne chyba) ale na pewno nie ma korzeni poganskich, bo to komunistyczne swieto :P

a ja mysle---> W zyciu mariana nie szydzilam ze SJ dlatego, czegos jedza albo i nie!!! Bez przesady!!! Jedna rzecz mnie tylko szokuje u SJ i nic mnie do tego nie przekona, nawet wersety biblijne... Nie wiem, czy to o posiadaniu Biblii to o mnie czy tez nie, ale jesli tak to ja prosilam o wklejenie innego cytatu ;) A czy SJ wszyscy sa wegetarianami? Ja szczerze mowiac bardzo bym chciala, nawet probowalam. I kiedys bede :)

A co to jest to drugie na \"cz\"?? NAwet bym nie mogla z nikogo szydzic, ze to je albo nie, bo nie wiem co to :P

Gość Szukająca Prawdy
Czy ktoś zechce mi odpisać? ....Czy jest tu ktoś kto potrafi mi odpisać?

a ja mysle---> Ja to szczerze mowiac nawet kiedys nie wpadlabym na taki zart, bo nie wiedzialam, ze nie jedza... Nie rozmawialam z zadnym znajomy SJ na temat transfuzji (bo wiedzialam, ze i tak nie dojdziemy do porozumienia...) ale myslalam, ze SJ nie zgadzaja sie na trafsfuzje, nie z powodu spozywania krwii, tylko dlatego, ze jakby oddaja sprawy Bogu i w Nim pokladaja nadzieje. Ale to nie logiczne teraz mi sie troche wydaje, bo w innych przypadkach dopuszczalne jest ratowanie zycia. Aaaaaa w sensie, ze nie moga jesc kaszanki, bo tam jest krew, a mieso tak, bo jest \"wykrwaione\"? Lo matko to ciekawe co to ta czernina jest :O Pierwsze slysze... Zreszta czesto tak jest, ze ludzie nieswiadomie, lub tez calkiem swiadomie lamia zasady... jak te z ta krwia, czy chocby sex przed i poza malzenski. Mysle, ze i u SJ tez sa takie osoby, jednak to co do tej pory mi sie wydawalo: SJ jakos bardziej przestrzegaja tych zasad i trzymaja sie ich niz KK (juz nie wnikajac jakie to sa zasady, heh ;) )

SZukajaca Prawdy ---> Myslalam, ze pytasz SJ. Ja mysle, ze byl Synem Bozym, ale tez Dawida itd... bo w koncu matka Jego byla Maryja - kobieta (czlowiek), potomek tychze wymienionych ;) Ale tak sobie teraz tylko mysle... Jakos sie nad tym wczesniej nie zastanawialam ;)

Jeszcze do Krwawa_Orlica: Każdy, kto poważnie traktuje swoją religię, uważa swoja za prawdziwa. Powinniśmy się upewniać, czy przekonania religijne znajdją potwierdzenie w Biblii, prawdziwa wiara jest jedna. \"Jeden jest Pan, jedna wiara, jeden chrzest\" (Efezjan 4:5). Oczywiście, ze nie tylko do Internetu się odnosi pojęcie ZŁE TOWARZYSTWO, ale to już schodzimy na inny temat. Tak jak np. nie moralne myśli, czy praktyki, również chodzi o realne zycie. Jedno pojęcie ma odbicie w wielu sytuacjach. Osobiście, siedząc tu na forum, nie marnuję czasu. Dzień kobiet: Po raz pierwszy Dzień Kobiet obchodzono w kraju najczystszego kapitalizmu, Stanach Zjednoczonych. Amerykanki zaczęły świętować przed pierwszą wojną światową, w 1909 roku. Dwa lata później zwyczaj przywędrował do Europy, najpierw do Austrii i Danii, potem do Niemiec i Szwajcarii. Datę 8 marca przyjęto w 1922 r. ma pamiątkę fali marcowych strajków kobiecych w Sankt Petersburgu w 1917 r. W Polsce święto kobiet zostało zauważone dopiero po II wojnie, pasowało do socjalistycznej propagandy. Tez święto ustanowione przez ludzi. ŚJ nie mogą obchodzić szczególnych dni, ustanowionych przez ludzi, zwracamy uwagę na to, co Bóg każe robić, a nie ludzie. \"Trzeba bardziej słuchać Boga niż ludzi...\" (Dzieje 5:29). Do Szukająca Prawdy: Chodzi o dziedzictwo. Adam był pierwszym człowiekiem doskonałym, a Jezus ostatnim człowiekiem doskonałym na ziemi. Oprócz Adama (Ewy) i Jezusa nie było człowieka na ziemi doskonałego. Dlatego jest taki rodowód od człowieka doskonałego (Adam) do człowieka doskonałego (Jezus), jako człowiek zyjący na ziemi. \"Tak też jest napisane: Stał się pierwszy człowiek , Adam, duszą żyjącą, a ostatni Adam duchem ożywiającym\" ( 1 koryntian 15:45). Chodziło o ziemskie życie.