Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja20

dosc nietypowa, niecierpiaca zwloki sprawa biegunki

Polecane posty

Witam. Pisze z prosba o rade. Od 4 miesiecy biore Cilest. Tabletke biore o godz. 20.30. Problem w tym, ze dzis ok 16 mialam biegunke, w ogole wydaje mi sie ze to jakas moze byc grypa zoladkowa, bo ogolnie zle sie czuje. Zgodnie z zasada wzielam tabletke o 20.30 20 min potem znow biegunka i niestety mam wrazenie ze jeszcze dzis odwiedze kibelek. Nie wiem dokladnie co zrobic, bo gdybym polknela 2 tabletke to i tak nie zostalaby ona wchlonieta. Co robic w takiej sytuacji? Do konca listka zostaly mi 4 tabletki. Czy nie najlepiej byloby normalnie brac do konca listek, i przez ten czas + czas przerwy \"stosowac dodatkowa metode\"? Prosze o wyrozumialosc. Z gory dziekuje.

Wydaje mi się, że to najrozsądniejsze i najbezpieczniejsze wyjście. Po co ryzykować?

Tabletka wchłania się 4godziny wiec sama ocen Ja bym nie ryzykowała - moja kolezanka była maniaczką srodków przeczyszczających i brała tabletki antyk na efekt nie trzeba było długo czekac :)

Możesz zrobić coś innego, coś co na pewno na Twoim miejscu ja bym zrobiła,bo to byłoby lepsze, moim zdaniem. Możesz pominąć te cztery ostatnie tabletki i teraz zrobić tą 7-dniową przerwę, a właściwe to sześciodniową, bo lepiej tego dnia kiedy dostałaś biegukę liczyć tak jakbyś już nie wzięła pigułki. Przez te sześć dni biegunka przejdzie i zaczniesz spokojnie nowe opakowanie. Takie skrócenie jest jaknajbardziej dopuszczalne, a te pominięte pigułki pozostaw sobie do ewentualnego kiedyś wydłużenia cyklu.

Czajko, a czy wtedy krwawienie wystapiloby normalnie, po 3 lub 4 dniach?

Ja20----tak, oczywiście, na takie skrócenie zawsze mój organizm reagował tak, jakby to było normalny koniec opakowania, po paru dniach było krwawienie. Od dawna biorę pigułki i nie raz zdarzało się, że w ten sposób regulowałam sobie wystąpienie krwawienia, żeby nie pojawiło się w jakimś ważnym dniu, np w Sylwestra. To jest opisane na ulotce pigułek, że tak można, albo wydłużyć cykl.

...albo skrócić (jakoś mi się niedopisało). Nie wolno tylko jednego - wydłużać przerwy ponad 7 dni.

Dziekuje Ci bardzo Czajko za rade, chyba zrobie tak jak napisalas, masz racje to najlepsze wyjscie, jak na razie nie mam zbyt duzego doswiadczenie z tabletkami dlatego trapia mnie rozne problemy. Jeszcze raz ogromne dzieki!